Univerzitet MB

Arhiva vesti

Praznično odsustvo i realizacija nastave od 29.12.2023. godine do 15.01.2024. godine. (Vidi više)

Na osnovu Kalendara aktivnosti za akademsku 2023/2024. godinu obaveštavaju se studenti, nastavnici, saradnici u nastavi i stalno zaposleni na Univerzitetu MB da je Senat Univerziteta na predlog NNV PPF, NUV AKS Univerziteta i vlasnika doneo sledeću odluku:

 1. Nastavu u zimskom semestru realizovati do petka 29.12.2023. godine.
 2. Praznično odsustvo i odmor stalno zaposlenih i studenata po Kalendaru aktivnosti na Univerzitetu MB je od 29.12.2023. godine do 12.01.2024. godine.  
 3. Nadoknadu nastave realizovati po potrebi od  ponedeljka 15.01.2024. godine do subote 20.01.2024. godine (planira prodekan za nastavu na predlog nastavnika i studenata). Nastavnici će individualno i PO POTREBI planirati nadoknadu izgubljene nastave (na PPF i AKS Univerziteta MB), realizaciju II kolokvijuma (popravku istog) i odbranu seminarskih radova. Iste evidentirati u Knjige evidencije nastave.
 4. Januarski ispitni rok planirati po Kalendaru aktivnosti od 22.01.2024. godine do 14.02.2024. godine.
 5. Letnji semestar akademske 2023/2024. godine otpočeti po Kalendaru aktivnosti u ponedeljak 19.02.2024. godine.

Menadžment Univerziteta

Tradicionalna dodela Novogodišnjih paketića na Univerzitetu MB. (VidI više)
Dana 23.12.2023. godine u 11.00 časova kao i svih prethodnih godina, vlasnici Univerziteta MB  će organizovati  svečanu dodelu Novogodišnjih paketića za decu stalno zaposlenih.
 
 
 
Svečanost za naše najmlađe će se organizovati u ulici Teodora Drajzera 27  u Beogradu.
 
Srećno!
Menadžment Univerziteta MB
Dodeljena Zahvalnica rektora Samarskog nacionalnog univerziteta "S. P. Koroljov" našem dugogodišnjem redovnom profesoru dr Borisu Krivokapiću. (Vidi više)
Povodom navršetka 65 godina života uručena je  Zahvalnica rektora Samarskog nacionalnog univerziteta „S. P. Koroljov“ „za dugododišnji savestan rad i zasluge u oblasti nauke i obrazovanja (Naredba rektora No. 1031-O od 14. 11. 2023).
 
 
 
Čestitamo profesoru dr Borisu Krivokapiću na dodeljenoj zahvalnici i želimo sretan odlazak u penziju na Univerzitetu MB. 
 
Predsednik Saveta Univerziteta MB
prof. dr Dušan Regodić, dipl inž.
Obeležen Dan Univerziteta MB i krsna slava porodice Bogavac ,,Sveti Luka,,. (Vidi više)

Dana 31.10.2023. godine u ulici Kralja Petra Prvog u Mladenovcu obeležen je Dan Univerziteta MB i treća godišnjica od osnivanja.

 

 

Univerzitet MB danas poseduje 14 akreditovanih studijskih programa na osnovnim, master i doktorskim akademskim studijama. Studije se realizuju na Poslovnom i pravnom fakultetu i Akademiji klasičnog slikarstva.

 

 

Tokom svečanosti u crkvi u Mladenovcu osveštan je kolač i ujedno obeležena porodična krsna slava vlasnika Univerziteta MB i porodice Bogavac ,,Sveti Luka,,. To je bila još jedna prilika za predivno druženje.

 

 

Uz porodicu Bogavac je bila brojna rodbina, stalno zaposleni, prijatelji i simpatizeri Univerziteta MB. Restoran Veranda je i ovog puta potvrdio epitet lidera u regionu po pitanju pripreme dobre hrane. Svečanost su ponovo ukrasili a druženje učinili lepšim najbolji estradni umetnici iz naše zemlje.

 

 

Porodica Bogavac se kao i nebrojeno puta do sada pokazala odličnim domaćinom, velikog srca i osećaja za ljude oko sebe, spremnih da uvek i rado dočekaju i ugoste svoju rodbinu, stalno zaposlene i brojne dobronamerne prijatelje.

 

 

Menadžment  i stalno zaposleni na Univerzitetu MB se pridružuju iskrenim čestitkama porodici Bogavac povodom obeležavanja Dana Univerziteta MB i porodične krsne slave.

 

 

Menadžment Univerziteta MB

Promocija Međunarodnog tematskog zbornika „Fundamentalna istraživanja“. (Vidi više)

Univerzitet MB je zajedno sa Institutom za Srpsku kulturu iz Leposavića i Međunarodnom asocijacijom metodologa iz oblasti društvenih nauka bio suorganizator Međunarodnog naučnog skupa ,, Fundamentalna istraživanja,,.

 

 

Zaposleni na Univerzitetu MB su obišli sajam knjiga i prisustvovali promociji zbornika ,, Fundamentalna istraživanja,,.

 

 

Promocija zbornika je održana u utorak, 24. oktobra 2023. godine, u 15:30 časova na Beogradskom sajmu knjiga, u sali za promocije izdanja Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Instituta za srpsku kulturu iz Leposavića.

 

 

Na promociji zbornika su govorili promoteri prof. dr Dragan Tančić, prof. dr Neđo Danilović i profesor Siniša Zarić.

Dana 02.10.2023. godine obavljen je prijem studenata prve godine osnovnih akademskih studija i realizovan prvi nastavni čas sa studentima studijskih programa: Pravo, Ekonomija, Poslovni menadžment, Informacione tehnologije, Menadžment u bezbednosti i Klasično slikarstvo (Vidi više)

Prijem su realizovali:

 • Predsednik Saveta Univerziteta MB  redovni profesor dr Dušan Regodić, dipl.inž,
 • Prorektor za nastavu na Univerzitetu MB (ujedno zamenik rektora) prof. dr Živanka Miladinović-Bogavac,
 • Prorektor za nauku prof. dr Neđo Danilović,
 • Prodekan za nastavu na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB dr Dragana Đurić,
 • docent umetnosti dr Ivana Sokolovski.
 
 
U predivnom ambijentu profesor dr Dušan Regodić je održao uvodni čas pred prepunim amfiteatrom sa studentima. Kroz izlaganje studenti su dobili osnovne informacije o: Univerzitetu MB, Poslovnom i pravnom fakultetu, načinu studiranja, Bolonjskom procesu, studenstkom životu, materijalnoj bazi nastave, nastavnoj i obrazovnoj literuri, Studentskom Parlamentu, Alumni organizaciji studenata, studentskom kodeksu, javnosti u radu, studentskom smeštaju, brojnim izazovima i načinu života u Beogradu.
 
 
Predsednik Saveta Univerziteta MB je u ime vlasnika uputio pismo dobrodošlice studentima prve godine svih studijskih programa. (Vidi više)
 
POČETAK NASTAVE I RASPOREDI PREDAVANJA NA UNIVERZITETU MB U ZIMSKOM SEMESTRU AKADEMSKE 2023/2024. GODINE (Vidi više)

Nastava u zimskom semestru akademske 2023/2024. godine za sve studente osnovnih akademskih studija na fakultetima Univerziteta MB počinje u ponedeljak 02. oktobra 2023. godine.

