Univerzitet MB

Vreme i mesto realizacije:

18 i 19.05.2023. godine u Beogradu, Teodora Drajzera 27.

Partneri u organizaciji:
- Poslovni i pravni fakultet, Univerziteta MB u Beogradu,
- Fakultet za menadžment Univerziteta u Varšavi,
- Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka prodaje - Univerzitet Muhamed V u Rabatu i
- Politehnika Međimurje u Čakovcu.

 

Vidi više

75th International Scientific Conference on Economic and Social Development- Univerzitet MB

 

On 02.12.2021. The 75th Annual University of MB was implemented in 2010. International ESD Conference 2021 (75th International Scientific Conference on Economic and Social Development)https://www.esd-conference.com/conference/81).

 

Organizatori 75. Međunarodne ESD konferencije su :

- Poslovni i pravni fakultet, Univerziteta MB  u Beogradu
- Agencija za razvoj i preduzetništvo Varaždin;
Univerzitet Sever, - Fakultet za menadžment, Univerzitet u Varšavi;
- Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka - Univerzitet Muhamed V u Rabatu;
- Politehnika Međimurje u Čakovcu.

 

Teme konferencije možete videti na linku Univerziteta MB: https://mbuniverzitet.edu.rs/

https://www.esd-conference.com/conference/81 

 

Prilog: Agenda Međunarodne naučne konferencije ESD 2021

esd Conference - Belgrade 2021 Book of Abstracts is available at: Book_of_Abstracts
esd Conference - Belgrade 2021 Book of Proceedings is available at: Book_of_Proceedings
All books are permanently available at: Past Conferences

Certificates of attendance will be sent during the day and tomorrow.

International Scientific Conference
Economic and Social Development
Mario Vrazic
email: mvrazic@esd-conference.com
web: https://www.esd-conference.com
web: https://www.jesd-online.com
gsm: +385 91 6197896

esd Conference is gold partner with INOMICS

"To the pride of MB University and the Academy of Classical Painting, Dean AKS academic painter Full Professor Mr Dragan Martinovic received the Vuk Award in the field of culture. The Wolf Award from 1964 to 1965 was awarded to The Wolf Of Wolves. Since 2010, it has been awarded by the Cultural and Educational Community of Serbia for special results achieved in creative work on the spread of culture, education and science in the Republic of Serbia and in the all-Serbian cultural space. Our dean, an academic painter originally from Macva, Dragan Martinovic is one of the winners of this prestigious award for 2019. Year. The life path of our professor, creative talent and dedication to fine arts are exemplary to current and future generations."
 
Rector of MB University, Full Professor Dr Dusan Regodić
 
See more: 

News

Prisutnima su se obratili ministar prosvete Branko Ružić, predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić, zamenik predsednika KONUS-a rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović i predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić. Ministar Ružić je čestitajući međunarodni dan studenata poručio da je ovo prilika da se javnosti ukaže na značaj i ulogu studenata u društvu, ali i u procesu reformi obrazovanja u Srbiji.

 

SKONUS je na akademiji dodelio zahvalnice za poseban doprinos u radu i nesebičan doprinos razvoju sistema studentskog organizovanja u Srbiji: Narodnoj skupštini Republike Srbije, ministru prosvete Branku Ružiću, državnoj sekretarki Ministarstva prosvete prof. dr Marijani Dukić Mijatović, državnom sekretaru Ministarstva finansija Saši Stevanoviću, rektoru prof. dr Nenadu Filipoviću, rektorki prof. dr Zani Dolićanin, sekretaru za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Nenadu Radiću, direktoru Ustanove Studentski centar Beograd Goranu Miniću, direktoru Fonda za inovacionu delatnost prof. dr Ivanu Rakonjcu, novinarki RTS Nataliji Sinanović, novinarki Jeleni Komarici, studentskom parlamentu Univerziteta u Crnoj Gori, organizaciji Svetski omladinski talas i organizaciji Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine.

