Univerzitet MB

Arhiva vesti

Poslovni i pravni fakultet Univerziteta "MB" je ponovo akreditovan (reakreditovan) kao naučnoistraživačka organizacija... (Vidi više)

Poslovni i pravni fakultet Univerziteta "MB" je ponovo akreditovan (reakreditovan) kao naučnoistraživačka organizacija iz oblasti društveno humanističkih i tehničko tehnoloških nauka: menadžment i biznis, pravne nauke i elektrotehničko i računarsko inženjerstvo. Reakreditaciju je realizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (Odluka Odbora za akreditaciju naučnoistraživačkih organizacija 660-01-000017/37 od 31.05.2022.godine).

Dana 02.06.2022. godine u 19:00 sati u prostorijama Pedagoškog muzeja, Uzun Mirkova 14 Beograd, otvorena je svečana kolektivna izložba slika studenata Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta MB. (Vidi više)

 
Kolektivna izložba studenata Akademije klasičnog slikarstva je organizovana zahvaljujući velikoj inicijativi i stručnom zalaganju prorektora za nastavu na Univerzitetu MB profesorke dr Živanke Miladinović-Bogavac i razumevanju direktora Pedagoškog muzeja profesora dr Slobodana  Vuksanovića. https://www.tob.rs/sr/sta-videti/muzeji-i-galerije/pedagoski-muzej. Kolektivna izložba je obuhvatila postavku sa preko 50 slika.
 
 
Posle predivnih uvodnih pesama hora, kolektivnu izložbu je otvorio rektor Univerziteta MB redovni profesor dr Dušan Regodić, dipl inž. U svom govoru posebno je naglasio značaj izložbe za razvoj kompetencija posebno nadarenih i talentovanih studenata u oblasti likovne umetnosti, postupnog osamostaljivanja i razvoja nacionalne karijere slikara tokom školovanja. 
 
 
Na otvaranju izložbe sve prisutne je pozdravio dekan Akademije klasičnog slikarstva docent Milan Nešić, docenti Ana Pejdić i Nenad Stanković i izabrani studenti sa školovanja i koji su diplomirali.
 
 
Studenti su posebno izrazili svoje zadovoljstvo studiranjem na Akademiji klasičnog slikarstva, naglasili posvećenost, značaj i kvalitet pedagoškog rada profesora Akademije klasičnog slikarstva za razvoj njihovih teorijskih i praktičnih znanja iz oblasti klasičnog slikarstva.
 
 
Otvaranju izložbe su prisustvovali i izložbu obišli stalno zaposleni nastavnici, saradnici, studenti sa roditeljima, nenastavno osoblje i brojni prijatelji Univerziteta "MB".
 
 
Vlasnik Univerziteta MB profesor dr Milija Bogavac u predivnom i autentičnom ambijentu dvorišta Pedagoškog muzeja priredio je svečani koktel za sve učesnike i goste kolektivne izložbe.
Izložbena postavka će biti otvorena od 02.06. do 09.06.2022. godine.
 
 
 

Dodeljena nagrada "Dimitrije Davidović" za životno delo iz oblasti medija i novinarstva, prof. dr Neđi Daniloviću, Prorektoru za nauku, NIR i razvoj na Univerzitetu "MB". (Vidi više)

Žiri Udruženja novinara i novih medija Vojvodine u sastavu:

 1. dr Žarko Dimić, istoričar i novinar;
 2. prof. mr Sibila Petenji Arbutina;
 3. prof. fotografije msr Željko Savić, novinar i urednik TV Ars Medija;
 4. Dragoljub Radić, novinar;
 5. Svetozar Ikonov, slobodni novinar;
 6. Biljana Diković, novinar;

dodelio je nagradu „Dimitrije Davidović” za životno delo u oblasti medija i novinarstva za 2022. godinu, prof. dr Neđi Daniloviću, prorektoru za nauku, naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta „MB“ i članu Udruženja novinara i novih medija Vojvodine.

Nagrada prof. dr Neđi Daniloviću uručena je na godišnjoj svečanosti Udruženja novinara i novih medija Vojvodine u Novom sadu, 26. maja 2022. godine 

Šire informacije na Linku:

http://arsmedija.rs/urucene-go`disnje-novinarske-nagrade-clanova-udruzenja-novinara-vojvodine-i-novih-medija/

https://www.youtube.com/watch?v=SNnR09nH6GM

Međunarodna saradnja Univerziteta MB Beograd. (Vidi više)

Dana 25.05.2022. godine zaključen je Sporazum o međunarodnoj saradnji između Univerziteta ’’MB’’ iz Beograda, Republika Srbija, koga predstavlja rektor prof. dr Dušan Regodić, sa jedne strane i Tehničkog univerziteta Gabrovo (Gabrovo, Bugarska) kog predstavlja rektor prof. dr Iliya Zhelezarov sa druge strane.

Sporazum o međunarodnoj saradnji

https://www.masterstudies.com/universities/Bulgaria/Technical-University-Of-Gabrovo/

Izložba studentskih radova Akademije klasičnog slikarstva će se održati u Pedagoškom muzeju u Beogradu od 02.06.2022. do 09.06.2022. godine. (Vidi više)

Svečano otvaranje izložbe će biti 02.06.2022. godine u 19:00 sati. Pozivaju se stalno zaposleni nastavnici, saradnici, nenastavno osoblje i prijatelji Univerziteta "MB" da dođu na svečano otvaranje i izložbe slika. 

Videti katalog slika studenata AKS

S poštovanjem,

Uprava Univerziteta "MB"

Na Univerzitetu MB održana radionica sa temom „Kako ostaviti dobar utisak na razgovoru za posao“. (Vidi više)

Dana 17.05.2022. godine u prostorijama Univerziteta MB, u organizaciji Centra za razvoj karijre, održana je radionica na temu „KAKO OSTAVITI DOBAR UTISAK NA RAZGOVORU ZA POSAO“.

Radionica je bila otvorena za sve sudente, svih nivoa studija i svih fakulteta koji pripadaju Univerzitetu MB.

Veoma poučno, zanimljivo, sadržajno i korisno predavanje, tačnije radionicu, održali su prof. dr Marija Kostić, prof. dr Momčilo Jokić i prof. dr Slobodan Petrović.

Prof. dr Marija Kostić govorila je o vizuelnom utisku i tome kako kandidat za određenu poziciju treba da se pojavi na razgovoru za posao. Ukazala je na umerenost u stilu i značaj parole „manje je više“.

Prof. dr Slobodan Petrović govorio je sa dva različita aspekta – lica koje traži posao i lica koje zapošljava. Posebno je ukazao na stav, samouverenost , svest i samosvest kandidata i istakao da je zajednički interes ono čemu treba da teže kako poslodavac, tako i svi zaposleni.

Prof. dr Momčilo Jokić govorio je o svojim brojnim profesionalnim iskustvima, situacijama za koje je kasnije uvideo da je pogrešno postupio, strpljenju koje je ključno, a koje svi često zanemarimo  i kroz brojne primere prisutnim studentima ukazao na to koliko je dugoročno važan konstantan rad na sebi.