Rasporede predavanja za sve godine Osnovnih studija (od I do IV) u zimskom semestru možete pronaći na sledećim linkovima:

 

Nastava na master studijama: 30.10.2023 – 26.01.2024. godine

Nastava na doktorskim studijama: 30.10.2023 – 26.01.2024. godine

Nastava u letnjem semestru za sve studije: 19.02.2024 – 27.05.2024. godine

 

26.09.2023, BEOGRAD

Svečani prijem studenata prve godine (brucoša) na Univerzitetu MB (Vidi više)
Obaveštavamo Vas da će se prijem studenata prve godine studija i realizacija prvog nastavnog časa realizovati dana  02.10.2023. godine u 12.00 u prostorijama PPF i AKS u ulici Teodora Drajzera 27 po sledećem:
 
A) Studenti prava, ekonomije i bezbednosti u Amfiteatru 1. Za prijem su odgovorni: prof. dr Neđo Danilović i prof. dr Živanka Miladinović-Bogavac.
 
B) Studenti Informacionih tehnologija, poslovnog menadžmenta i klasičnog slikarstva u Amfiteatru 2. Za prijem su odgovorni: prof. dr Dušan Regodić, prof. dr Dragana Đurić i docent dr Ivana Sokolovski.
 
Tokom prijema studenti će biti informisani o: procesu studiranja na studijskim programima, studentskom životu na Univerzitetu MB, smeštaju i prevozu u Beogradu.
Informacija o početku nastavnog procesa na Univerzitetu MB (Vidi više)

Nastava u akademskoj 2023/2024. godini na Poslovnom i pravnom fakultetu (PPF) i Akademiji klasičnog slikarstva (AKS) Univerziteta MB počinje u skladu sa godišnjim Kalendarom nastavnih aktivnosti 02.10.2023. godine, a završava 27.05.2024. godine.

Rezervno vreme za nadoknadu nastave je od 28.05.2024. godine do 01.06.2024. godine. Pre početka nastavnog procesa dekani fakulteta će održati sednice NNV i NSV, pripremiti sve neophodne saglasnosti o angažovanju i Odluke o izboru nastavnika i saradnika.

 

Vidi više:

Kalendar godišnjih aktivnosti u akademskoj 2023/2024. godini

Odluka Saveta univerziteta MB u akademskoj 2023/2024. godini

 
Savet Univerziteta MB
Akreditacija studijskih programa na Osnovnim i Master akademskim studijama Klasično slikarstvo na Univerzitetu MB, Akademija klasičnog slikarstva. (Vidi više)
Dana 25.07.2023. godine održana je  49. Sednica Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta na kojoj je donesena odluka o ponovnoj akreditaciji:
 1. OAS Klasično slikarstvo
 2. MAS Klasično slikarstvo
Standardi, sadržaj, samovrednovanje, kvalitet i način realizacije oba studijska programa su ocenjeni sa odličnom ocenom.
 
Sadržaj, ciljevi i kvalifikacije navedenih studijskih programa se mogu videti na:
 
Akreditacija je za period od narednih sedam godina. Informacija o akreditaciji se može videti na: https://www.nat.rs/2023/07/26/odrzana-49-sednica-kapk/
Univerzitet MB, Poslovni i pravni fakultet je akreditovao novi studijski program Menadžment u bezbednosti. (Vidi više)
Proces akreditacije i provere kvaliteta novog studijskog programa Menadžment u bezbednosti je prošao kroz sledeće faze: 
 1. Izrada Standarda sa svim prilozima u skladu sa Pravilnikom o standardima i postupku za akreditaciju studijskog programa;
 2. Samovrednovanje i izrada izveštaja o samovrednovanju;
 3. Poseta recenzentske komisije Univerzitetu MB;
 4. Izrada izveštaja recenzentske komisije i njegovo usvajanje od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta.
Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta je ocenila sa odličnom ocenom sadržaj studijskog programa i dostavljene standarde. Nacionalno akreditaciono telo je izdalo uverenje o akreditaciji studijskog programa Menadžment u bezbednosti.
Sadržaj, ciljevi studijskog programa i kvalifikacije koje se dobijaju posle završetka studijskog programa su dati na sajtu Univerziteta MB i Poslovnog pravnog fakulteta – deo koji se odnosi na studije.
 
Akreditacija novog studijskog programa Osnovnih akademskih studija Menadžment u bezbednosti na Univerzitetu MB, Poslovni i pravni fakultet Beograd. (Vidi Više)

Dana 11.07.2023. godine Recezentska komisija Nacionalnog akreditacionog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u Visokom obrazovanju u sastavu:

– Mijušković, M. Veljko, nastavnik
– Demko-Rihter, S. Jelena, nastavnik
– Škorić, D. Sanja, nastavnik
– Vasiljević, Milorad, stručnjak iz prakse
– Spasojević, Jelena, student

je posle pregleda radnog materijala obavila razgovor sa predstavnicima Univerziteta „MB“ Beograd, Poslovni i pravni fakultet.

 

 

Prema pravilima NAT-a, većina članova se u razgovore uključila putem video konferencijske platforme ZOOM.

 

 

Radni tim u Univerziteta MB, Poslovni i pravni fakultet je bio u sastavu:

– prof. dr Dušan Regodić, Predsednik Saveta Univerziteta MB;

– prof. dr Živanka  Miladinović-Bogavac –  prorektor za nastavu na Univerzitetu MB;

– prof. dr Neđo Danilović – prorektor za Nauku NID i razvoj na Univerzitetu MB;

– prof. dr Marija Kostić –  prorektor za kvalitet i međunarodnu saradnju na Univerzitetu MB;

– prof. dr Dragana Lazić – prodekan za nastavu na Univerzitetu MB, Poslovni i pravni fakultet;

– MSc Dijana Cvijetinović – predsednik studentskog parlameta na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB;

– Msc Gojko Vlaisavljević –  predstavnik privrede iz Poštanske štedionice;

– Dr Goran Babić – predstavnik Alumni udruženja na Univerzitetu MB;

– Msc Dragan Stanković – Informatička podrška radu Univerziteta MB;

– Msc Aleksandar Matić – Sekretar Univerziteta MB.

 

 

Razgovor je protekao u radnoj i srdačnoj atmosfiri uz isticanju potreba Republike Srbije za razvojem novog studijskog programa iz Društveno humanističkog polja u oblasti Nauka o bezbednosti.

 

 

Recezentska komisija naglasila znaćaj kvaliteta, savremenost i međunarodna usaglašenost studijskog programa OAS Menadžment u bezbedosti u odnosu na postavljene kriterijume: Celovitost i sveobuhvatnost studijskog programa i mogućnosti sticanja najnovijih stručnih saznanja; usaglašenost programa sa drugim programima na Univerzitetu MB, Poslovni i pravni fakultet i usklađenost programa sa najmanje tri akreditovana programa inostrane visokoškolske ustanove, od kojih su najmanje dva iz visokoškolskih ustanova evropskog obrazovnog prostora.

 

 

Radni tim je izložio Studiju izvodljivosti navedenog studijskog programa i strateške ciljeve budućeg razvoja Univerziteta MB, Poslovni pravni fakultet.

 

 

Posebno su članovi radnog tima odgovorili predstavnicima Recezentske komisije na sva postavljena pitanja po svim standardima akreditacionog materijala.

Dana 28.06.2023. godine u Mladenovcu, Kralja Petra I, broj 372 u 10:00 časova na Univerzitetu MB Poslovni i pravni pravni fakultet, organizovana je svečana dodela diploma povodom završetka školovanja Osnovnih i Master akademskih studija studenata na studijskim programima Poslovni menadžment, Pravo, Ekonomija i Informacione tehnologije. (Vidi više)

U predivnom prirodnom ambijentu prostora Univerziteta MB održano je 21. svečano uručenje diploma, sednica kolektiva, ručak i druženje kolektiva. Pored prisutnih profesora, saradnika u nastavi, administracije, studenata, roditelja i brojne rodbine studenata svečanosti i svečanom ručku su prisustvovali predstavnici drugih univerziteta iz Republike Srbije i C. Gore, prijatelji i poslovni partneri Univerziteta MB i predstavnici medija.

