Univerzitet MB

Međunarodna naučna konferencija Ekonomija i socijalni razvoj: Era globalnih kriza (Economic and Social Development: Era of Global Crises).

Vreme i mesto realizacije:

18 i 19.05.2023. godine u Beogradu, Teodora Drajzera 27.

Partneri u organizaciji:
– Poslovni i pravni fakultet, Univerziteta MB u Beogradu,
– Fakultet za menadžment Univerziteta u Varšavi,
– Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka prodaje – Univerzitet Muhamed V u Rabatu i
– Politehnika Međimurje u Čakovcu.

Vidi više

 

1. Zbornik radova 96.ESD Beograd 2023

2. Zbornik apstrakata 96 ESD Beograd 2023

75th International Scientific Conference ESD 2021 - MB University

75th International Scientific Conference on Economic and Social Development- Univerzitet MB

 

On 02.12.2021. The 75th Annual University of MB was implemented in 2010. International ESD Conference 2021 (75th International Scientific Conference on Economic and Social Development)https://www.esd-conference.com/conference/81).

 

Organizatori 75. Međunarodne ESD konferencije su :

– Poslovni i pravni fakultet, Univerziteta MB  u Beogradu
– Agencija za razvoj i preduzetništvo Varaždin;
Univerzitet Sever, – Fakultet za menadžment, Univerzitet u Varšavi;
– Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka – Univerzitet Muhamed V u Rabatu;
– Politehnika Međimurje u Čakovcu.

 

Teme konferencije možete videti na linku Univerziteta MB: https://mbuniverzitet.edu.rs/

https://www.esd-conference.com/conference/81 

 

Prilog: Agenda Međunarodne naučne konferencije ESD 2021

esd Conference – Belgrade 2021 Book of Abstracts is available at: Book_of_Abstracts
esd Conference – Belgrade 2021 Book of Proceedings is available at: Book_of_Proceedings
All books are permanently available at: Past Conferences

Certificates of attendance will be sent during the day and tomorrow.

International Scientific Conference
Economic and Social Development
Mario Vrazic
email: mvrazic@esd-conference.com
web: https://www.esd-conference.com
web: https://www.jesd-online.com
gsm: +385 91 6197896

esd Conference is gold partner with INOMICS

Great serbian painting - Pride of the Academy of Classical Painting and University of MB (see more)

,,Na ponos Univerziteta MB i Akademije klasičnog slikarstva dekan AKS akademski slikar redovni profesor mr Dragan Martinović primio je Vukovu nagradu iz oblasti kulture. Vukovu nagradu od 1964. godine dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije za posebne rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru. Naš dekan akademski slikar poreklom iz Mačve, Dragan Martinović je jedan od dobitnika ove prestižne nagrade za 2019. godinu. Životni put našeg profesora, stvaralački talenat i posvećenost likovnoj umetnosti su za primer sadašnjim i budućim generacijama”.
 
Rector of MB University, Full Professor Dr Dusan Regodić
 
See more: 

Akreditacija studijskih programa na Osnovnim i Master akademskim studijama Klasično slikarstvo na Univerzitetu MB, Akademija klasičnog slikarstva. (Vidi više)

Dana 25.07.2023. godine održana je  49. Sednica Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta na kojoj je donesena odluka o ponovnoj akreditaciji:
 1. OAS Klasično slikarstvo
 2. MAS Klasično slikarstvo
Standardi, sadržaj, samovrednovanje, kvalitet i način realizacije oba studijska programa su ocenjeni sa odličnom ocenom.
 
Sadržaj, ciljevi i kvalifikacije navedenih studijskih programa se mogu videti na:
 
Akreditacija je za period od narednih sedam godina. Informacija o akreditaciji se može videti na: https://www.nat.rs/2023/07/26/odrzana-49-sednica-kapk/

Univerzitet MB, Poslovni i pravni fakultet je akreditovao novi studijski program Menadžment u bezbednosti. (Vidi više)

Proces akreditacije i provere kvaliteta novog studijskog programa Menadžment u bezbednosti je prošao kroz sledeće faze: 
 1. Izrada Standarda sa svim prilozima u skladu sa Pravilnikom o standardima i postupku za akreditaciju studijskog programa;
 2. Samovrednovanje i izrada izveštaja o samovrednovanju;
 3. Poseta recenzentske komisije Univerzitetu MB;
 4. Izrada izveštaja recenzentske komisije i njegovo usvajanje od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta.
Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta je ocenila sa odličnom ocenom sadržaj studijskog programa i dostavljene standarde. Nacionalno akreditaciono telo je izdalo uverenje o akreditaciji studijskog programa Menadžment u bezbednosti. 
Sadržaj, ciljevi studijskog programa i kvalifikacije koje se dobijaju posle završetka studijskog programa su dati na sajtu Univerziteta MB i Poslovnog pravnog fakulteta – deo koji se odnosi na studije.
 