Povodom Međunarodnog praznika rada - Prvog maja, na Univerzitetu "MB" se neće održavati nastava i konsultacije 02. i 03. maja 2022. godine. Poslednji radni i nastavni dan pre praznika je petak, 29. april, a prvi nastavni dan nakon praznika je sreda, 4. maj 2022. godine. Svim stalno zaposlenim, studentima i prijateljima Univerziteta "MB" srećni PRVOMAJSKI PRAZNICI. Menadžment Univerziteta "MB".

Međunarodna saradnja Univerziteta MB. (Vidi više)

Dana 19.04.2022. godine zaključen je Sporazum o međunarodnoj saradnji između Univerziteta ’’MB’’ iz Beograda, Republika Srbija, koga predstavlja rektor prof. dr Dušan Regodić, sa jedne strane i Univerziteta “Sv. Kliment Ohridski“-Bitolj, Fakultet tehničkih nauka, Severna Makedonija, koga predstavlja dekan prof. Dr Stojanče Nusev, sa druge strane.

Sporazum o međunarodnoj saradnji

Univerzitet Sveti Kliment Ohridski Bitola (uklo.edu.mk)

MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA „Menadžment i pravo 2022“. (Vidi više)

Međunarodna naučna konferencija “Menadžment i pravo 2022” održava se 16.09.2022. godine na Univerzitetu MB, Poslovni i pravni fakultet, Teodora Drajzera 27, Beograd po šesti put.

Detaljne informacije se nalaze na:

https://mip2022.mbuniverzitet.edu.rs/

https://mip2022.mbuniverzitet.edu.rs/pozivno-pismo/

https://mip2022.mbuniverzitet.edu.rs/vazni-datumi/

https://mip2022.mbuniverzitet.edu.rs/wp-content/uploads/2022/04/Apstrakt-za-autore-MENADZMENT-I-PRAVO-2022-Abstract-Template.pdf

https://mip2022.mbuniverzitet.edu.rs/wp-content/uploads/2022/04/Uputstvo-za-autore-MENADZMENT-I-PRAVO-2022-Proceedings-Template.pdf

https://mip2022.mbuniverzitet.edu.rs/wp-content/uploads/2022/04/Pozivno-pismo-za-Medunarodnu-naucnu-konferenciju-Menadzment-i-pravo-2022.pdf

Tema Međunarodne naučne konferencije "Menadžment i pravo 2022" je: Globalizacija i savremeno poslovanje.

Predmet naučne rasprave po sekcijama biće tri generalne tematske oblasti, i to:

 1. Savremeni trendovi u ekonomiji i menadžmentu
 2. Pravna država i vladavina prava, osnov upravljanja savremenim društvom
 3. Primena novih IT tehnologija kao podrška savremenim poslovnim procesima proizvodnje, odlučivanja i upraljanja.

Ova Međunarodna naučna konferencija  doprinosi i omogućuje razmenu mišljenja, stavova i donosi prava rešenja u oblasti menadžmeta i biznisa, ekonomije, prava i informacionih tehnologija. Okuplja veliki broj naučnobrazovnih institucija, domaćih i stranih proizvođača, korisnika, prometnih organizacija itd. Naučni radovi se objavljuju u časopisu MB University International Review” koji izlazi u četiri broja svake godine počev od 2022.

Cilj Međunarodne naučne konferencije "Menadžment i pravo 2022" je da okupi sve naučne radnike i poslovne ljude  koji se na bilo koji način bave ili koriste rezultate iz oblasti menadžmeta i biznisa, ekonomije, prava i informacionih tehnologija kako bi se sagledala,  razumela  i razmenila naučnostručna saznanja koja bi doprinela njenom pravilnom izboru, korišćenju i razvoju.

Pozivate se da uzmete aktivno učešće na  Međunarodnoj naučnoj konferenciji "Menadžment i pravo 2022".

Menadžment Univerziteta MB.

Informacija za naučne radnike da se u skladu sa svojim stručnim mogućnostima uključe u u projekat po predlogu Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji. (Vidi više)
Povodom Vaskrsa na Univerzitetu “MB” se neće održavati nastava i konsultacije od petka 22. aprila do utorka, 26. aprila 2022. godine. Poslednji radni i nastavni dan pre praznika je četvrtak, 21. april, a prvi nastavni dan nakon praznika je utorak, 26. april 2022. godine. Svim stalno zaposlenim, studentima i prijateljima Univerziteta MB srećni VASKRŠNJI PRAZNICI. Uprava Univerziteta “MB”

Dana 13.04.2022. godine vlasnik Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB profesor dr Milija Bogavac je potpisao ugovor o poslovnoj saradnji sa dekanom Fakulteta za hotelijerstvo i turizam, Vrnjačka Banja, Univerziteta u Kragujevcu redovnim profesorom dr Dragom Cvijanovićem. (Vidi više)

Obe institucije su se složile da ciljevi ovog sporazuma mogu da uključe:

 • Razmenu istraživačkih otkrića i publikacija, časopisa, akademskih nastavnih sredstava i drugog materijala od zajedničkog interesa;
 • Mogućnosti razmene istraživačkog, rukovodećeg i nastavnog osoblja, do nivoa kojeg dozvole sredstva;
 • Razvoj zajedničkih istraživačkih programa koji proučavaju teme interesantne za osoblje u obema institucijama; 
 • Organizovanje zajedničkih aktivnosti, uključujući sastanke, seminare, naučne skupove, predavanja i konferencije;
 • Istraživanje i identifikovanje obrazovnih mogućnosti za studente, koje će biti poboljšano usvajanjem ovog sporazuma; 
 • Održavanje redovnih kontakata u svrhu pregovaranja o primeni klauzula ovog sporazuma. 

Sporazum će biti važeći u periodu od pet godina, ali može biti obnovljen ili produžen uz zajednički pristanak. Može se i raskinuti šest meseci nakon pismenog obaveštenja bilo koje strane.

Javni poziv za prijavu naučnoistraživačkih projekata. (Vidi više)

Fond za nauku Republike Srbije raspisao je Javni poziv za prijavu naučnoistraživačkih projekata u okviru Programa IDENTITETI (u daljem tekstu Program).

Program je od javnog interesa za Republiku Srbiju, a planira se i realizuje u skladu sa Zakonom i saglasno drugim propisima iz oblasti  naučnostraživačke i inovacione delatnosti.

Program IDENTITETI namenjen je razvoju naučnih istraživanja iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

Ciljevi Programa su: podsticanje izvrsnosti i relevantnosti naučnih istraživanja u Srbiji u oblasti društveno-humanističkih nauka; afirmacija značaja društveno-humanističkih nauka za obrazovanje i društvo u celini; unapređenje međunarodne vidljivosti i saradnje u predmetnom domenu nauke.