 


Vlasnici Univerziteta MB prof. dr Milija Bogavac i prof. dr Živanka Miladinović-Bogavac su se kao i nebrojeno puta do sada pokazala odličnim domaćinima, velikog srca i osećaja za ljude oko sebe, spremnih da uvek i rado dočekaju i ugoste svoju rodbinu, stalno zaposlene, studente i brojne dobronamerne prijatelje.

 


Restoran Veranda je i ovog puta potvrdio epitet lidera u regionu po pitanju pripreme dobre i raznovrsne hrane. Svečanost su ponovo ukrasili a druženje učinili bogatijim najbolji estradni umetnici iz naše zemlje Nedeljko Bilkić, Boža Marković, Halid Muslimović, Srećko Šušić, Nebojša Lutovac, Milan Topalović, Ivan Milinković, Milomir Miljan Miljanić, Boban Petrović sa orkestrom i drugi.  

 


Menadžment  i stalno zaposleni na Univerzitetu MB se pridružuju iskrenim čestitkama diplomiranim studentima sa željom da svojim znanjima budu konkurentni na tržištu znanja u zemlji i svetu, da budu odlični dipomirani pravnici, inženjeri, ekonomisti i menadžeri, dostojno prezentuju Univerzitet MB tokom radnog veka, formiraju porodice i budu korisni članovi našeg društva.

 


Menadžment Univerziteta MB

Dana 14.06.2023. godine otvorena je Javna godišnja izložba studentskih radova studenata svih godina na Univerzitetu MB - Akademija klasičnog slikarstva. (Vidi više)
U sklopu realizacije redovne nastave na studijskom programu OAS Klasično slikarstvo otvorena je Javna godišnja izložba studentskih radova. Na otvaranju izložbe prigodan govor su imali profesor dr Dušan Regodić, dipl. inž., ispred Univerziteta MB i docenti doktor  Ivana Sokolovski i master Milan Nešić.
 
Otvaranju izložbe pored svih zaposlenih profesora prisustvovali su i gosti kao i članovi porodica naših studenata.
 
 
Izložbu radova mogu pogledati svi zaintersovani na lokaciji teodora Drajzera 27 u Beogradu u periodu od 14.06. do 28.06.2023. godine.
 
Iskrene čestitke našim studentima i profesorima sa AKS na uspešno organizovanoj izložbi.
Obaveštavamo sve zaposlene na Univerzitetu MB da je naš Univerzitet i Akademija klaisčnog slikarstva bogatija za još jednog doktora iz oblasti likovne umetnosti. Docent mr Đorđe Sokolovski je uspešno odbranio Doktorski umetnički projekat. (Vidi više)

Dana 31.05.2023. godine u 10:00 docent mr Đorđe Sokolovski je uspešno odbranio Doktorski umetnički projekat ,, Ka novoj ikoni, jer prisustvo Božije je u svim stvarima,, na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta  umetnosti u Beogradu.

 

 

Odbrana je realizovana pred komisijom:

prof. dr Saša Radojčić – ujedno predsednik komisije,
prof. dr Leka Mladenović – član, 
prof. dr Elizabeta Matorkić Bisenić – član, 
prof. dr Marko Lađušić – član i 
prof. dr Milivoj Miško Pavlović – ujedno mentor.

 

 

Docent na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta MB Đorđe Sokolovski je slikar nepresušnog umetničkog talenta specifične poetike, estetike i tematike.

 

 

U sklopu odbrane docent mr Đorđe Sokolovski je uspešno organizovao izložbu slika Doktorskog umetničko istraživačkog projekta u vremenu od 08. do 14.03.2023. godine.

 

Dnevnik na RTS 1 –  https://youtu.be/wK8HkRfFlZ4 

 

U ime svih zaposlenih na Univerzitetu MB i Akademiji klasičnog slikarstva čestitamo našem docentu dr Đorđu Sokolovskom.

Menadžment Univerziteta MB

Dana 18.05.2023. godine u vremenu od 09.00 do 17.00 na Univerzitetu MB, Poslovni i pravi fakultet je realizovana 96. Međunarodna ESD Konferencija 2023 (International Scientific Conference on Economic and Social Development - "Era of Global Crises"). Na konferenciji je izloženo 43 rada uz učešće 106 autora i koautora. (Vidi više)

Konferencija je bila fokusirana na aktuelne globalne izazove i njihove posledice koje ostavljaju na nacionalne ekonomije, poslovni, javni, pravni, bezbednosni, ekološki, tehnološki i druge sektore društva, s težištem na sledećim temama:

Nacionalne ekonomije između liberalizacije i intervencije; IT podrška tokom zdravstvenih i ekonomskih previranja; Savremene tendencije u privredi i menadžmentu turizma; Ekonomski uticaj na društveni razvoj i demokratiju; Pravni okvir privrednog i društvenog razvoja; Izazovi upravljanja u svetu nakon pandemije; Međunarodna i lokalna tržišta kapitala; Globalizacija i izazovi savremenog sveta; Savremena privreda i globalizacija; Preduzeće u turbulentnom okruženju; Obrazovanje i upravljanje znanjem; Ka modernoj ekonomiji blagostanja; IKT podrška poslovnim aktivnostima; Upravljanje ljudskim kapitalom; Pravno okruženje poslovanja. i Izgradnja otporne organizacije.

 

Plenarno predavanje su realizovali uvaženi profesori:

 1. Yossi Yagil, Professor of finance, Vise President Western Galilee Academic College, Israel- na temu: Home Bias in a Global Context.
 2. Douglas Rhein, Mahidol University International College, Thailand  na temu: The End of the Expatriate.

U uvodnom izlaganju su se obratili profesorka dr Živanka Miladinović-Bogavac u ime vlasnika, član programskog i organizacionog odbora ESD konferencije profesor dr Igor Pihir iz Agencije za razvoj i preduzetništvo Varaždin i redovni professor dr Dušan Regodić, dipl. inž. Ispred programskog i organizacionog odbora Univerziteta MB. 

 

Organizatori 96. Međunarodne ESD konferencije su:

1. Univerzitet MB Poslovni i pravni fakultet, Beograd.
2. Univerzitet Sever, Fakultet za menadžment, Univerzitet u Varšavi;
3. Univerzitet Muhamed V u Rabatu; Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka
4. ENCGT – Ecole Nationale de Commerce et de Gestion de Tanger/ Abdelmalek Essaadi University
5. Politehnika Međimurje u Čakovcu.
6. Agencija za razvoj i preduzetništvo Varaždin;

 

Program konferencije se može videti na linku Univerziteta MB:

Program_esdBelgradeMB_2023 (mbuniverzitet.edu.rs).


Posle završetka konferencije vlasnik Univerziteta MB je organizovao svečani ručak i druženje svih učesnika u predivnom ambijentu restorana Franš, jednog od najeminentnijih restorana u Beogradu.

 

Poziv - 96. Međunarodna ESD Konferencija 2023 (International Scientific Conference on Economic and Social Development - "Era of Global Crises") (Vidi više)

Dana  18.05.2023. godine u vremenu od 09.00 do 17.00 na Univerzitetu MB, Poslovni i pravi fakultet  će se realizovati 96. Međunarodna ESD Konferencija 2023 (International Scientific Conference on Economic and Social Development – „Era of Global Crises“).

Mesto realizacije: prostor Univerziteta MB, ulica Teodora Drajzera 27, 11000 Beograd, Srbija.

Organizatori 96. Međunarodne ESD konferencije su :

 1. Univerzitet MB, Poslovni i pravni fakultet, Beograd;
 2. Univerzitet Sever, Fakultet za menadžment, Univerzitet u Varšavi;
 3. Univerzitet Muhamed V u Rabatu; Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka;
 4. ENCGT – Ecole Nationale de Commerce et de Gestion de Tanger/ Abdelmalek Essaadi University;
 5. Politehnika Međimurje u Čakovcu;
 6. Agencija za razvoj i preduzetništvo Varaždin.