 

https://www.novosti.rs/obrazovanje/vesti/1173907/svecana-akademija-cast-skonus-obelezio-medjunarodni-dan-studenata

Prema Poslovniku o radu, dana 18.11.2022. godine održana je deveta sednica Senata Univerziteta MB.

 

Sednici su prisustvovali svi članovi Senata. Verifikovani su novi članovi Senata Univerziteta MB.

 

 

Sednicom je predsedavao rektor Univerziteta MB i ujedno predsednik Senata Univerziteta MB redovni profesor dr Dušan Regodić, dipl. Inž.

 

Na sednici su usvojeni Godišnji plan rada, Odluka i Program unutrašnjeg samovrednovanja i svi godišnji planovi rada Univerziteta MB i njegovih centara, analizirane su brojne planske aktivnosti i realizacija zadataka iz 2022. godine.

 

 

Senat je jednoglasno usvojio i Pravilnik o sprečavanju i zaštiti od seksualnog uznemiravanja na Univerzitetu MB.

 

Studentica prorektor Mia Stanišić na Univerzitetu MB je detaljno informisala članove Senata o aktivnostima SKONUS.

 

 

Dnevni red se nalazi u Public informations/Informator o radu /Aktuelni informator-Glasnik -Novembar 2022. godine

Prema akademskom kalendaru za školsku 2022/2023. godinu petak 11. Novembar 2022. godine je neradni dan. Tog dana se u Republici Srbiji obeležava Dan primirja. Tog dana je kapitulirala Nemačka u Prvom svetskom ratu.

 

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu praznuje se neradno 11. Novembra, što ove godine pada u petak.

 

Dan primirja obeležava se i u zemljama čija je sudbina 11.11.1918. godine u 11 sati bila na stolu specijalnog vagona maršala Ferdinanda Foša u gradu Kompjenju u Francuskoj, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat. 

 

Versajskim mirom, potpisanim 28. juna 1919. godine i zvanično je okončan jedan od najkrvavijih ratova u svetskoj istoriji. Kao Centralne sile borile su se Nemačka i Austrougarska, a na drugoj strani, sile Antante - Rusija, Francuska i Velika Britanija.

 

Sva predavanja, vežbe i konsultacije predviđene rasporedom za petak se neće realizovati.

Dana 30.10.2022. godine vlasnik Univerziteta MB profesor dr Milija Bogavac sa suprugom Živankom je obeležio krštenje svog sina Lava. Veliko i prelepo slavlje sa još lepšim povodom je organizovano u hotelu Crowne Plaza  u Beogradu.

 

Veličanstvenom slavlju  je prisustvovalo preko 500 zvanica. Pored  članova porodice, brojne rodbine, prijatelja porodica Bogavac i Živadinović, slavlju su prisustvovali  i stalno zaposleni na Univerzitetu MB.
 
Raznovrstan i bogat meni  sa preko 40 jela je služen do kasno u noć.
Goste svečanosti je uveseljavalo preko 10 estradnih umetnika sa orkestrom Dejana Petrovića.
 
Prelepo veče za pamćenje, druženje i jačanje kolektiva Univerziteta MB.
 
Drugog dana 31.10.2022. godine u zgradi Poslovnog i pravnog fakulteta u Mladenovcu, osveštan je kolač i obeležena krsna slava vlasnika porodice Bogavac Sveti Luka. To je bila još jedna prilika za predivno druženje. Uz porodicu Bogavac je bila brojna rodbina, stalno zaposleni, prijatelji i simpatizeri Univerziteta MB. Restoran Veranda je i ovog puta potvrdio epitet lidera u regionu po pitanju pripreme dobre hrane. Svečanost su ponovo ukrasili a druženje učinili bogatijim najbolji estradni umetnici iz naše zemlje.
 
Porodica Bogavac se kao i nebrojeno puta do sada pokazala odličnim domaćinom, velikog srca i osećaja za ljude oko sebe, spremnih da uvek i rado dočekaju i ugoste svoju rodbinu, stalno zaposlene i brojne dobronamerne prijatelje.
 