Poziv se može naći na linku: 

http://fondzanauku.gov.rs/poziv/2022/03/program-identiteti/

Rektor Univerziteta MB primio najbolje studente Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB. (Vidi više)

Dana 17.03.2022. godine u 12.00 rektor Univerziteta MB prof. dr Dušan Regodić sa saradnicima, prorektorkom za nastavu prof dr Živankom Miladinović-Bogavac, prorektorom za nauku prof. dr Neđom Danilović, prodekankom za nastavu na PPF prof. dr Marijom Kostić, Jelenom Milić i Sanjom Todorović iz Centra za razvoj karijere Univerziteta MB  je upriličio prijem najboljih studenata studijskog programa Poslovni menadžment, Pravo i Informacione tehnologije.
 
 
Cilj prijema je bio: priznanje i zahvalnost rukovodstva Univerziteta studentima za dosadašnji uspeh, međusobna razmena informacija i stvaranje dobre organizacione klime na Univerzitetu MB.  U prijatnom dvočasovnom druženju uz sok i posluženje studenti su se predstavili, informisali rukovodstvo Univerziteta o pedagoškom radu profesora i dalo vrlo konstruktivne predloge za unapređenje rada na Poslovnom i pravnom fakultetu.
 
 
Rektor, prof. Regodić sa saradnicima se zahvalio studentima u ime svih pripadnika Univerziteta MB na odličnom uspehu, velikom zalaganju i posvećenosti nastavnim obavezama. Rektor je informisao studente o Strategiji razvoja Univerziteta MB, težišnim zadacima i planovima usavršavanja svih segmenata poslovnog procesa. Pored ostalog zamolio je studente da se uključe u sve buduće aktivnosti na Univerzitetu MB i da i nadalje budu nosioci primernog učešća u nastavnom procesu. Studenti su detaljno informisani o mogućnostima budućeg usavršavanja, prakse, stalnog zapošljavanja i realizacije brojnih kurseva na Univerzitetu MB.
 
Informacija o najboljim studentima koji su prisustvovali prijemu se  nalazi na:

Čestitka povodom 8. Marta - Međunarodnog dana žena. (Vidi više)

Poštovane i uvažene koleginice, primite iskrene čestitke povodom 8. Marta  - Međunarodnog dana žena. Posebno Vam želimo dobro zdravlje, sreću i uspeh na privatnom i poslovnom planu.

Uprava Univerziteta MB

Sedmi međunarodni naučni skup "Budućnost turizma" (Vidi više)

Poštovane kolege,

Sedmi međunarodni naučni skup "Budućnost turizma", će se održati u Vrnjačkoj Banji u periodu od 2. do 4. juna 2022. godine.

Korisne informacije i materijali u vezi sa Skupom (tematski zbornici iz prethodnih godina, ciljevi Skupa, uputstvo autorima za pripremu radova), dostupni su na zvaničnom sajtu Skupa: http://www.tisc.rs/

DAN DRŽAVNOSTI SRBIJE - SRETENJE - NERADNI DANI - Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Sretenja - utorak, 15. i sreda, 16. februar 2022. godine su neradni dani na Univerzitetu MB u Beogradu. U utorak i sredu se neće realizovati nastava, ispiti i konsultacije, niti će raditi Studentske službe. (Vidi više)

Dan 15. februar je jedan od najbitnijih dana u političkom, kulturnom i istorisjkom kalendaru Srbije. Pored toga što je Dan državnosti, on je i Dan ustavnosti Srbije, kao i dan sećanja na početak Prvog srpskog ustanka. 15. februar 1835. Skupština u Kragujevcu donela je Sretenjski ustav, prvi ustav Srbije, jedan od najmodernijih, najdemokratskijih i najliberalnijih ustava svog doba.

Dan državnosti Srbije se slavio do nastanka Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, nakon čega je ukinut, da bi u Srbiji ponovo počeo da se slavi od 2002. godine.

Prvi radni dan nakon Dana državnosti je četvrtak, 17. februar 2022. godine kada se na Univerzitetu MB u Beogradu radi uobičajenim radnim vremenom.

Najbolji studenti Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB u školskoj 2020/2021.godini (Vidi više)
Nastava u letnjem semestru studentske 2021/2022. godine na Poslovnom i pravnom fakultetu i Akademiji klasičnog slikarstva počinje po kalendaru aktivnosti 21.02.2022. godine a završava 31.05.2022. godine. Sedmica za nadoknadu nastave je od 01.06 do 05.06.2022. godine. Menadžment Univerziteta MB

Hello,

I hope all is well with you.

I wanted to make sure you are aware of the free academic workshops we are running this month.

These are a great opportunity for all students, researchers and educators to learn more.

Maybe you would like to share the information with the universities in Serbia?

Fundamentals of Deep Learning and Fundamentals of Accelerated Computing with CUDA Python on February 22nd

Twitter

Facebook

If you want to just send them the registration link it is:

https://web.cvent.com/event/5f037a53-5be6-4abf-9b48-dc94e8a8ee3a/summary?rt=QZKIZW0GWUGNA6QZE4e55A

Kind regards,

Dana, 07.02.2022. godine studenti Poslovnog i Pravnog fakulteta, Univerziteta MB iz Beograda posetili su Viši sud, KPZ i muzej u u Sremskoj Mitrovici. Organizaciju posete je rukovodila sudija suda u Sremskoj Mitrovici i nastavnik krivičnoprocesnog prava na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB doc. dr Svetlana Đuričić. (Vidi više)

Dana, 07.02.2022. godine studenti Poslovnog i Pravnog fakulteta, Univerziteta MB iz Beograda posetili su Viši sud u Sremskoj Mitrovici u organizaciji sudije tog suda doc. dr Svetlane Đuričić, koja na istom fakultetu predaje krivičnoprocesno pravo.

U sklopu navedene posete, studenti su prisustvovali suđenju u Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici i to glavnom pretresu, zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz čl. 194 st. Z u vezi st. 1 KZ, izvršeno prema maloletnom licu i zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 KZ, izvršeno prema punoletnom licu. Glavni pretres je bio javan, te su studenti mogli da prate ceo tok glavnog pretresa, počev od čitanja optužnice, dokaznog postupka i završne reči stranaka, odnosno zaključenja glavnog pretresa i u navedenom predmetu objava presude je bila odložena za 09.02.2022. godine, a predsednik veća je bila sudija Dragana Barbatesković.

Nakon završenog suđenja studenti su boravili u biblioteci Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, gde im je sudija doc. dr Svetlana Đuričić objasnila tok prethodnog suđenja, a na navedenom sastanku i koktelu je prisustvovao sudija za izvršenje krivičnih sankcija Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, Dejan Knežević. Nakon toga je organizovana poseta KPZ Sremska Mitrovica i studente je dočekao zamenik upravnika KPZ, Nebojša Draganović, te su studenti obišli Četvrti paviljon KPZ koji je sada ispražnjen, a u kome su ranije boravili osuđenici i potom su obišli Treći paviljon koji je nov, sagrađen po svim evropskim standardima, te im je pokazana zgrada Zdravstvene službe (bolnica) pri KPZ, zatim crkva i zgrada gde osuđenici rade (proizvodni deo).