Vidi više

https://www.esd-conference.com/conference/102

https://www.esd-conference.com/

 

Pozivaju se autori ili koautori da obavezno dođu na konferenciju i izlože svoje radove.

Zbornici sa prošlih konferencija indeksirani su u CPCI (WoS), EconLit, ABI Inform (by ProQuest), EBSCO and EconBIZ.

Teme konferencije možete videti na linku Univerziteta MB:

https://mbuniverzitet.edu.rs/

https://esd-conference.com/conference/102

Sve novosti vezane za konferenciju možete pratiti na web sajtu Univerziteta MB https://mbuniverzitet.edu.rs/naucni-skupovi/

Učesnici 96. ESD konferencije: 101 autor i koautor.

Broj radova: 41 rad.

Način realizacije: Uvodno obraćanje organizatora i rad po sekcijama. Izlaganje autora/koautora može biti na srpskom jeziku u trajanju do 10 minuta. Prezentacije se rade na uzorku Univerziteta MB. Izlaganje svakog učesnika će biti podržano projekcijom slike i teksta. 

Prilog: Agenda Međunarodne naučne konferencije ESD 2023

Povodom Međunarodnog praznika rada - Prvog maja, na Univerzitetu "MB" se neće održavati nastava i konsultacije 01. i 02. maja 2023. godine. (Vidi više)

Poslednji radni i nastavni dan pre praznika je petak, 28. april, a prvi nastavni dan nakon praznika je sreda, 3. maj 2023. godine. Svim stalno zaposlenim, studentima i prijateljima Univerziteta „MB“ srećni PRVOMAJSKI PRAZNICI. Menadžment Univerziteta „MB“.

Poseta Recezentske komisije za reakreditaciju studijskih programa OAS i MAS Klasično slikarstvo. (Vidi Više)
U sklopu redovnog procesa reakreditacije dva studijska programa dana 05.04.2023.godine u poseti Univerzitetu MB, Akademiji klasičnog slikarstva bila je Recezentska komisija u sastavu:
 
1. Prof. Jadranka Simonović, (predsednik recenzentske komisije);
2. Prof. Goran Despotovski,
3. Prof. Suzana Vučković,
4. Sonja Žugić, stručnjak iz prakse,
5. Tijana Popović, student,
6. Ana Marjanović (koordinator recenzentske komisije).
 
Komisiju je primio rektor Univerziteta MB sa prorektorima, sekretarom,  dekanom i prodekanima Akademije klasičnog slikartsva, delom profesora, administracije, predsednikom Studentskog parlamenta, predsednikom Alumni asocijacije i predstavnikom privrede.
 
Recezentska komisija je stekla uvid u prostorne i materijalno tehničke uslove, nastavno obrazovnu literaturu, ljudski resurs, dokumentaciju, zakonitost rada, pravila i propise za kvalitetnu realizaciju nastavnog procesa.
 
Javna odbrana doktorske disertacije doktoranda Msr Jugoslava Vukadinovića (Vidi više)

Dana 03.04.2023. godine u 12.00 časova na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB u ulici Teodora Drajzera 27, u amfiteatru broj 4 (poslednji sprat) doktorand Msr Jugoslav Vukadinović će braniti doktorsku disertaciju pod nazivom  ,,Diplomatske privilegije i imuniteti: pojam, razvoj, aktuelni problemi i perspektive,, pred Komisijom: 

 1. prof dr Rodoljub Etinski – predsednik komisije
 2. prof dr Neđo Danilović – član komisije
 3. prof dr Boris Krivokapić, mentor kandidata i ujedno član komisije.
04.04.2023. godine - dan studenata u Republici Srbiji. Tim povodom rektor Univerziteta MB je primio studenticu prorektora Miu Stanišić. (Vidi više)

Dan studenata obeležava se 4. aprila, u znak sećanja na demonstracije koje su beogradski studenti organizovali 1936. godine zbog narastajućeg fašizma u Evropi. Tada je tokom protesta ubijen student prava Žarko Marinović. 

Prilikom susreta sa studenticom prorektorom prof. dr Dušan Regodić je naglasio:,, Studenti svojim znanjem i obrazovanjem predstavljaju deo mlade generacije našeg društva.  Državi su potrebni mladi ljudi koji će dati doprinos napretku u različitim segmentima našeg društva. Dan studenata baštini snažnu ideju mladih generacija i njihovu jasnu viziju budućnosti i uloge studenata u društvu. Sticanjem visokog obrazovanja studenti  predstavljaju našu budućnost.  Studenti  svojim znanjima vode ka progresu i napretku naše države, simboliše kontinuirane promene i inovativne ideje koje vode ka progresu  čitavog društva. 

Obrazovanje i nauka su na izvoru znanja i bitna osnova za kontinuirani  ekonomski i društveni razvoj. Strateški prioritet Univerziteta MB je kvalitetno obrazovanje na svim nivoima, kao i povećanje dostupnosti obrazovanja mladim ljudima širom Republike Srbije. Naša misija je da svim studentima omogućimo kvalitetne uslove za studiranje, zbog toga stalno dograđujemo prostorne kapacitete, unapređujemo materijalnu bazu nastave, izradu nastavno obrazovne literature  i investiramo u nove studijske programe“.

Studentica prorektor Mia Stanišić se u ime svih studenata Univerziteta MB zahvalila rektoru na prijemu.

Menadžment Univerziteta MB u ime svih zaposlenih čestita studentima 4. april, Dan studenata u Republici Srbiji.

Povodom Vaskrsa na Univerzitetu “MB” se neće održavati nastava i konsultacije od petka 14. aprila do utorka, 18. aprila 2023. godine. Poslednji radni i nastavni dan pre praznika je četvrtak, 13. april, a prvi nastavni dan nakon praznika je utorak, 18. april 2023. godine. Svim stalno zaposlenim, studentima i prijateljima Univerziteta MB srećni VASKRŠNJI PRAZNICI. Menadžment Univerziteta "MB".
Velika posećenost i medijski prikaz izložbe Doktorskog umetničkog istraživačkog projekta docenta na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta MB magistra Đorđa Sokolovskog na Dnevniku RTS 1 u 12:00 na dan 09.03.2023. godine. (Vidi više)

Docent na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta MB Đorđe Sokolovski je slikar nepresušnog umetničkog talenta specifične poetike, estetike i tematike. Izložba je koncipirana kao izložba slika i kolaža. Tematski predstavlja umetničku igru autora kroz materiju i duhovno prisustvo onostranog. Kroz umetnički rad autora predstavljen je dodir duha i materije i oživljavanje materije, poigravanja sa ritmom i racionalno korištenje prostora.

 

Izložbe slika i kolaža Doktorskog umetničkog istraživačkog projekta je naišla na veliko interesovanje brojnih slikara, studenata i umetničke publike željne kvalitetnih slikarskih radova. Izložba je organizovana od 08.03. do 14.03.2023.godine  u Galeriji na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu je našla veliki odjek u javnosti.

 

Pored brojnih posetilaca i ljubitelja slikarskog umetničkog dela izložba je prikazana u Dnevniku na RTS 1: https://youtu.be/wK8HkRfFlZ4 

Održana humanitarno edukativna radionica na Univerzitetu MB. Novi susret predstavnika Univerziteta MB sa žrtvama porodičnog nasilja. Humanost vlasnika Univerziteta ponovo na delu. (Vidi više)

Dana 4. marta 2023. godine održana je “Humanitarno-edukativna radionica” sa decom žrtvama porodičnog nasilja. Organizator akcije je Studentski parlament Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB.

 

 

Radionica je organizovana tematski u susret  8. Martu –  Međunarodnom prazniku žena. Deca su bila u prilici da kroz svoje umetničko stvaralaštvo iskažu iskrenu pažnju i zahvalnost  svojim najdražim majkama i bakama.