Menadžment  i stalno zaposleni na Univerzitetu MB se pridružuju iskrenim čestitkama porodici Bogavac povodom krštenja sina Lava  i obeležavanja porodične krsne slave.
 
Menadžment Univerziteta MB.
 

Momčilo Momo Jokić je vanredni profesor na Univerzitetu MB iz uže naučne oblasti Marketing, odnosi s javnošću i komunikacije. S ponosom ističemo da pored pedagoškog rada naš profesor ima i drugu veliku ljubav a to je književnost. Malo je poznato da je naš vanredni profesor dr Momčilo Momo Jokić poznati književnik i romanopisac.

Ove godine je objavio trinaestu po redu knjigu, ovoga puta reč je o romanu „Dirka smrti“ koji je naišao na izuzetno povoljne komentare književne kritike i čitalačke publike.

 

 

Recezent knjige, književnik Veselin Lari Mišnić, ističe u uvodniku ovog romana da se „Jokić upustio u jednu komplikovanu romanesknu priču koju iznosi sa lakoćom i koja zadire u ono što je lično preživljeno, toliko u svet onostranog, koji nije ezoterija, ali jeste u domenu psihološke fantastike“

Misaoni diskurs, prema njegovim rečima je osnova pripovesti bilo da je ono deo narativa glavnog protagoniste pripovesti, dakle samog autora, bilo da se nalazi u posedu doktora Ž. u neku ruku dvojnika naratora, kojem pisac mnogo toga stvarnog, ali i neobjašnjivog udeva u sadržaje života, koji ne mare za vremena, prostorna i druga ograničenja.

 

 

Kada ulazi u svet kojeg nema u ona skora, ali i daleka prošla vremena, neretko je prošlost filovana nekom prigodnom anegdotom koja dočarava neko opet minulo vreme, ali i duh vremena koji je već postao istorija.

Ako se udalji i neki vek unazad a to se u ovoj pripovesti često dešava, Jokić se ne trudi da objašnjava sve preskoke i iz vremena u vreme, ove svojevrsne vremeplove, jer, kroz crvotočine ne putuje on, već doktor Ž., bilo da je trezan ili pod dejstvom alkohola.

Međunarodno udruženje metodologa društvenih nauka u Beogradu u saradnji sa Univerzitetom „MB“ u Beogradu i Institutom za srpsku kulturu u Prištini-Leposaviću je organizovao četvrtu međunarodnu tematsku naučnu konferenciju pod nazivom:

„Fundamentalna (osnovna) istraživanja i njihov značaj za progres globalne zajednice i prosperitetni razvoj savremenih država“.

 

 

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti – Akademijskog odbora za društvene nauke, 14. oktobra 2022. godine u vremenu od 10.00 do 17.00, u svečanoj sali Srpske akademije nauka i umetnosti, Knez Mihailova 35, 11 000 Beograd.

Na Međunarodnoj naučnoj konferenciji Univerzitetu MB je dodeljena Zlatna plaketa ,, prof dr Slavomir Milosavljević,, za svesrdnu pomoć i podršku Međunarodnom udruženju metodologa društvenih nauka u razvoju i afirmaciji opšte i posebne metodologije društvenih nauka. Plaketa je uručena vlasniku i predsedniku Univerziteta MB prof dr Miliji Bogavcu.

Svečanosti dodele plakete su prisustvovala prorektor za nauku prof dr Živanka Miladinović-Bogavac i rektor Univerziteta MB.

Na međunarodnoj naučnoj konferenciji je izloženo preko 56 naučnih radova. Zapažena izlaganja su imali rektor Univerziteta MB redovni profesor dr Dušan Regodić, dipl.inž. prorektor za nauku prof dr Neđo Danilović i vanredni profesor dr Aleksandar Damnjanović.

 

 

Program konferencije

Vidi više na: https://mumdn2022.mbuniverzitet.edu.rs/

Našem istaknutom akademskom slikaru docentu na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta MB mr Nenadu Stankoviću je dodeljena nagrada 51. ZLATNI BEOČUG grada Beograda za 2022. godinu.