Potom su studenti obišli muzej pri KPZ Sremska Mitrovica, te su mogli da vide način izvršenja smrtne kazne za vreme Vožda Karađorđa, izvršenje kazne u Prvom svetskom ratu, potom eksponate iz Drugog svetskog rata, deo gde su boravili zatvoreni komunisti sa ćelijom Moše Pijade, o čemu je studente upoznao zamenik upravnika Nebojša Draganović.

Nakon završenog oficijelnog dela studente je primio upravnik KPZ Sremska Mitrovica Aleksandar Alimpić u Banket sali hotela ”Srem” Sremska Mitrovica koji posluje u sklopu KPZ Sremska Mitrovica, te je sa studentima razgovarao, a na kom sastanku i koktelu su prisustvovale sudije doc. dr Svetlana Đuričić i Dejan Knežević. U popodnevnim satima studenti su se vratili u Beograd, a imali su organizovan prevoz.

Dana 07.02.2022. godine studenti 2, 3 i 4 godine studijskog programa Pravo u organizovanoj poseti Sremskoj Mitrovici. (Vidi više)

Pozivaju se studenti studijskog programa Pravo 2, 3 i 4 godine da se prijave za organizovan odlazak i posetu Sremskoj Mitrovici na dan 07.02.2022. godine. Razlozi posete su:
 1. Prisustvovanje glavnom pretresu zbog krivičnog dela  iz člana 246 stav 1. Krivičnog zakona:  nedozvoljena proizvodnja i promet opojne droge. Početak pretresa je u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici u 09:00.
 2. Razgovor i analiza glavnog pretresa u biblioteci Višeg suda.
 3. Poseta KPZ u Sremskoj Mitrovici i obilazak jednog paviljona u kome osuđenici izdržavaju kaznu.
 4. Poseta muzeja KPZ u Sremskoj Mitrovici.

Odgovorno lice za odlazak, aktivnosti i povratak studenata iz posete: prof dr Svetlana Đuričić

Organizacija prevoza: studentska služba Poslovnog i pravnog fakulteta.
Rok za prijavu studenata: putem e-maila ili telefonom studentskoj službi Poslovnog i pravnog fakulteta do 05.02.2022. godine do 12:00.
Vreme posete: 
 • polazak iz Beograda 07.02.2022. godine u 07:30 ispred zgrade u Teodora Drajzera 27.
 • povratak za Beograd posle završetka planskih aktivnosti: do 15:00. 

Novogodišnja čestitka studentima, zaposlenima i prijateljima Univerziteta MB (Vidi više)

Poštovani studenti, stalno zaposleni i prijatelji Univerziteta "MB" , 
želimo da Vam 2022. godina bude ispunjena odličnim zdravljem, radošću, ljubavlju i uspesima.
 

 
Srećne božićne i novogodišnje praznike želi Vam 
Menadžment Univerziteta "MB"

Dodela paketića povodom Novogodišnjih praznika. (Vidi više)

Dana 27.12.2021. godine na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB dodeljeni su paketići za decu stalno zaposlenih. Deca stalno zaposlenih su se u prisustvu svojih roditelja i prorektora za nastavu i studentska pitanja profesorke dr Živanke Miladinović - Bogavac družila uz izuzetno raspoloženog Deda Mraza. Nisu izоstali muzika, okićena jelka, slatkiši i lepa žurka uz prekrasan ambijent na Univerzitetu MB i zimske čarolije.

 

 

 

Humanost vlasnika Univerziteta MB na delu-Centar za razvoj karijere i podrške studenata Univerzitet MB i Studentski parlament Univerziteta MB su dana 24.12.2021. godine realizovali Novogodišnju posetu studenata Univerziteta MB Sigurnoj kući. Sigurna kuća je štićenica dece i majki koje su žrtve porodičnog nasilja. (Vidi više)

Prorektorka za nastavu i studentska pitanja Univerziteta MB prof dr Živanke Miladinovoć-Bogavac, je na inicijativu i u sklopu redovnih godišnjih planskih aktivnosti Centra za razvoj karijere i podrške studentima i Studentskog  parlamenta, sa studentima podelila Novogodišnje paketiće za decu i majke koje su štićenici Sigurne kuće. To je samo jedna od brojnih dugogodišnjih akcija i doprinosa Univerziteta MB široj društvenoj zajednici i ugroženim grupama u našoj zemlji.
Profesorka Miladinović je u ime vlasnika ponudila i:  besplatno studiranje za zainteresovane majke štićenice Sigurne kuće na svim studijskim programima osnovnih akademskih studija i besplatne kurseve koji se organizuju na Univerzitetu MB  u 2022. godini za zainteresovane štićenice Sigurne kuće.
 
 
 

Predavanje za studente Univerziteta MB na temu: „Izazovi novih vozača za bezbednost saobraćaja“. (Vidi više)

Centar za razvoj karijere Univerziteta MB i Sektora za bezbednost JP ,,Putevi Beograda" su organizovali javnu tribinu na aktuelnu temu: „Izazovi novih vozača za bezbednost saobraćaja“.

Vreme i mesto održavanja javne tribine: 17.12.2021. godine od 16:15 do 17:00 časova, u prostorijama Doma učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“, Ulica Zdravka Čelara, broj 14, u Beogradu.

Studenti univerziteta "MB" su sa oduševljenjem prihvatili i učestvovali na navedenoj tribini.

Centar za razvoj karijere Univerziteta "MB"  će nastaviti da u okviru svog redovnog planskog rada u 2022. godini organizuje aktuelna predavanja na teme koje su od posebnog interesa za studente.

Dana 03.12.2021. godine Prorektor za nastavu na Univerzitetu "MB" prof. dr Živanka Miladinović-Bogavac je bila gost na Pink televiziji u emisiji Novo jutro kod Dee i Sarape. (Vidi više)

Povod gostovanja je bila 75. ESD Međunarodna konferencija 2021.

(Program of the 75 th International Scientific Conference on Economic and Social Development) 

https://www.esd-conference.com/conference/81 

 

Tematski okvir Međunarodne konferencije je bio: Ekonomija i socijalni razvoj. 

https://www.youtube.com/watch?v=y3LNGc8WnDE

Dana 02.12.2021. godine na Univerzitetu "MB" u Beogradu održana 75. ESD Međunarodna Konferencija 2021. (Vidi više)

Program of the 75 th International Scientific Conference on Economic and Social Development

https://www.esd-conference.com/conference/81

Tematski okvir međunarodne konferencije je bio: Ekonomija i socijalni razvoj.  Radovi su bili težišno iz društveno humanističkih nauka.

Učesnici: 109 autora i koautora sa Univerziteta MB i Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije, Rumunije i BiH.