 

 

 
Radionica je bila izraz  ljubavi dece žrtava porodičnog nasilja.
Deca su kroz svoj kreativni rad napravila najrazličitije dekoracije, narukvice, lančiće ili priveske za ključeve.
 
 
 
Pokazalo se da je ovakav vid kreativnog izražavanja deci zabavan, te da deca kroz igru i maštu razvijaju motoričke i kreativne sposobnosti. Sa druge strane, na ovaj način su se deca koja su učestvovala u ovoj radionici osetila ravnopravno u društvu koje ih okružuje.
 
 
Vlasnici Univerziteta MB su deci priredili slatku zakusku i osveženje tokom koje su razmenili iskustva, reči i željene osmehe.
 
 

Hvala vlasnicima Univerziteta MB koji su pokazali neverovatnu društvenu odgovornost i čija je humanost ponovo položila veliki ispit.

 

 
Menadžment Univerziteta MB
Čestitka povodom 8. Marta - Međunarodnog dana žena
 
Poštovane i uvažene koleginice,
primite iskrene čestitke povodom 8. Marta, Međunarodnog dana žena. Posebno Vam želimo dobro zdravlje, sreću i uspeh na privatnom i poslovnom planu.
 
Uprava Univerziteta 
Drugo obaveštenje za Međunarodnu naučnu konferenciju o ekonomskom i društvenom razvoju „ERA GLOBALNIH KRIZA“ će se održati 18-19. maja 2023. godine u svečanoj sali Univerziteta „MB“, Drajzerova 27, u Beogradu, sa početkom u 10.00 časova. (Vidi više)
Uručena Velika plaketa Univerziteta MB sa poveljom Njegovoм preosveštenstvu Episkopu šumadijskom gospodinu Jovanu (Mladenoviću). (Vidi više)

Dana 17.02.2023. godine na Univerzitetu MB u ulici Teodora Drajzera 27 vlasnik redovni profesor dr Milija Bogavac u prisustvu menadžmenta i brojnih uglednih profesora uručio je Veliku plaketu Univerziteta MB sa poveljom Njegovom preosveštenstvu Episkopu šumadijskom gospodinu Jovan u (Mladenoviću) za doprinos razvoju ugleda Srpske pravoslavne crkve, pomirenju naroda na Balkanu i predani rad na unapređenju jedinstva među hrišćanima.

 

 

 

Velika plaketa Univerziteta MB sa poveljom je uručena na osnovu predloga Senata i Odluke Saveta Univerziteta MB a u skladu sa Statutom i Pravilnikom o priznanjima na Univerzitetu MB.

 

 

https://www.eparhija-sumadijska.org.rs/episkop/biografija

https://www.eparhija-sumadijska.org.rs/episkop/bibliografija/item/7320-bibliografija-episkopa-sumadijskog-gospodina-jovana

https://sr.wikipedia.org/wiki/Епископ_шумадијски_Јован

 

Uspešno odbranjena doktorska disertacija. (Vidi više)

Dana 17.02.2023. godine u 15.00 časova na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB u ulici Teodora Drajzera 27, doktorand msr Stefan Damjanović je uspešno odbranio doktorsku disertaciju po nazivom:  ULOGA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE U ZAŠTINI NACIONALNIH INTERESA NA KOSOVU I METOHIJI – metodološki i političkopravni aspekti pred Komisijom 

 1. prof dr Mirko Kulić – predsednik komisije
 2. prof dr Živanka Miladinović – član komisije
 3. prof dr Neđo Danilović, mentor kandidata.

 

 

 

 

 

 

Disertacija je urađena i odbranjena u skladu sa važećim Zakonom o VO, Statutom i Pravilima doktorskih studija na Univerzitetu MB.

 

 

 

 

 

 

Pored menadžmenta Univerziteta i brojnih naučnih radnika  svečanoj odbrani doktorske disertacije su prisustvovali Episkop šumadijski Jovan ugledni profesori Beogradskog univerziteta dr Miljko Ristić, dr Mirko Kerkez i dr Dragan Damnjanović.

 

 

 

 

Uvid u diseraciju na:

https://mbuniverzitet.edu.rs/uvid-javnosti

https://www.ppf.edu.rs/увид-јавности

Izložba Doktorskog umetničkog projekta docenta magistra Đorđa Sokolovskog. (Vidi više)
Obaveštavamo Vas da je izložba Doktorskog umetničkog projekta docenta na AKS magistra Đorđa Sokolovskog organizovana u Galeriji na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Vreme izložbe je 08.03 do 14.03.2023. godine.
 
 
Pozivaju se svi studenti i profesori da posete navedenu izložbu.
 
Pozivnica je u prilogu.
Nastava u letnjem semestru akademske 2022/2023. godine na Poslovnom i pravnom fakultetu i Akademiji klasičnog slikarstva počinje po kalendaru aktivnosti 20.02.2023. godine a završava 02.06.2023. godine. Sedmica za nadoknadu nastave je od 05.06 do 09.06.2023. godine. Menadžment Univerziteta MB.
DAN DRŽAVNOSTI SRBIJE - SRETENJE - NERADNI DANI - Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Sretenja - sreda, 15. i četvrtak, 16. februar 2023. godine su neradni dani na Univerzitetu MB u Beogradu. U sredu i četvrtak se neće realizovati nastava, ispiti i konsultacije, niti će raditi Studentske službe. (Vidi više)

Dan 15. februar je jedan od najbitnijih dana u političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Srbije. Pored toga što je Dan državnosti, on je i Dan ustavnosti Srbije, kao i dan sećanja na početak Prvog srpskog ustanka. 15. februara 1835. Skupština u Kragujevcu donela je Sretenjski ustav, prvi ustav Srbije, jedan od najmodernijih, najdemokratskijih i najliberalnijih ustava svog doba.

 

Dan državnosti Srbije se slavio do nastanka Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, nakon čega je ukinut, da bi u Srbiji ponovo počeo da se slavi od 2002. godine.

 

Prvi radni dan nakon Dana državnosti je petak, 17. februar 2023. godine kada se na Univerzitetu MB u Beogradu radi uobičajenim radnim vremenom.

 
Javna odbrana doktorske disertacije doktoranda msr Stefana Damjanovića. (Vidi više)

Dana 17.02.2023. godine u 15.00 časova na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB u ulici Teodora Drajzera 27, doktorand msr Stefan Damjanović će braniti doktorsku disertaciju po nazivom:  ULOGA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE U ZAŠTINI NACIONALNIH INTERESA NA KOSOVU I METOHIJI – metodološki i političkopravni aspekti pred Komisijom 

 1. prof dr Mirko Kulić – predsednik komisije
 2. prof dr Živanka Miladinović – član komisije
 3. prof dr Neđo Danilović, mentor kandidata.

Uvid u diseraciju na:

https://mbuniverzitet.edu.rs/uvid-javnosti

https://www.ppf.edu.rs/увид-јавности

Novogodišnja čestitka (Vidi više)
Svim studentima, stalno zaposlenim i poslovnim partnerima Univerziteta MB, iskrene čestitke povodom predstojećih Novogodišnjih i Božićnih praznika.
 
 
Iznad svega Vam želimo dobro zdravlje, uspeh i sreću na ličnom i poslovnom planu u Novoj 2023. godini.
 
Menadžment Univerziteta MB
Humanost vlasnika Univerziteta MB ponovo na delu. (Vidi više)
Univerzitet MB na čelu sa vlasnikom profesorom dr Milijom Bogavcem se odazvao na molbu rukovodioca  „Centra za žrtve nasilja DAR“ da učestvuje u  humanitarnoj akciji „Prijateljstvo sve pobeđuje“.
 

 
U sklopu akcije organizovano je celodnevno druženje studenata Univerziteta MB sa decom, odigrana je predstava pod istim nazivom „Prijateljstvo sve pobeđuje“ na Božidarcu. 
 