 

 

Nagrada je dodeljena za trajan doprinos razvoju kulture grada Beograda.

 

Nagradu je dodelila Kulturno-prosvetna zajednica grada Beograda na centralnoj svečanosti 27.06.2022. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

 

Nagrada predstavlja priznanje za izuzetan profesionalni rad u oblasti kulture i podsticaj svim našim mladim profesorima i studentima za još veća pregnuća u umetničkom radu.

 

Čestitamo našem istaknutom i među studentima omiljenom profesoru na još jednoj nagradi.

 

Menadžment Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta MB.

Tematski okvir međunarodne konferencije je: Ekonomija i socijani razvoj: Era globalnih kriza (Economic and Social Development: Era of Global Crises).

 

Vreme i mesto realizacije: 18 i 19.05.2023. godine u Beogradu, Teodora Drajzera 27.

 

Tema Međunarodne naučne konferencije je fokusirana, ali ne i ograničena na sve izazove u modernim nacionalnim ekonomijama i poslovnim preduzećima.

 

Organizatori konferencije su :

- Poslovni i pravni fakultet Univerziteta MB u Beogradu, 
- Fakultet za menadžment Univerziteta u Varšavi, 
- Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka prodaje - Univerzitet Muhamed V u Rabatu i 
- Politehnika Međimurje u Čakovcu.

 

Zbornik radova će biti indeksiran u: CPCI (WoS), EconLit, ABI

 

Vidi više

U ponedeljak 03 i 04. oktobra 2022. godine na Univerzitetu MB -Beograd je upriličen svečani prijem nove generacije studenata Poslovnog i pravnog fakulteta i Akademije klasičnog slikarstva, koji će u akademskoj 2022/2023. godini pohađati prvu godinu studija.

Nakon intoniranja himne svim brucošima se obratio prof. dr Dušan Regodić, rektor Univerziteta MB.

 

 

Na prijemu studenata pozdravnu reč su imali i prodekan za nastavu PPF  prof dr Dragana Đurić-Lazić, prodekan za nauku PPF prof dr Snežana Maksimović i dekan AKS prof Milan Nešić.

 

 

Svečanim prijemima prisustvovao deo profesora i veliki broj studenata prve godine studijskih programa Poslovna ekonomija, Poslovni mendžment, Pravo, Informacione tehnologije i Klasično slikarstvo.

 

Nakon svečanih prijema brucoša studenti su obišli prostor Univerziteta MB, biblioteku, studentsku službu i taj dan je otpočela redovna nastava.

Fotografije sa svečanih prijema brucoša možete pogledati na zvaničnoj facebook stranici Univerziteta MB.

Na zahtev Univerziteta MB i Saveta Akademije kalsičnog slikarstva Univerziteta MB Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju je dana 16.09.2022. godine boravila u poseti Univerzitetu MB.
Komisija je u potpunosti sagledala sve prostorne i materijalne uslove na adresi Teodora Drajzera 27 i 27 A i odobrila promenu sedišta Akademiji klasičnog slikarstva.


Na taj način će Akademija klasičnog slikarstva Univerziteta MB kao akreditovana privatna, obrazovna ustanova sa 14 godina dugom tradicijom u obrazovanju odraslih, obavljati svoju obrazovnu delatnost u predivnom prostoru opremljenom po najvišim akademskim standardima na novoj adresi Teodora Drajzera 27 i 27A.

Dana 16.09.2022. godine u vremenu od 10.00 do 17.00 je na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta “MB” iz Beograda održana Međunarodna naučna konferencija “Menadžment i pravo 2022”.

 

 

Rad konferencije je svojim uvodnim izlaganjem otvorio i u ime vlasnika, stalno zaposlenih i studenata pozdravio rektor Univerziteta MB redovni profesor dr Dušan Regodić.