Broj radova: 45 radova.

Organizatori konferencije su :

1. Poslovni i pravni fakultet, Univerziteta MB  u Beogradu 

2. Agencija za razvoj i preduzetništvo Varaždin;

3. Univerzitet Sever, Fakultet za menadžment Univerziteta iz Varšave;

4. Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka - Univerzitet Muhamed u Rabatu;

5. Politehnika Međimurje u Čakovcu.

Zbornik radova će biti indeksiran u: CPCI (WoS), EconLit, ABI Inform (by ProQuest), EBSCO and EconBIZ. 

Prilog Agenda

Reportaža sa 75. ESD Međunarodne Konferencije 2021. na Univerzitetu "MB"

Urednik emisije "POD SJAJEM ZVEZDA" Draško Aćimović - gost Univerziteta "MB" povodom 75. ESD Međunarodne konferencije 2021.

75. ESD Konferencija 2021. - Agenda i poslednje saopštenje. (Vidi više)

Dana  02.12.2021. godine u vremenu od 09.00 do 16.00 će se realizovati 75. Međunarodna ESD Konferencija 2021 (75th International Scientific Conference on Economic and Social Development) (https://www.esd-conference.com/conference/81).

Organizatori 75. Međunarodne ESD konferencije su :

1. Poslovni i pravni fakultet, Univerziteta MB  u Beogradu

2. Agencija za razvoj i preduzetništvo Varaždin;

3. Univerzitet Sever, Fakultet za menadžment, Univerzitet u Varšavi;

4. Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka Prodaja - Univerzitet Muhamed V u Rabatu;

5. Politehnika Međimurje u Čakovcu.

Pozivaju se autori ili koautori da obavezno dođu na konferenciju i izlože svoje radove.

Zbornici sa prošlih konferencija indeksirani su u CPCI (WoS), EconLit, ABI Inform (by ProQuest), EBSCO and EconBIZ.

Teme konferencije možete videti na linku Univerziteta MB: https://mbuniverzitet.edu.rs/

https://www.esd-conference.com/conference/81

Sve novosti vezane za konferenciju možete pratiti na web sajtu Univerziteta MB https://mbuniverzitet.edu.rs/naucni-skupovi/

Učesnici 75. ESD konferencije: 109 autora i koautora.

Broj radova: 45 radova.

Način realizacije: Plenarno zasedanje i rad po sekcijama. Izlaganje autora/koautora može biti na srpskom jeziku u trajanju do 10 minuta. Prezentacije se rade na uzorku Univerziteta MB. Izlaganje će biti podržano projekcijom slike i teksta. 

Prilog: Agenda Međunarodne naučne konferencije ESD 2021

Praznično odsustvo i realizacija nastave za vremenski period od 17.12.2021. godine do 28.01.2022. godine. Vidi više.

Zbog preduzimanja mera zaštite studenata i stalno zaposlenih Senat Univerziteta MB je na predlog NNV PPF i AKS Univerziteta i vlasnika doneo sledeću odluku:
1. Nastavu u zimskom semestru za vremenski period od 20.12.2021. godine -24.12.2021. godine realizovati elektronskim putem (predavanja online, prezentacije na sajtu PPF). 

2. Praznično odsustvo i odmor stalno zaposlenih i studenata po Kalendaru aktivnosti na Univerzitetu MB je od 29.12.2021. godine do 14.01.2021. godine.  

3. Nadoknadu nastave realizovati od  17.01.2022. godine do 28.01.2022. godine. Nastavnici će individualno i PO POTREBI planirati nadoknadu izgubljene nastave (na PPF i AKS Univerziteta MB), realizaciju II kolokvijuma (popravku istog) i odbranu seminarskih radova. Iste evidentirati u Knjige evidencije nastave.

4. Januarski ispitni rok planirati po Kalendaru aktivnosti od 31.01.2021. godine.

Menadžment Univerziteta

Konferencija Univerziteta Srbije objavljuje javni poziv za prijavljivanje kandidata za članove NACIONALNOG SAVETA ZA VISOKO OBRAZOVANJE
Konferencija Univerziteta Srbije objavljuje javni poziv za prijavljivanje kandidata za članove upravnog odbora nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju
Naučno rangiranje univerziteta i istraživača u Srbiji. (Vidi više)

Zadovoljstvo nam je da podelimo informaciju o naučnim rezultatima koji su generisani u okviru naučno-iistraživačke aktivnosti.

Objavljena lista rangiranja visokoškolskih i naučnih institucija i istraživača od strane prestižne “AD Scientific Index” (Alper-Doger Scientific Index) liste.

Rang listu Univerziteta u Srbiji možete pronaći na sledećem linku sledećem linku (https://www.adscientificindex.com/about-us/). Rezultati Univerziteta MB nisu prikazani jer Univerzitet postoji samo deset meseci (ne postoji 5 i više godina).

Listom su obuhvaćeni samo oni istraživači koji su realizovali značajne naučno-istraživačke aktivnosti u poslednjih 5 godina. 

Više o listi možete pronaći ovde (https://www.adscientificindex.com/university-ranking/?country_code=rs).

Prilikom rangiranja, ova lista uzima kvantitativne i kvalitativne kriterijume i metrike naučno-istraživačkih rezultata, a pokriva skoro sve zemlje sveta i naučne oblasti. Rezultati se mogu filtrirati po zemljama, regionima i načunim oblastima/podoblastima. Osim toga, za svakog pojedinačnog istraživača može da se vidi uticaj koji je ostvario, kako tokom cele svoje karijere, tako i u poslednjih 5 godina.

Odlični rezultati naših reprezentativaca u rvanju u kategoriji juniora i kadeta. (Vidi više)

https://www.wrestling-serbia.org.rs/

Vlasnik Univerziteta MB profesor dr Milija Bogavac je i ovog puta pokazao spremnost da podrži naše reprezentativce i vrhunske sportiste svojim sponzorstvom našim mladim rvačima kadetima i juniorima na prvenstvu Balkana i Mediterana od 28 do 31.10.2021. godine. Naši mladi rvači su sa ponosom na svojim dresovima nosili logo Univerziteta MB.

 

 

U grčkom gradu Ksantiju održano je PRVENSTVO MEDITERANA za uzrast kadeta i juniora. Naša reprezentacija je ostvarila odličan uspeh u JUNIORSKOJ konkurenciji osvajanjem 10 medalja (četiri zlatne, 4 srebrne i dve bronzane medalje) na ovom takmičenju. Medalje za srpski rvački tim su osvojili:
JUNIORI

1. Anđela Prijović zlato

2. Valentina Vučković zlato

3. Šemsa Todorović zlato

4. Andrija Ivanović zlato,

5. Oršolja Fabian srebro,

6. Sabolč Lošonc srebro,

7. Miloš Perović srebro,

8. Luka Katić srebro,

9. Igor Gavrilović bronza,

10. Nikola Simović bronza,

U grčkom gradu Ksantiju održano je Prvenstvo Balkana za uzrast kadeta i U15. Naša reprezentacija je ostvarila odličan uspeh osvajanjem 13 medalja na ovom takmičenju. Medalje za srpski rvački tim su osvojili:
Tim U15 koji se takmičio 29.10.2021.:

1. Evelin Uljhelji Zlato

2. Stefan Teodosijević Zlato

3. Nataša Vuković Srebro

4. Milica Sekulović Srebro

5. Anđela Cvetković Srebro

6. Dušan Stokić Bronza

7. Filip Tričković Bronza

Univerzitet MB ima odličnu saradnju sa rvačkim klubom Partizan. Rvački klub Partizan je višestruki nacionalni šampion u rvanju, višestruki osvajač nacionalnog kupa, šampion Evrope 2009. godine i dvostruki pobednik kupa Evrope.  