 
Prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Živanka Miladinović-Bogavac je sa izabranim studentima preko Centra za razvoj karijere Univerziteta MB  tokom druženja dodelila novogodišnje paketiće deci štićenicima „Centra za žrtve nasilja DAR“.
 

 
Prelep i human gest naše prorektorke profesorke dr Živanke Miladinović-Bogavac i vlasnika Univerziteta MB kako bi se bar na trenutak ulepšao svakodnevni život dece žrtve nasilja.
 
 
 
Menadžment Univerziteta MB.
Povodom Nove godine organizovano je prikupljanje novogodišnjih paketića "Studenti za decu Kosmeta". (Vidi više)
 
Studentski parlament Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB se uključio u humanitarnu akciju „Studenti za decu Kosmeta“.
 
 
Naši studenti na čelu sa studentom prorektorom na Univerzitetu MB sa studijskog programa Informacione tehnologije Miom Stanišić su i ovom prilikom pokazali visok stepen empatije, solidarnosti i društvene inkluzivnosti, čime se Univerzitet MB posebno ponosi.
 
 
U humanitarnoj akciji koja je trajala do 25.12.2022. godine su učestvovali svi članovi SKONUS-a sa državnih i privatnih Univerziteta Republike Srbije.
 
Dodela paketića povodom Novogodišnjih praznika. (Vidi više)

 

Dana 25.12.2022. godine na Poslovnom i pravnom fakultetu i Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta MB dodeljeni su paketići za decu stalno zaposlenih.

 

 

 

Deca stalno zaposlenih su se u prisustvu svojih roditelja i prorektora za nastavu i studentska pitanja profesorke dr Živanke Miladinović – Bogavac družila uz izuzetno raspoloženog Deda Mraza.

 

 

 

Nisu izоstali muzika, okićena jelka, slatkiši i lepa žurka uz zimske čarolije i prekrasan ambijent na Univerzitetu MB.

 

Poseta studenata Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB Narodnoj skupštini Republike Srbije. (Vidi više)

U organizaciji Centra za razvoj karijere Univerziteta MB dana 07.12.2022. godine, studenti Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB posetili su Narodnu skupštinu Republike Srbije.

 

 

Cilj obilaska je upoznavanje studenata sa radom najvišeg zakonodavnog tela, u okviru nastavnog predmeta Državno uređenje.

 

 

Narodna skupština Republike Srbije je jednodomno zakonodavno telo. Čini je 250 narodnih poslanika koji su izabrani tajnim glasanjem po proporcionalnom izbornom sistemu na četvorogodišnji mandat.

 

 

Narodna skupština vrši vrhovnu zakonodavnu vlast. Usvaja i menja Ustav, bira Vladu, imenuje i razrešava sudije Ustavnog suda, predsednika Vrhovnog kasacionog suda, guvernera Narodne banke Srbije i druge državne funkcionere. Sve odluke se donose većinom glasova narodnih poslanika, osim za promenu Ustava kada je potrebna dvotrećinska većina.

 

 

Studenti su obišli Malu salu, salon Kneza Pavla, bibliotetku, a pratili su i deo skupštinskog zasedanja sa galerije Velike sale Narodne skupštine.

 

 

Tokom posete studente je najavio predsednik narodne skupštine dr Vladimir Orlić. Tokom posete studenti su razgovarali sa narodnim poslanicima koji su iz prve ruke mogli da im ukažu na ulogu i značaj svog rada u predstavljanju interesa svih građana Republike Srbije.

Svoj uspešan rad Centar za razvoj karijere Univerziteta MB je nastavio i organizovanjem gostujućeg predavanje MSc. Dušice Birovljević na temu "Prav(n)a menadžment priča". (Vidi više)
Dana 07.12.2022. godine organizovano je predavanje na temu „Prav(n)a menadžment priča“ MSc Dušice Birovljević.   
 
 
Msc Birovljević je svojim nadahnutim predavanjem studentima  prezentovala teorijska znanja i prenela praktična iskustva koja je  decenijama sticala radeći u oblasti projekt menadžmenta.
 
 
MSc. Birovljević je ostvarila više od 30 projekata i bavila se ekspertskim radom u oblasti ljudskih resursa  u zemlji i inostranstvu. 
 
 
Studenti Univerziteta MB pokazali su svojom brojnošću i interakcijom veliko interesovanje za ovu temu.
 
 
IN MEMORIAM: Dana 28.11.2022. godine posle duge i teške bolesti preminula je dugogodišnja radnica Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB na finansijskim poslovima Brankica Gunjak. (Vidi više)
 
Brankica Gunjak je rođena u Sarajevu 15.07.1955. godine. Po profesiji je bila magistar ekonomije. Tokom čitavog svog života bavila se finansijskim poslovima.
 
Saradnju sa vlasnikom Poslovnog i pravnog fakulteta prof. dr Milijom Bogavcom  započela je 2012. godine.
 
U kolektivu je uživala izuzetan ugled po svojoj skromnosti, profesionalnosti, samostalnosti i spremnosti za timski rad.  
Ostaće upamćena i po svojoj brizi i osećanjima za kolektiv.
 
Na žalost, posle duže i teške bolesti naša Brankica je preminula 28.11.2022. godine u svojoj 67. godini života. Sahrana je obavljena u Sarajevu u BiH.
 
Kolektiv Univerziteta MB izražava saučešće porodici Brankice Gunjak.
Praznično odsustvo i realizacija nastave od 26.12.2022. godine do 23.01.2023. godine. (Vidi više)

Zbog preduzimanja mera zaštite studenata i stalno zaposlenih i racionalizacije svih poslovnih aktivnosti  Senat Univerziteta MB je na predlog NNV PPF i AKS Univerziteta i vlasnika doneo sledeću odluku:

 

 1. Nastavu u zimskom semestru za vremenski period od ponedeljka 26.12.2022. godine do petka 30.12.2022. godine realizovati elektronskim putem (predavanja online, prezentacije na sajtu PPF i AKS). 
 2. Praznično odsustvo i odmor stalno zaposlenih i studenata po Kalendaru aktivnosti na Univerzitetu MB je od 30.12.2022. godine do 15.01.2023. godine.  
 3. Nadoknadu nastave realizovati po potrebi od  ponedeljka 16.01.2023. godine do petka 21.01.2023. godine. Nastavnici će individualno i PO POTREBI planirati nadoknadu izgubljene nastave (na PPF i AKS Univerziteta MB), realizaciju II kolokvijuma (popravku istog) i odbranu seminarskih radova. Iste evidentirati u Knjige evidencije nastave.
 4. Januarski ispitni rok planirati po Kalendaru aktivnosti od 23.01.2021. godine do 18.02.2023. godine.
 5. Letnji semestar akademske 2022/2023. godine otpočeti po kalendaru aktivnosti u ponedeljak 20.02.2023. godine.

Menadžment Univerziteta

Obeležen međunarodni dan studenata. Svečanom akademijom Studentske konferencije univerziteta Srbije, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu je obeležen Međunarodni dan studenata. Student prorektor na Univerzitetu MB Mia Stanišić je prisustvovala svečanoj akademiji (Vidi više)

Prisutnima su se obratili ministar prosvete Branko Ružić, predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić, zamenik predsednika KONUS-a rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović i predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić. Ministar Ružić je čestitajući međunarodni dan studenata poručio da je ovo prilika da se javnosti ukaže na značaj i ulogu studenata u društvu, ali i u procesu reformi obrazovanja u Srbiji.

 

SKONUS je na akademiji dodelio zahvalnice za poseban doprinos u radu i nesebičan doprinos razvoju sistema studentskog organizovanja u Srbiji: Narodnoj skupštini Republike Srbije, ministru prosvete Branku Ružiću, državnoj sekretarki Ministarstva prosvete prof. dr Marijani Dukić Mijatović, državnom sekretaru Ministarstva finansija Saši Stevanoviću, rektoru prof. dr Nenadu Filipoviću, rektorki prof. dr Zani Dolićanin, sekretaru za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Nenadu Radiću, direktoru Ustanove Studentski centar Beograd Goranu Miniću, direktoru Fonda za inovacionu delatnost prof. dr Ivanu Rakonjcu, novinarki RTS Nataliji Sinanović, novinarki Jeleni Komarici, studentskom parlamentu Univerziteta u Crnoj Gori, organizaciji Svetski omladinski talas i organizaciji Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine.