Akreditacija novog studijskog programa Osnovnih akademskih studija Menadžment u bezbednosti na Univerzitetu MB, Poslovni i pravni fakultet Beograd. (Vidi Više)

Dana 11.07.2023. godine Recezentska komisija Nacionalnog akreditacionog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u Visokom obrazovanju u sastavu:

– Mijušković, M. Veljko, nastavnik
– Demko-Rihter, S. Jelena, nastavnik
– Škorić, D. Sanja, nastavnik
– Vasiljević, Milorad, stručnjak iz prakse
– Spasojević, Jelena, student

je posle pregleda radnog materijala obavila razgovor sa predstavnicima Univerziteta “MB” Beograd, Poslovni i pravni fakultet.

 

 

Prema pravilima NAT-a, većina članova se u razgovore uključila putem video konferencijske platforme ZOOM.

 

 

Radni tim u Univerziteta MB, Poslovni i pravni fakultet je bio u sastavu:

– prof. dr Dušan Regodić, Predsednik Saveta Univerziteta MB;

– prof. dr Živanka  Miladinović-Bogavac –  prorektor za nastavu na Univerzitetu MB;

– prof. dr Neđo Danilović – prorektor za Nauku NID i razvoj na Univerzitetu MB;

– prof. dr Marija Kostić –  prorektor za kvalitet i međunarodnu saradnju na Univerzitetu MB;

– prof. dr Dragana Lazić – prodekan za nastavu na Univerzitetu MB, Poslovni i pravni fakultet;

– MSc Dijana Cvijetinović – predsednik studentskog parlameta na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB;

– Msc Gojko Vlaisavljević –  predstavnik privrede iz Poštanske štedionice;

– Dr Goran Babić – predstavnik Alumni udruženja na Univerzitetu MB;

– Msc Dragan Stanković – Informatička podrška radu Univerziteta MB;

– Msc Aleksandar Matić – Sekretar Univerziteta MB.

 

 

Razgovor je protekao u radnoj i srdačnoj atmosfiri uz isticanju potreba Republike Srbije za razvojem novog studijskog programa iz Društveno humanističkog polja u oblasti Nauka o bezbednosti.

 

 

Recezentska komisija naglasila znaćaj kvaliteta, savremenost i međunarodna usaglašenost studijskog programa OAS Menadžment u bezbedosti u odnosu na postavljene kriterijume: Celovitost i sveobuhvatnost studijskog programa i mogućnosti sticanja najnovijih stručnih saznanja; usaglašenost programa sa drugim programima na Univerzitetu MB, Poslovni i pravni fakultet i usklađenost programa sa najmanje tri akreditovana programa inostrane visokoškolske ustanove, od kojih su najmanje dva iz visokoškolskih ustanova evropskog obrazovnog prostora.

 

 

Radni tim je izložio Studiju izvodljivosti navedenog studijskog programa i strateške ciljeve budućeg razvoja Univerziteta MB, Poslovni pravni fakultet.

 

 

Posebno su članovi radnog tima odgovorili predstavnicima Recezentske komisije na sva postavljena pitanja po svim standardima akreditacionog materijala.

Dana 28.06.2023. godine u Mladenovcu, Kralja Petra I, broj 372 u 10:00 časova na Univerzitetu MB Poslovni i pravni pravni fakultet, organizovana je svečana dodela diploma povodom završetka školovanja Osnovnih i Master akademskih studija studenata na studijskim programima Poslovni menadžment, Pravo, Ekonomija i Informacione tehnologije. (Vidi više)

U predivnom prirodnom ambijentu prostora Univerziteta MB održano je 21. svečano uručenje diploma, sednica kolektiva, ručak i druženje kolektiva. Pored prisutnih profesora, saradnika u nastavi, administracije, studenata, roditelja i brojne rodbine studenata svečanosti i svečanom ručku su prisustvovali predstavnici drugih univerziteta iz Republike Srbije i C. Gore, prijatelji i poslovni partneri Univerziteta MB i predstavnici medija.