Dana 31.10.2021. godine vlasnik Univerziteta MB redovni profesor dr Milija Bogavac proslavio je krsnu slavu porodice Bogavac, Sveti Luka. Prvi put je na dan Svetog Luke obeležen i dan Univerziteta MB. (Vidi više)

Porodica, rodbina, stalno zaposleni i prijatelji porodice Bogavac i Univerziteta MB su se okupili u 11:00 časova na Univerzitetu MB u objektu u Mladenovcu. Sveštena lica su obavila slavski obred uz slavski kolač, kuvano žito, sveću, tamnjan i vino uz ikonu porodičnog svetitelja Svetog Luke. 

Svečani ručak za sve zaposlene i goste je organizovan u restoranu Veranda u Mladenovcu. Uz obilje hrane i muziku reprezentativnih estradnih umetnika pripadnici kolektiva Univerziteta MB i gosti su bili uz porodicu Bogavac. Bilo je to još jedno predivno druženje kolektiva Univerziteta MB.

Konkurs za prosvetne radnike povodom Dana inteligencije (rok do 15. 11. 2021. godine). (Vidi više)

https://daninteligencije.rs/

Dan inteligencije je međunarodni obrazovni projekat koji su pokrenuli
Mensa Srbije i UčenIQ uz podršku Instituta za moderno obrazovanje i
Kreativnih učitelja, koji uključivanjem stručnjaka u obrazovanju iz
Srbije i zemalja regiona želi da obeleži međunarodnu akciju "Dan
inteligencije" - pokrenutu  sa idejom da se obeleži 1.oktobar kao dan
osnivanja Mense.

Ideja projekta da se okupi baza dobrih praksi u radu sa učenicima svih
uzrasta - od predškolskog do odraslih, koje su podsticajne za
intelektualne sposobnosti. Nastavničke prakse koje budu procenjene da najviše doprinose unapređenju intelektualnih sposobnosti biće nagrađene.

U cilju prikupljanja što više primera prakse iz zemlje i regiona, rok za
podnošenje prijave na sad već tradicionalni konkurs za prosvetne
radnike, produžen je do 15. novembra 2021.

Detaljnije o projektu možete pogledati na sajtu Dana inteligencije, a
inspiraciju za aktivnosti možete naći na stranicama koje prikazuju
aktivnosti iz 2020. po uzrastima (predškolci, mlađi oš, stariji oš,
učenici srednje škole, studenti i odrasli).
https://daninteligencije.rs/aktivnostiselekcija.php?godina=2020

Pravila učešća, kako se uključiti, itd. - više na linku:
https://daninteligencije.rs/ukljucise.php

Ko može da obeleži Dan inteligencije?
Dan inteligencije može da obeleži bilo koji nastavnik, vaspitač, učitelj, psiholog, pedagog, edukator, student ili stručnjak koji se bavi
pitanjem stimulacije intelektualnog razvoja, organizovanjem neke aktivnosti za decu, roditelje ili kolege.

Knjiga redovnog profesora dr Borisa Krivokapića objavljena u Rusiji. (Vidi više)

Naš redovni profesor dr Boris Krivokapić je autor velikog broja knjiga iz Pravnih nauka. Ovog puta, na zadovoljstvo autora i poklonika Pravnih nauka je to naučna monografija međunarodnog značaja: Кривокапич, Борис (2021) Международное право в период вооруженных конфликтов, Самарский национальный исследовательский университет имени академика С. П. Королева, Самара 2021, (Русија), 834 стр., ISBN = 978-5-7883-1641-3.

Afirmativan prikaz knjige su dali dekan i prodekan Pravnog fakulteta Samarskog nacionalnog univerziteta i možete videti na: https://ssau.ru/news/19593-izdan-fundamentalnyy-trud-mezhdunarodnoe-pravo-v-period-vooruzhennykh-konfliktov.

Čitava knjiga (na ruskom) može se naći u repozitorijumu Samarskog univerziteta: http://repo.ssau.ru/handle/Monografii/Mezhdunarodnoe-pravo-v-period-vooruzhennyh-konfliktov-92532.

Čestitamo u ime svih zaposlenih na Univerzitetu MB.

Rektor Univerziteta MB

Redovni profesor Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB dr Boris Krivokapić je u skladu sa Bolonjskom deklaracijom i potrebama mobilnosti, profesionalno angažovan na dopunskom radu i na Pravnom fakultetu Samarsnog nacionalnog univerziteta „S. P. Koroljov“ u Samari (Rusija).(Vidi više)

https://ssau.ru/search?text=Кривокапич. Reč je o vrlo uglednoj ustanovi o kojoj više možete saznati na: https://ssau.ru/info  i https://ssau.ru/info/struct/op/faculties.

U Samari profesor Krivokapić rukovodi magistarskim studijama za međunarodno pravo i predaje na njima dva predmeta: „Aktuelni problemi međunarodnog prava“ i „Međunarodno pravo u vreme rata“. Koliko god zvučalo neobično, s obzirom da je reč o Srbinu u Rusiji koja je vodeća kosmička sila sveta, on je i glavni stručnjak Samarskog univerziteta za kosmičko pravo. To posebno dobija na težini kada se zna da je taj univerzitet glavni centar ruske nauke iz domena kosmonautike.

Profesor dr Krivokapić je i član redakcije vrhunskog ruskog nacionalnog časopisa „Pravni vesnik Samarskog univerziteta“ („Юридический вестник Самарского университета“, ISSN 2410-8707, VAK časopis, najviša kategorija u Rusiji) koji izdaje Samarski univerzitet i voljan je da pomogne izdavanje kvalitetnih članaka naših profesora u njemu, tako da mu se možete slobodno obratiti. Članci se mogu slati na ruskom ili engleskom jeziku. Više o časopisu i formi članaka: https://journals.ssau.ru/jjsu.

Zapaženo učešće prof. Krivokapića u radu Samarskog univerziteta je još jedan dokaz da naš Univerzitet „MB“ na kojem je prof. Krivokapić u punom radnom odnosu i predaje na osnovnim i doktorskim studijama, zapošljava zaista vrhunske i međunarodno priznate profesore i naučnike.