 

 

Tema Međunarodne naučne konferencije Menadžment i pravo 2022 je bila: Globalizacija i savremeno poslovanje

Na konferenciji je preko 80 naučnih radnika sa Univerziteta MB, obrazovnih i naučnih institucija iz zemlje i inostranstva, predstavnika privrednih organizacija i pravosudnih ustanova i organizacija izložilo svoje radove.

 

 

Programski i organizacioni odbori su konstatovali da je u potpunosti ostvaren cilj Međunarodne naučne konferencije Menadžment i pravo 2022. da se okupe i razmene svoja mišljenja naučni radnici i poslovni ljudi  koji se na bilo koji način bave ili koriste rezultate naučnog rada iz oblasti menadžmeta i biznisa, ekonomije, prava i informacionih tehnologija kako bi se sagledala,  razumela  i razmenila naučnostručna saznanja koja doprinose njihovom pravilnom izboru, korišćenju i razvoju. 

 

 

Međunarodna naučna konferencija je imala i za cilj da pruži konkretne odgovore na pitanja kako na kvalitetan način primeniti nove tehnologije u sklopu ekonomije znanja sa višim nivoom efikasnosti i efektivnosti, sve u cilju održivog razvoja, kao i sa što nižim rizicima svih vrsta.

 

 

Međunarodna tematska naučna konferencija je započela plenarnom sednicom i izlaganjem profesora dr Borisa Krivokapića i profesora dr Dušana Regodića.

Međunarodna tematska naučna konferencija je posle plenarne sednice radila u dve sekcije: 

  1. Savremeni trendovi u ekonomiji i menadžmentu
  2. Pravna država i vladavina prava, osnov upravljanja savremenim društvom

 

 

Najkvalitetniji naučni radovi će po predlogu Naučnog odbora biti objavljeni u časopisu MB University International Review.

Na kraju dana je realizovana analiza rada konferencije uz sastanak programskog odbora i lica koja su rukovodila sa radom sekcija. Vlasnik Univerziteta MB redovni profesor dr Milija Bogavac omogućio je druženje svih učesnika naučne konferencije, gostiju i prijatelja Univerziteta MB uz bogat ručak.

 

Agenda konferencije

Nastava u akademskoj 2022/2023 godini na Poslovnom i pravnom fakultetu (PPF) i Akademiji klasičnog slikarstva (AKS) Univerziteta MB počinje u skladu sa godišnjim Planom realizacije nastavnog procesa 03.10.2022. godine, a završava 02.06.2023. godine.

 

Rezervno vreme za nadoknadu nastave je od 05.06.2023. godine do 09.06.2023. godine. Pre početka nastavnog procesa dekani fakulteta će održati sednice NNV i NSV, pripremiti sve neophodne saglasnosti o angažovanju i Odluke o izboru nastavnika i saradnika.

 

(Vidi više)

Dana 16.09.2022. godine će se realizovati Međunarodna naučna konferencija “Menadžment i pravo 2022” . Konferencija se održava na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta “MB” iz Beograda po šesti put.

 

Tema Međunarodne naučne konferencije Menadžment i pravo 2022 je Globalizacija i savremeno poslovanje. Međunarodna tematska naučna konferencija će posle plenarne sednice raditi u dve sekcije po Agendi u prilogu. Vidi više.

 

Agenda konferencije

 

Dana 14.07.2022. godine u vremenu od 09:00 do 13:00 sati na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB je bila u najavljenoj, organizovanoj poseti Recenzentska komisija za akreditaciju SP OAS Poslovna ekonomija i reakreditaciju SP DAS Poslovni menadžment.

 

 

Recenzentske komisije su predvodili prof. dr Mirko Savić sa državnog Univerziteta iz Novog Sada i prof. dr Veljko Mijušković sa državnog Univerziteta iz Beograda.

 

 

Recenzentsku komisiju je dočekao radni tim na čelu sa rektorom Univerziteta MB, redovnim profesorom dr Dušanom Regodićem, dipl inž., prorektorima, prodekanom za nauku i predstavnicima administracije na Poslovnom i pravnom fakultetu, predstavnicima privrede, alumni asocijacije, student prorektor i predstavnici studentskog parlamenta.