 

https://www.novosti.rs/obrazovanje/vesti/1173907/svecana-akademija-cast-skonus-obelezio-medjunarodni-dan-studenata

SEDNICA SENATA UNIVERZITETA MB U BEOGRADU (Vidi više)

Prema Poslovniku o radu, dana 18.11.2022. godine održana je deveta sednica Senata Univerziteta MB.

 

Sednici su prisustvovali svi članovi Senata. Verifikovani su novi članovi Senata Univerziteta MB.

 

 

Sednicom je predsedavao rektor Univerziteta MB i ujedno predsednik Senata Univerziteta MB redovni profesor dr Dušan Regodić, dipl. Inž.

 

Na sednici su usvojeni Godišnji plan rada, Odluka i Program unutrašnjeg samovrednovanja i svi godišnji planovi rada Univerziteta MB i njegovih centara, analizirane su brojne planske aktivnosti i realizacija zadataka iz 2022. godine.

 

 

Senat je jednoglasno usvojio i Pravilnik o sprečavanju i zaštiti od seksualnog uznemiravanja na Univerzitetu MB.

 

Studentica prorektor Mia Stanišić na Univerzitetu MB je detaljno informisala članove Senata o aktivnostima SKONUS.

 

 

Dnevni red se nalazi u Javne informacije/Informator o radu /Aktuelni informatorGlasnik -Novembar 2022. godine

DAN PRIMIRJA 11. NOVEMBAR - Neradni dan na Univerzitetu MB. (Vidi više)

Prema akademskom kalendaru za školsku 2022/2023. godinu petak 11. Novembar 2022. godine je neradni dan. Tog dana se u Republici Srbiji obeležava Dan primirja. Tog dana je kapitulirala Nemačka u Prvom svetskom ratu.

 

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu praznuje se neradno 11. Novembra, što ove godine pada u petak.

 

Dan primirja obeležava se i u zemljama čija je sudbina 11.11.1918. godine u 11 sati bila na stolu specijalnog vagona maršala Ferdinanda Foša u gradu Kompjenju u Francuskoj, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat. 

 

Versajskim mirom, potpisanim 28. juna 1919. godine i zvanično je okončan jedan od najkrvavijih ratova u svetskoj istoriji. Kao Centralne sile borile su se Nemačka i Austrougarska, a na drugoj strani, sile Antante – Rusija, Francuska i Velika Britanija.

 

Sva predavanja, vežbe i konsultacije predviđene rasporedom za petak se neće realizovati.

Predivni povodi i zajedničko druženje vlasnika Univerziteta MB, rodbine, stalno zaposlenih i brojnih prijatelja na Univerzitetu MB. (Vidi više)

Dana 30.10.2022. godine vlasnik Univerziteta MB profesor dr Milija Bogavac sa suprugom Živankom je obeležio krštenje svog sina Lava. Veliko i prelepo slavlje sa još lepšim povodom je organizovano u hotelu Crowne Plaza  u Beogradu.

 

Veličanstvenom slavlju  je prisustvovalo preko 500 zvanica. Pored  članova porodice, brojne rodbine, prijatelja porodica Bogavac i Živadinović, slavlju su prisustvovali  i stalno zaposleni na Univerzitetu MB.
 
Raznovrstan i bogat meni  sa preko 40 jela je služen do kasno u noć.
Goste svečanosti je uveseljavalo preko 10 estradnih umetnika sa orkestrom Dejana Petrovića.
 
Prelepo veče za pamćenje, druženje i jačanje kolektiva Univerziteta MB.
 
Drugog dana 31.10.2022. godine u zgradi Poslovnog i pravnog fakulteta u Mladenovcu, osveštan je kolač i obeležena krsna slava vlasnika porodice Bogavac Sveti Luka. To je bila još jedna prilika za predivno druženje. Uz porodicu Bogavac je bila brojna rodbina, stalno zaposleni, prijatelji i simpatizeri Univerziteta MB. Restoran Veranda je i ovog puta potvrdio epitet lidera u regionu po pitanju pripreme dobre hrane. Svečanost su ponovo ukrasili a druženje učinili bogatijim najbolji estradni umetnici iz naše zemlje.
 
Porodica Bogavac se kao i nebrojeno puta do sada pokazala odličnim domaćinom, velikog srca i osećaja za ljude oko sebe, spremnih da uvek i rado dočekaju i ugoste svoju rodbinu, stalno zaposlene i brojne dobronamerne prijatelje.
 
Menadžment  i stalno zaposleni na Univerzitetu MB se pridružuju iskrenim čestitkama porodici Bogavac povodom krštenja sina Lava  i obeležavanja porodične krsne slave.
 
Menadžment Univerziteta MB.
 
Roman vanrednog profesora dr. Momčila Mome Jokića „Dirka smrti“ objavljen u Beogradu. (Vidi više)

Momčilo Momo Jokić je vanredni profesor na Univerzitetu MB iz uže naučne oblasti Marketing, odnosi s javnošću i komunikacije. S ponosom ističemo da pored pedagoškog rada naš profesor ima i drugu veliku ljubav a to je književnost. Malo je poznato da je naš vanredni profesor dr Momčilo Momo Jokić poznati književnik i romanopisac.

Ove godine je objavio trinaestu po redu knjigu, ovoga puta reč je o romanu „Dirka smrti“ koji je naišao na izuzetno povoljne komentare književne kritike i čitalačke publike.

 

 

Recezent knjige, književnik Veselin Lari Mišnić, ističe u uvodniku ovog romana da se „Jokić upustio u jednu komplikovanu romanesknu priču koju iznosi sa lakoćom i koja zadire u ono što je lično preživljeno, toliko u svet onostranog, koji nije ezoterija, ali jeste u domenu psihološke fantastike“

Misaoni diskurs, prema njegovim rečima je osnova pripovesti bilo da je ono deo narativa glavnog protagoniste pripovesti, dakle samog autora, bilo da se nalazi u posedu doktora Ž. u neku ruku dvojnika naratora, kojem pisac mnogo toga stvarnog, ali i neobjašnjivog udeva u sadržaje života, koji ne mare za vremena, prostorna i druga ograničenja.

 

 

Kada ulazi u svet kojeg nema u ona skora, ali i daleka prošla vremena, neretko je prošlost filovana nekom prigodnom anegdotom koja dočarava neko opet minulo vreme, ali i duh vremena koji je već postao istorija.

Ako se udalji i neki vek unazad a to se u ovoj pripovesti često dešava, Jokić se ne trudi da objašnjava sve preskoke i iz vremena u vreme, ove svojevrsne vremeplove, jer, kroz crvotočine ne putuje on, već doktor Ž., bilo da je trezan ili pod dejstvom alkohola.

Dana 14.10. 2022.godine u Srpskoj akademiji nauka održana je Međunarodna naučna konferencija „Fundamentalna (osnovna) istraživanja i njihov značaj za progres globalne zajednice i prosperitetni razvoj savremenih država“. (Vidi više)

Međunarodno udruženje metodologa društvenih nauka u Beogradu u saradnji sa Univerzitetom „MB“ u Beogradu i Institutom za srpsku kulturu u Prištini-Leposaviću je organizovao četvrtu međunarodnu tematsku naučnu konferenciju pod nazivom:

„Fundamentalna (osnovna) istraživanja i njihov značaj za progres globalne zajednice i prosperitetni razvoj savremenih država“.