Angažovanje profesora dr Borisa Krivokapića može biti primer mladim kolegama kako uz predan celoživotni rad i uzorno usavršavanje u oblasti Pravnih nauka možete postići globalno prepoznatljive rezultate.

Menadžment Univerziteta MB

4. Sednica Senata Univerziteta MB (vidi više)

Obaveštavamo Vas da će sednica biti održana 28.10.2021. godine u 11.00 u prostorijama rektorata Univerziteta MB u ulici Prote Mateje 19 na Slaviji.

Dnevni red sednice

21.10.2021. godine - sastanak rektora Univerziteta MB... (vidi više)

Dana 21.10.2021. godine rektor Univerziteta MB sa prodekankom za nastavu na Poslovnom  i pravnom fakultetu, prof. dr Marijom Kostić i prof. dr Neđom Danilovićem je primio studenticu prorektora Miu Stanišić i predsednicu studentskog parlamenta studenticu Sanelu Gašević. (vidi više)

Naša profesorka dr Živanka Miladinović Bogavac dobitnica nagrade Najuspešnija žena iz oblasti nauke u 2021. godini. (Vidi više)

Dana 20.10.2021. godine u 18.00 časova u hotelu HYATT REGENCY u organizaciji Skupštine grada Beograda održana je dodela nagrade NAJUSPEŠNIJA ŽENA IZ OBLASTI NAUKE našoj uvaženoj profesorki dr Živanki Miladinović Bogavac. Čestitamo u ime svih pripadnika Poslovnog i pravnog fakulteta i Univerziteta "MB".

NAJUSPEŠNIJA ŽENA IZ OBLASTI NAUKE 2021 (VIDEO)

Poziv za međunarodnu naučnu konferenciju ESD Conference (vidi više)

Poštovane koleginice i kolege,

Čast nam je i zadovoljstvo da Vas pozovemo da uzmete aktivno učešće na https://www.esd-conference.com/ i napišete rad iz Vaše naučne oblasti.

Privilegiju da se ESD Konferencija https://www.esd-conference.com/ (International Scientific Conference - Economic and Social Development)  održi u Beogradu od 02-03.decembra 2021. godine na našem Univerzitetu MB koji nam je omogućio predsednik Univerzitet MB Prof. dr Milija Bogavac.

Molimo Vas pratite VREMENSKE OKVIRE https://www.esd-conference.com/conference/81

PLEASE NOTE THE FOLLOWING DEADLINES:

 • Submission of abstracts for review: October 11, 2021
 • Notification of abstract acceptance: October 16, 2021
 • Submission of complete/full papers for the proceedings: November 11, 2021
 • Notification of full paper acceptance: November 14, 2021
 • Early registration: November 14, 2021
 • Final registration: November 24, 2021
 • Conceiving and finalizing the esd-Conference program: November 28, 2021
 • ESD Conference sessions: December 02-03, 2021

Profesori i saradnici UNIVERZITETA MB su oslobođeni plaćanja.

Prva međunarodna konferencija o savremenim dostignućima u nauci i tehnologiji - COAST 2022 (vidi više)

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na 1st INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN SCIENCE AND TECHNOLOGY - COAST 2022. Konferencija će se održati u Herceg Novom u periodu od 26. do 29. maja 2022. godine. Cilj konferencije je okupljanje akademske zajednice, istraživača i naučnika radi razmjene informacija, iskustava i rezultata istraživanja o svim aspektima specijalizovanih i interdisciplinarnih oblasti.


 

Sve informacije koje se odnose na COAST 2022 konferenciju, uključujući teme, rokove, obrasce, mjesto održavanja, kotizaciju, i sl. možete pronaći na web stranici konferencije http://confcoast.com/

Za dodatna pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail
conference.coast@gmail.com.

Rok za podnošenje prijava (podnošenje sažetaka) – 20. decembar 2021.
Rok za podnošenje kompletnih radova – 15. mart 2022.

Srdačan pozdrav,

Organizacioni odbor
Fakultet za menadžment, Herceg Novi

Kontakt osoba: Dr Irena Petrušić, dekan, e-mail: dekan@fm-hn.com

Na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB otpočela akademska 2021/2022. godina

Dana 04.10.2021. godine izvršen je svečani prijem studenata prve godine studijskih programa Poslovni menadžment, Pravo i Informacione tehnologije.

Prijemu studenata su prisustvovali predsednik Univerziteta prof. dr Milija Bogavac, profesorka dr Živanka Miladinović Bogavac, rektor prof. dr Dušan Regodić, dipl. inž., prorektori Univerziteta MB prof. dr Marija Kostić, prof. dr Dragana Trnavac i prof. dr Neđo Danilović.

Vidi više

Završetak radova u novoj zgradi Univerziteta MB, Teodora Drajzera 27, Beograd
Raspored predavanja za studente 2, 3 i 4. godine Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta "MB" u školskoj 2021/2022. godini za studijske programe: Poslovni menadžment, Pravo i Informacione tehnologije.

Vreme početka nastave u zimskom semestru za 2, 3 i 4. godinu: 11.10.2021. godine.

Mesto: Teodora Drajzera 27, Beograd (Nova zgrada Poslovnog i pravnog fakulteta univerziteta „MB“).

Vidi više: Rasporedi predavanja za sva tri studijska programa

Raspored predavanja za studente 1. godine Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta "MB" u školskoj 2021/2022. godini za studijske programe: Poslovni menadžment, Pravo i Informacione tehnologije

Vreme početka nastave u zimskom semestru za 1. godinu: 04.10.2021. godine.

Mesto: Teodora Drajzera 27, Beograd (Nova zgrada Poslovnog i pravnog fakulteta univerziteta „MB“).

Kalendar aktivnosti na Univerzitetu "MB" za akademsku 2021/2022. godinu
VAŽNO OBAVEŠTENJE - NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE U 2021/2022. GODINI

Poštovani studenti,

nastava u akademskoj 2021/2022. godini će se održavati uživo, na tradicionalni način - u prostorijama Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB u Beogradu, Teodora Drajzera 27, kao i na Akademiji umetnosti Univerziteta MB u Sremskoj Kamenici.

Nastava za prvu godinu studija će početi u ponedeljak 04.10.2021. godine (za drugu, treću i četvrtu godinu 11.10.2021. godine) i izvodiće se prema akademskom kalendaru za akademsku 2021/2022. godinu, a prema rasporedu koji će biti blagovremeno objavljen na sajtovima fakulteta i oglasnim pločama.

U slučaju pogoršanja zdravstvene situacije zbog virusa COVID 19 i za studente koji iz zdravstvenih ili drugih organizaciono-tehničkih razloga ne budu u mogućnosti da prate nastavu uživo (boravak u inostranstvu i drugo) - biće organizovana i mogućnost praćenja online nastave.  Informacije o tome će biti blagovremeno dostupne. 