 

Dana 28.06.2022. godine na Univerzitetu MB obeležen je veliki državni i crkveni praznik Vidovdan.

 

Istovremeno je obeležen Dan Univerziteta MB i promovisana 20. generacija svršenih studenata Osnovnih i Master akademskih studija na studijskim programima Pravo, Poslovni menadžment i Informacione tehnologije Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB.

 

Manifestaciju je svojim uvodnim izlaganjem otvorio predsednik Univerziteta, prof. dr Milija Bogavac, koji je pozdravio sve prisutne studente, zaposlene i prijatelje Univerziteta, čestitao studentima na završenim studijama i poželeo puno sreće i uspeha u daljem radu.

 

Nakon izlaganja osnivača i vlasnika, nastupilo je Akademsko kulturno društvo „Branko Krsmanović“. Horisti su za ovu svečanost izveli zvaničnu himnu Republike Srbije, „Bože pravde“, zatim studentsku himnu, kao i srpske narodne pesme „Kosovski božuri“ i „Ovo je Srbija“.

 

Prisutnima se nakon toga obratio rektor Univerziteta, prof. dr Dušan Regodić, dipl inž.  koji je poželeo dobrodošlicu svima prisutnima, naglasio značaj Vidovdana za srpski narod i našu državu.

 

Rektor se posebno obratio svršenim studentima, čestitao im završetak studija i sticanje akademskog zvanja. Studentima je poželeo dobru profesionalnu karijeru, zdravlje i uspeh na tržištu znanja u zemlji i svetu. Svojim kolegama profesorima i saradnicima u nastavi je čestitao na postignutim uspesima u radu sa još jednom generacijom studenata, pozvao ih da nastave sa radom na ličnom usavršavanju i razvoju.

 

Posebno je pozvao kolege da svojim radom pomognu daljem jačanju pozicije i strateškog razvoja Univerziteta MB u obrazovnom prostoru Republike Srbije i na globalnom planu.

 

Kolegama koji odlaze u penziju se zahvalio na velikom profesionalnom radu i zalaganju, poželeo im dobro zdravlje, dug i uspešan život.

 

Nakon izlaganja rektor je predstavio novi menadžment Poslovnog i pravnog fakulteta i Univerziteta MB.

 

Dekan fakulteta prof dr Aleksandar Pešić je dodelio diplome svršenim studentima.

 

Posle dodele diploma vlasnik Univerziteta MB prof dr Milija Bogavac priredio je ručak i zabavni program za sve stalno zaposlene, studente i njihove roditelje i pozvane goste. 

Vlasnik Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB  prof. dr Milija Bogavac je i ovog puta pokazao svoju humanost na delu. U skladu sa razvojnom vizijom Univerziteta MB ovog puta je  tradicionalno prepoznao potencijal budućih studenata i uručio nagradu za uspeh tokom školovanja, pokazano znanje, uloženi trud i sveukupni kvalitet.

 

 
Nagrađeni su stipendijom za četvorogodišnje studija na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB:  Anja Ninković, učenica generacije gore pomenute škole i Nikola Đorđević, pobednik u kategoriji pripremljene besede i treći na sveukupnom takmičenju besednika Republike Srbije, takođe učenik škole "Dimitrije Davidović".
 
 
 
Stipendije je u ime vlasnika Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB na svečanosti u hotelu Crowne plaza u Beogradu uručila prorektorka za međunarodnu saradnju i kvalitet prof. dr Marija Kostić.
 
 

Dana 04.07.2022. godine zaključen je Sporazum o međunarodnoj saradnji između Univerziteta ’’MB’’ iz Beograda, Republika Srbija, koga predstavlja rektor prof. dr Dušan Regodić, sa jedne strane i The American University of Europe, AUE-FON (Skopje, Nort Macedonia) kog predstavlja rektor prof. dr Biljana Puleska Janushevska, PhD sa druge strane.