 


Vlasnici Univerziteta MB prof. dr Milija Bogavac i prof. dr Živanka Miladinović-Bogavac su se kao i nebrojeno puta do sada pokazala odličnim domaćinima, velikog srca i osećaja za ljude oko sebe, spremnih da uvek i rado dočekaju i ugoste svoju rodbinu, stalno zaposlene, studente i brojne dobronamerne prijatelje.

 


Restoran Veranda je i ovog puta potvrdio epitet lidera u regionu po pitanju pripreme dobre i raznovrsne hrane. Svečanost su ponovo ukrasili a druženje učinili bogatijim najbolji estradni umetnici iz naše zemlje Nedeljko Bilkić, Boža Marković, Halid Muslimović, Srećko Šušić, Nebojša Lutovac, Milan Topalović, Ivan Milinković, Milomir Miljan Miljanić, Boban Petrović sa orkestrom i drugi.  

 


Menadžment  i stalno zaposleni na Univerzitetu MB se pridružuju iskrenim čestitkama diplomiranim studentima sa željom da svojim znanjima budu konkurentni na tržištu znanja u zemlji i svetu, da budu odlični dipomirani pravnici, inženjeri, ekonomisti i menadžeri, dostojno prezentuju Univerzitet MB tokom radnog veka, formiraju porodice i budu korisni članovi našeg društva.

 


Menadžment Univerziteta MB

Dana 14.06.2023. godine otvorena je Javna godišnja izložba studentskih radova studenata svih godina na Univerzitetu MB - Akademija klasičnog slikarstva. (Vidi više)

U sklopu realizacije redovne nastave na studijskom programu OAS Klasično slikarstvo otvorena je Javna godišnja izložba studentskih radova. Na otvaranju izložbe prigodan govor su imali profesor dr Dušan Regodić, dipl. inž., ispred Univerziteta MB i docenti doktor  Ivana Sokolovski i master Milan Nešić.
 
Otvaranju izložbe pored svih zaposlenih profesora prisustvovali su i gosti kao i članovi porodica naših studenata.
 
 
Izložbu radova mogu pogledati svi zaintersovani na lokaciji teodora Drajzera 27 u Beogradu u periodu od 14.06. do 28.06.2023. godine.
 
Iskrene čestitke našim studentima i profesorima sa AKS na uspešno organizovanoj izložbi.

Obaveštavamo sve zaposlene na Univerzitetu MB da je naš Univerzitet i Akademija klaisčnog slikarstva bogatija za još jednog doktora iz oblasti likovne umetnosti. Docent mr Đorđe Sokolovski je uspešno odbranio Doktorski umetnički projekat. (Vidi više)

Dana 31.05.2023. godine u 10:00 docent mr Đorđe Sokolovski je uspešno odbranio Doktorski umetnički projekat ,, Ka novoj ikoni, jer prisustvo Božije je u svim stvarima,, na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta  umetnosti u Beogradu.

 

 

Odbrana je realizovana pred komisijom:

prof. dr Saša Radojčić – ujedno predsednik komisije,
prof. dr Leka Mladenović – član, 
prof. dr Elizabeta Matorkić Bisenić – član, 
prof. dr Marko Lađušić – član i 
prof. dr Milivoj Miško Pavlović – ujedno mentor.

 

 

Docent na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta MB Đorđe Sokolovski je slikar nepresušnog umetničkog talenta specifične poetike, estetike i tematike.

 

 

U sklopu odbrane docent mr Đorđe Sokolovski je uspešno organizovao izložbu slika Doktorskog umetničko istraživačkog projekta u vremenu od 08. do 14.03.2023. godine.

 

Dnevnik na RTS 1 –  https://youtu.be/wK8HkRfFlZ4 

 

U ime svih zaposlenih na Univerzitetu MB i Akademiji klasičnog slikarstva čestitamo našem docentu dr Đorđu Sokolovskom.

Menadžment Univerziteta MB

Dana 18.05.2023. godine u vremenu od 09.00 do 17.00 na Univerzitetu MB, Poslovni i pravi fakultet je realizovana 96. Međunarodna ESD Konferencija 2023 (International Scientific Conference on Economic and Social Development - "Era of Global Crises"). Na konferenciji je izloženo 43 rada uz učešće 106 autora i koautora. (Vidi više)

Konferencija je bila fokusirana na aktuelne globalne izazove i njihove posledice koje ostavljaju na nacionalne ekonomije, poslovni, javni, pravni, bezbednosni, ekološki, tehnološki i druge sektore društva, s težištem na sledećim temama:

Nacionalne ekonomije između liberalizacije i intervencije; IT podrška tokom zdravstvenih i ekonomskih previranja; Savremene tendencije u privredi i menadžmentu turizma; Ekonomski uticaj na društveni razvoj i demokratiju; Pravni okvir privrednog i društvenog razvoja; Izazovi upravljanja u svetu nakon pandemije; Međunarodna i lokalna tržišta kapitala; Globalizacija i izazovi savremenog sveta; Savremena privreda i globalizacija; Preduzeće u turbulentnom okruženju; Obrazovanje i upravljanje znanjem; Ka modernoj ekonomiji blagostanja; IKT podrška poslovnim aktivnostima; Upravljanje ljudskim kapitalom; Pravno okruženje poslovanja. i Izgradnja otporne organizacije.

 

Plenarno predavanje su realizovali uvaženi profesori:

 1. Yossi Yagil, Professor of finance, Vise President Western Galilee Academic College, Israel- na temu: Home Bias in a Global Context.
 2. Douglas Rhein, Mahidol University International College, Thailand  na temu: The End of the Expatriate.

U uvodnom izlaganju su se obratili profesorka dr Živanka Miladinović-Bogavac u ime vlasnika, član programskog i organizacionog odbora ESD konferencije profesor dr Igor Pihir iz Agencije za razvoj i preduzetništvo Varaždin i redovni professor dr Dušan Regodić, dipl. inž. Ispred programskog i organizacionog odbora Univerziteta MB. 

 

Organizatori 96. Međunarodne ESD konferencije su:

1. Univerzitet MB Poslovni i pravni fakultet, Beograd.
2. Univerzitet Sever, Fakultet za menadžment, Univerzitet u Varšavi;
3. Univerzitet Muhamed V u Rabatu; Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka
4. ENCGT – Ecole Nationale de Commerce et de Gestion de Tanger/ Abdelmalek Essaadi University
5. Politehnika Međimurje u Čakovcu.
6. Agencija za razvoj i preduzetništvo Varaždin;

 

Program konferencije se može videti na linku Univerziteta MB:

Program_esdBelgradeMB_2023 (mbuniverzitet.edu.rs).


Posle završetka konferencije vlasnik Univerziteta MB je organizovao svečani ručak i druženje svih učesnika u predivnom ambijentu restorana Franš, jednog od najeminentnijih restorana u Beogradu.

 

Poziv - 96. Međunarodna ESD Konferencija 2023 (International Scientific Conference on Economic and Social Development - "Era of Global Crises") (Vidi više)

Dana  18.05.2023. godine u vremenu od 09.00 do 17.00 na Univerzitetu MB, Poslovni i pravi fakultet  će se realizovati 96. Međunarodna ESD Konferencija 2023 (International Scientific Conference on Economic and Social Development – “Era of Global Crises”).

Mesto realizacije: prostor Univerziteta MB, ulica Teodora Drajzera 27, 11000 Beograd, Srbija.

Organizatori 96. Međunarodne ESD konferencije su :

 1. Univerzitet MB, Poslovni i pravni fakultet, Beograd;
 2. Univerzitet Sever, Fakultet za menadžment, Univerzitet u Varšavi;
 3. Univerzitet Muhamed V u Rabatu; Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka;
 4. ENCGT – Ecole Nationale de Commerce et de Gestion de Tanger/ Abdelmalek Essaadi University;
 5. Politehnika Međimurje u Čakovcu;
 6. Agencija za razvoj i preduzetništvo Varaždin.

Vidi više

https://www.esd-conference.com/conference/102

https://www.esd-conference.com/

 

Pozivaju se autori ili koautori da obavezno dođu na konferenciju i izlože svoje radove.

Zbornici sa prošlih konferencija indeksirani su u CPCI (WoS), EconLit, ABI Inform (by ProQuest), EBSCO and EconBIZ.

Teme konferencije možete videti na linku Univerziteta MB:

https://mbuniverzitet.edu.rs/

https://esd-conference.com/conference/102

Sve novosti vezane za konferenciju možete pratiti na web sajtu Univerziteta MB https://mbuniverzitet.edu.rs/naucni-skupovi/

Učesnici 96. ESD konferencije: 101 autor i koautor.

Broj radova: 41 rad.

Način realizacije: Uvodno obraćanje organizatora i rad po sekcijama. Izlaganje autora/koautora može biti na srpskom jeziku u trajanju do 10 minuta. Prezentacije se rade na uzorku Univerziteta MB. Izlaganje svakog učesnika će biti podržano projekcijom slike i teksta. 