Kao što znate, Univerzitet MB poseduje kvalitetne prostorne mogućnosti za izvođenje predavanja i vežbi u Beogradu (Teodora Drajzera 27), Mladenovcu i Sremskoj Kamenici, ali i tehničke mogućnosti za online način rada.

Zdravlje i sigurnost svih studenata i zaposlenih je uvek bila prioritet, ali i održavanje nivoa kvaliteta predavanja, vežbi i vannastavnih aktivnosti studenata.

Promocija studenata na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta "MB"

Povodom završetka Osnovnih i Master akademskih studija studenata na studijskim programima Poslovni menadžment, Pravo i Informacione tehnologije dana 28.06.2021. godine u 10:00 sati organizovaće se svečana dodela diploma u Mladenovcu, Kralja Petra I, broj 372. 

Uprava Univerziteta “MB”.

NERADNI DANI - USKRŠNJI I PRVOMAJSKI PRAZNICI - 2021. godine

Povodom Uskrsa i Međunarodnog praznika rada, na Univerzitetu “MB” se neće održavati nastava i konsultacije od petka, 30. aprila do srede, 5. maja 2021. godine.

 

Poslednji radni i nastavni dan pre praznika je četvrtak, 29. april, a prvi nastavni dan nakon praznika je sreda, 5. maj 2021. godine.

Svim stalno zaposlenim, studentima i prijateljima Univerziteta MB srećni USKRŠNJI I PRVOMAJSKI PRAZNICI.
 
Uprava Univerziteta “MB”

Međunarodna saradnja Univerziteta MB

Dana 29.04.2021.godine zaključen je Sporazum o međunarodnoj saradnji između Univerziteta ’’MB’’ iz Beograda, Republika Srbija, koga predstavlja rektor prof. dr Dušan Regodić, sa jedne strane i Univerziteta ” Ljuiđ Gurakući” iz Skadra, Albanija, koga predstavlja rektor prof. dr Suzana Golemi, sa druge strane. (vidi više)

Održana druga sednica Senata Univerziteta "MB"

Dana o8.04.2021. godine od 12.00-14.00 časova u prostorijama Rektorata Univerziteta MB, na lokaciji Prote Mateje 21, održana je Druga sednica Senata Univerziteta MB. Na sednici su verifikovani svi članovi Senata. (vidi više)

Potpisan sporazum UNIVERZITETA "MB" Beograd sa KOMOROM MENADŽERA LJUDSKIH RESURSA SRBIJE

Dana 02.04.2021. godine u 12.00 u Rektoratu Univerziteta “MB” u ulici Prote Mateje 21 održan kolegijum rektora Univerziteta “MB” i potpisan sporazum UNIVERZITETA “MB” Beograd sa  KOMOROM MENADŽERA LJUDSKIH RESURSA SRBIJE. (vidi više)

Potpisan sporazum UNIVERZITETA "MB" Beograd sa INSTITUTOM ZA SRPSKU KULTURU – PRIŠTINA

Dana 02.04.2021. godine u 12.00 u Rektoratu Univerziteta “MB” u ulici Prote Mateje 21 održan kolegijum rektora Univerziteta “MB” i potpisan sporazum UNIVERZITETA MB Beograd sa  INSTITUTOM ZA SRPSKU KULTURU – PRIŠTINA. (vidi više)

Dobrovoljna akcija prikupljanja knjiga i drugih publikacija pod nazivom „DARUJEM JA, DARUJEŠ TI ZBOG LJUBAVI PREMA KNJIZI I UNIVERZITETU MB“

Cilj akcije je povećanje knjižnog fonda Biblioteke Univerziteta „MB“ u Beogradu u prvoj godini njegovog postojanja. (vidi više)

Pretplata na naučnu bazu EBSCO - Academic Search Elite

Obaveštavaju se svi profesori, asistenti, saradnici u nastavi i studenti doktorskih, master i osnovnih akademskih studija da je Univerzitet „MB“, u narednom akreditacionom periodu od sedam godina, ugovorio pretplatu na naučnu bazu EBSCO – Academic Search Elite. Šifru možete preuzeti od kolege msc Aleksandra Matića. (vidi više)

Poziv za registraciju na RESEARCH GATE mrežu

U skladu s Odlukom Rektorskog kolegijuma Univerziteta “MB” pozivamo sve profesore, asistente, saradnike u nastavi i studente doktorskih akademskih studija da se registruju na naučnu mrežu Research Gate.  (vidi više)

Poziv za CNNTECH 2021 međunarodnu konferenciju

Poštovani,
Pozivamo Vas da uzmete učešće i prijavite se na predstojeću CNN Tech 2021 međunarodnu konferenciju koja će se održati na Zlatiboru u periodu od 29.06.2021. do 02.07.2021. (http://cnntechno.com/)

(vidi više)

Čestitka povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena

 
Poštovane i uvažene koleginice, primite iskrene čestitke povodom 8. marta Međunarodnog dana žena. Posebno Vam želimo dobro zdravlje, sreću i uspeh na privatnom i poslovnom planu.
 
Uprava Univerziteta
 

Informacija o procesu samovrednovanja

Informacija o procesu samovrednovanja za zimski semestar školske 2020/2021. godine će se realizovati od 01.03-15.03.2021. godine.

Proces Samovrednovanja će se realizovati na osnovu Odluke rektora Univerziteta MB i Programa realizacije procesa samovrednovanja za školsku 2020/21. (vidi više)

Čestitka povodom 27.01.2021. godine - školske slave Sveti Sava

Poštovani profesori, saradnici u nastavi, studenti, stalno zaposleni i prijatelјi Univerziteta MB,

ovaj praznični dan posvećen je jednoj od najvažnijih istorijskih ličnosti, utemelјitelјu obrazovanja, državnosti i verske kulture u Srbiji, prvom arhiepiskopu, zakonodavcu književniku i prosvetitelјu.

Rastko Nemanjić, u monaštvu Sava, bio je i osnivač prve bolnice u Srbiji, graditelј, ktitor i hodočasnik. Energičan državnik, sagovornik mnogih careva, kralјeva i patrijarha. Prirodno je što je takva ličnost izrasla u pokrovitelјa svih naših škola i prosvetnih ustanova.

Životno delo Svetog Save viševekovna je civilizacijska vrednost – ne samo što je postavio pravne i duhovne stubove državnosti i savremenog školstva, nego je i u društveno-humanitarnim oblastima zdravstva i socijalne zaštite bio vizionar, pokretač i osnivač.

Nјemu posvećen praznik, prilika je da se osvrnemo na pomenute temelјe, ali i da pogledamo u našu budućnost. Istrajnost na putu dalјeg usavršavanja obrazovnog sistema jeste pravi način da dostojno nastavimo najbolјe prosvetitelјske tradicije.

Rečima samog Svetog Save, „na svim svojim putevima znajte da pravi budu putevi vaši i noge vaše neće se spoticati”.

Uz najbolјe želјe, srdačno vam svima čestitam školsku slavu – Savindan.

 

Menadžment Univerziteta MB