Univerzitet MB

Univerzitet MB

Centar za razvoj karijere studenata, istraživača i podršku studentima Univerziteta MB​

Dobrodošli na Internet prezentaciju Centra za razvoj karijere studenata, istraživača i podršku studentima. Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata i istraživača ima za cilj da studente pripremi za izlazak na tržište rada nakon diplomiranja, da ih poveže sa poslodavcima i da im pruži podršku u sticanju onih znanja i veština koje su potrebne u modernom poslovnom svetu.

Studenti

Ključna uloga Univerzitetskog centra za razvoj karijere studenata, istraživača i podrška  studenata jeste: da pomaže studentima Univerziteta „MB“ u Beogradu u razvoju onih znanja i veština koje će im biti od značaja pri zapošljavanju; da pomogne u sticanju radnog iskustva tokom studiranja i saznanja o svetu poslovanja, te da pripremi studente za uspešan prelazak na sledeći nivo razvoja karijere nakon diplomiranja. To postižemo time što:

– Studentima omogućujemo pristup najnovijim informacijama o bitnim zanimanjima, poslodavcima i mogućnostima daljeg obrazovanja, kao i informacijama o aktuelnim slobodnim radnim mestima; pomažemo im, takođe, da konstruktivno razmišljaju o datim mogućnostima.

– Objektivni smo i poverljivi kada dajemo savete studentima i upućujemo ih u procese izbora karijere, kao i kada im pomažemo u sastavljanju i primeni realističnih planova za razvoj karijere.

– Organizujemo radionice, kratke kurseve, razgovore i predstavljanja poslodavaca, kako bismo pomogli studentima da bolje razumeju svet poslovanja i da savladaju veštine neophodne za organizovanje i uspešno vođenje sopstvene karijere.

– Sarađujemo sa fakultetima Univerziteta „MB“ u Beogradu u podsticanju profesionalnog razvoja studenata i njihovih karijera.

 

Usluge za studente

Pomoć pri sastavljanju biografija (CV), propratnih pisama, prijava za posao. Pošaljite CV na karijera@umb.as.rs ili dođite da vam pomognemo pri sastavljanju CV-a, neka on bude vaš najbolji reprezent.

Individualno savetovanje studenata u razvoju karijere. U periodu od oktobra do juna zakažite razgovor u Centru ukoliko imate neku dilemu u vezi sa razvojem svoje karijere.Razgovor možete zakazati slanjem zahteva na mail karijera@umb.as.rs sa naznakom (u polju subject) individualno savetovanje. Nakon toga će vam biti poslat zakazan termin (u trajanju od sat vremena) između 10 i 15 časova.

Ukoliko imate neka dodatna pitanja psihološke prirode u kojima bi savetnik mogao da vam pomogne. Npr. donošenje bitnih odluka, osvešćivanje sopstvenih vrednosti, sposobnosti i potencijala u cilju što boljeg samopromovisanja, osvešćivanje i eventualnih nedostataka kako bi se isti prevazišli i poboljšale mogućnosti za buduće zaposlenje, i sl.

Saveti i pripreme za intervju za posao. Dobili ste poziv za intervju za posao? Ne znate šta da očekujete? Zakažite susret sa psihologom u Centru i on će vam pomoći da se što bolje pripremite.

Radionice, treninzi i seminari lakih veština i za razvoj karijere. U Centru se organizuju razna predavanja i setovi radionica (dva puta godišnje) za razvoj veština neophodnih za lakše zaposlenje.

Informacije o slobodnim radnim mestima, praksama, volontiranju, stipendijama. Dobijaćete sve aktuelne informacije direktno na e-mail.

Prezentacije kompanija i susreti sa poslodavcima. Organizujemo susrete sa kompanijama, gde možete iz prve ruke čuti kakva znanja i veštine poslodavci traže od zaposlenih.

Brošure sa savetima pri zapošljavanju i razvoju karijere. U Centru možete uzeti brošure sa raznim korisnim savetima za razvoj karijere.

Korisna literatura. U Centralnoj biblioteci Univerziteta možete pronaći mnoštvo korisnih, stranih i domaćih knjiga iz oblasti poslovnih veština, komunikacije i razvoja karijere.

Računari za studente sa stalnom internet vezom. Osim sajta Centra, možete istraživati i druge baze poslova, sajtove sa informacijama o aktuelnim stipendijama, treninzima ili seminarima.

Mogućnost pravljenja svog profila i ostavljanja biografije na sajtu Centra. Nakon registrovanja u Centru unesite na sajtu više informacija o sebi ili ostavite CV. Neka vas poslodavci lakše nađu!