Prilog: Agenda Međunarodne naučne konferencije ESD 2023

Members of MB University

News

Povodom Međunarodnog praznika rada - Prvog maja, na Univerzitetu "MB" se neće održavati nastava i konsultacije 01. i 02. maja 2023. godine. (Vidi više)

Poslednji radni i nastavni dan pre praznika je petak, 28. april, a prvi nastavni dan nakon praznika je sreda, 3. maj 2023. godine. Svim stalno zaposlenim, studentima i prijateljima Univerziteta “MB” srećni PRVOMAJSKI PRAZNICI. Menadžment Univerziteta “MB”.

Poseta Recezentske komisije za reakreditaciju studijskih programa OAS i MAS Klasično slikarstvo. (Vidi Više)

U sklopu redovnog procesa reakreditacije dva studijska programa dana 05.04.2023.godine u poseti Univerzitetu MB, Akademiji klasičnog slikarstva bila je Recezentska komisija u sastavu:
 
1. Prof. Jadranka Simonović, (predsednik recenzentske komisije);
2. Prof. Goran Despotovski,
3. Prof. Suzana Vučković,
4. Sonja Žugić, stručnjak iz prakse,
5. Tijana Popović, student,
6. Ana Marjanović (koordinator recenzentske komisije).
 
Komisiju je primio rektor Univerziteta MB sa prorektorima, sekretarom,  dekanom i prodekanima Akademije klasičnog slikartsva, delom profesora, administracije, predsednikom Studentskog parlamenta, predsednikom Alumni asocijacije i predstavnikom privrede.
 
Recezentska komisija je stekla uvid u prostorne i materijalno tehničke uslove, nastavno obrazovnu literaturu, ljudski resurs, dokumentaciju, zakonitost rada, pravila i propise za kvalitetnu realizaciju nastavnog procesa.
 

Javna odbrana doktorske disertacije doktoranda Msr Jugoslava Vukadinovića (Vidi više)

Dana 03.04.2023. godine u 12.00 časova na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB u ulici Teodora Drajzera 27, u amfiteatru broj 4 (poslednji sprat) doktorand Msr Jugoslav Vukadinović će braniti doktorsku disertaciju pod nazivom  ,,Diplomatske privilegije i imuniteti: pojam, razvoj, aktuelni problemi i perspektive,, pred Komisijom: 

 1. prof dr Rodoljub Etinski – predsednik komisije
 2. prof dr Neđo Danilović – član komisije
 3. prof dr Boris Krivokapić, mentor kandidata i ujedno član komisije.

04.04.2023. godine - dan studenata u Republici Srbiji. Tim povodom rektor Univerziteta MB je primio studenticu prorektora Miu Stanišić. (Vidi više)

Dan studenata obeležava se 4. aprila, u znak sećanja na demonstracije koje su beogradski studenti organizovali 1936. godine zbog narastajućeg fašizma u Evropi. Tada je tokom protesta ubijen student prava Žarko Marinović. 

Prilikom susreta sa studenticom prorektorom prof. dr Dušan Regodić je naglasio:,, Studenti svojim znanjem i obrazovanjem predstavljaju deo mlade generacije našeg društva.  Državi su potrebni mladi ljudi koji će dati doprinos napretku u različitim segmentima našeg društva. Dan studenata baštini snažnu ideju mladih generacija i njihovu jasnu viziju budućnosti i uloge studenata u društvu. Sticanjem visokog obrazovanja studenti  predstavljaju našu budućnost.  Studenti  svojim znanjima vode ka progresu i napretku naše države, simboliše kontinuirane promene i inovativne ideje koje vode ka progresu  čitavog društva. 

Obrazovanje i nauka su na izvoru znanja i bitna osnova za kontinuirani  ekonomski i društveni razvoj. Strateški prioritet Univerziteta MB je kvalitetno obrazovanje na svim nivoima, kao i povećanje dostupnosti obrazovanja mladim ljudima širom Republike Srbije. Naša misija je da svim studentima omogućimo kvalitetne uslove za studiranje, zbog toga stalno dograđujemo prostorne kapacitete, unapređujemo materijalnu bazu nastave, izradu nastavno obrazovne literature  i investiramo u nove studijske programe”.

Studentica prorektor Mia Stanišić se u ime svih studenata Univerziteta MB zahvalila rektoru na prijemu.

Menadžment Univerziteta MB u ime svih zaposlenih čestita studentima 4. april, Dan studenata u Republici Srbiji.