 

 

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti – Akademijskog odbora za društvene nauke, 14. oktobra 2022. godine u vremenu od 10.00 do 17.00, u svečanoj sali Srpske akademije nauka i umetnosti, Knez Mihailova 35, 11 000 Beograd.

Na Međunarodnoj naučnoj konferenciji Univerzitetu MB je dodeljena Zlatna plaketa ,, prof dr Slavomir Milosavljević,, za svesrdnu pomoć i podršku Međunarodnom udruženju metodologa društvenih nauka u razvoju i afirmaciji opšte i posebne metodologije društvenih nauka. Plaketa je uručena vlasniku i predsedniku Univerziteta MB prof dr Miliji Bogavcu.

Svečanosti dodele plakete su prisustvovala prorektor za nauku prof dr Živanka Miladinović-Bogavac i rektor Univerziteta MB.

Na međunarodnoj naučnoj konferenciji je izloženo preko 56 naučnih radova. Zapažena izlaganja su imali rektor Univerziteta MB redovni profesor dr Dušan Regodić, dipl.inž. prorektor za nauku prof dr Neđo Danilović i vanredni profesor dr Aleksandar Damnjanović.

 

 

Program konferencije

Vidi više na: https://mumdn2022.mbuniverzitet.edu.rs/

Akademski slikar docent mr Nenad Stanković dobitnik ZLATNOG BEOČUGA grada Beograda. (Vidi više)

Našem istaknutom akademskom slikaru docentu na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta MB mr Nenadu Stankoviću je dodeljena nagrada 51. ZLATNI BEOČUG grada Beograda za 2022. godinu.

 

 

Nagrada je dodeljena za trajan doprinos razvoju kulture grada Beograda.

 

Nagradu je dodelila Kulturno-prosvetna zajednica grada Beograda na centralnoj svečanosti 27.06.2022. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

 

Nagrada predstavlja priznanje za izuzetan profesionalni rad u oblasti kulture i podsticaj svim našim mladim profesorima i studentima za još veća pregnuća u umetničkom radu.

 

Čestitamo našem istaknutom i među studentima omiljenom profesoru na još jednoj nagradi.

 

Menadžment Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta MB.

Dana 18 i 19.05.2023. godine na Univerzitetu "MB" u Beogradu je planirana ESD Međunarodna Konferencija 2023.

Tematski okvir međunarodne konferencije je: Ekonomija i socijani razvoj: Era globalnih kriza (Economic and Social Development: Era of Global Crises).

 

Vreme i mesto realizacije: 18 i 19.05.2023. godine u Beogradu, Teodora Drajzera 27.

 

Tema Međunarodne naučne konferencije je fokusirana, ali ne i ograničena na sve izazove u modernim nacionalnim ekonomijama i poslovnim preduzećima.

 

Organizatori konferencije su :

– Poslovni i pravni fakultet Univerziteta MB u Beogradu, 
– Fakultet za menadžment Univerziteta u Varšavi, 
– Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka prodaje – Univerzitet Muhamed V u Rabatu i 
– Politehnika Međimurje u Čakovcu.

 

Zbornik radova će biti indeksiran u: CPCI (WoS), EconLit, ABI

 

Vidi više

ODRŽANI SVEČANI PRIJEMI BRUCOŠA...(Vidi više)

U ponedeljak 03 i 04. oktobra 2022. godine na Univerzitetu MB -Beograd je upriličen svečani prijem nove generacije studenata Poslovnog i pravnog fakulteta i Akademije klasičnog slikarstva, koji će u akademskoj 2022/2023. godini pohađati prvu godinu studija.

Nakon intoniranja himne svim brucošima se obratio prof. dr Dušan Regodić, rektor Univerziteta MB.

 

 

Na prijemu studenata pozdravnu reč su imali i prodekan za nastavu PPF  prof dr Dragana Đurić-Lazić, prodekan za nauku PPF prof dr Snežana Maksimović i dekan AKS prof Milan Nešić.

 

 

Svečanim prijemima prisustvovao deo profesora i veliki broj studenata prve godine studijskih programa Poslovna ekonomija, Poslovni mendžment, Pravo, Informacione tehnologije i Klasično slikarstvo.

 

Nakon svečanih prijema brucoša studenti su obišli prostor Univerziteta MB, biblioteku, studentsku službu i taj dan je otpočela redovna nastava.

Fotografije sa svečanih prijema brucoša možete pogledati na zvaničnoj facebook stranici Univerziteta MB.

Akademski kalendar za akademsku 2022/2023. godinu
Nova akademska godina na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta MB od 01.10.2022. godine započinje na novoj trajnoj adresi. Obaveštavamo sve studente i stalno zaposlene da je izvršena akreditacija i odobrena promena sedišta Akademije klasičnog slikarstva iz privremenog sedišta sa adrese Vojvode Putnika 85-87 iz Sremske Kamenice na novu lokaciju Teodora Drajzera 27 i 27A. u Beogradu. Odlukom Saveta Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta MB na sednici br. O-1/4 od 04.05.2022. godine je izvršeno i usklađivanje Statuta i drugih opštih akata. Vidi Više.

Na zahtev Univerziteta MB i Saveta Akademije kalsičnog slikarstva Univerziteta MB Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju je dana 16.09.2022. godine boravila u poseti Univerzitetu MB.
Komisija je u potpunosti sagledala sve prostorne i materijalne uslove na adresi Teodora Drajzera 27 i 27 A i odobrila promenu sedišta Akademiji klasičnog slikarstva.


Na taj način će Akademija klasičnog slikarstva Univerziteta MB kao akreditovana privatna, obrazovna ustanova sa 14 godina dugom tradicijom u obrazovanju odraslih, obavljati svoju obrazovnu delatnost u predivnom prostoru opremljenom po najvišim akademskim standardima na novoj adresi Teodora Drajzera 27 i 27A.

Realizovana 6. Međunarodna naučna konferencija “Menadžment i pravo 2022”. Vidi više.

Dana 16.09.2022. godine u vremenu od 10.00 do 17.00 je na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta “MB” iz Beograda održana Međunarodna naučna konferencija “Menadžment i pravo 2022”.

 

 

Rad konferencije je svojim uvodnim izlaganjem otvorio i u ime vlasnika, stalno zaposlenih i studenata pozdravio rektor Univerziteta MB redovni profesor dr Dušan Regodić.

 

 

Tema Međunarodne naučne konferencije Menadžment i pravo 2022 je bila: Globalizacija i savremeno poslovanje

Na konferenciji je preko 80 naučnih radnika sa Univerziteta MB, obrazovnih i naučnih institucija iz zemlje i inostranstva, predstavnika privrednih organizacija i pravosudnih ustanova i organizacija izložilo svoje radove.

 

 

Programski i organizacioni odbori su konstatovali da je u potpunosti ostvaren cilj Međunarodne naučne konferencije Menadžment i pravo 2022. da se okupe i razmene svoja mišljenja naučni radnici i poslovni ljudi  koji se na bilo koji način bave ili koriste rezultate naučnog rada iz oblasti menadžmeta i biznisa, ekonomije, prava i informacionih tehnologija kako bi se sagledala,  razumela  i razmenila naučnostručna saznanja koja doprinose njihovom pravilnom izboru, korišćenju i razvoju. 

 

 

Međunarodna naučna konferencija je imala i za cilj da pruži konkretne odgovore na pitanja kako na kvalitetan način primeniti nove tehnologije u sklopu ekonomije znanja sa višim nivoom efikasnosti i efektivnosti, sve u cilju održivog razvoja, kao i sa što nižim rizicima svih vrsta.

 

 

Međunarodna tematska naučna konferencija je započela plenarnom sednicom i izlaganjem profesora dr Borisa Krivokapića i profesora dr Dušana Regodića.

Međunarodna tematska naučna konferencija je posle plenarne sednice radila u dve sekcije: 

 1. Savremeni trendovi u ekonomiji i menadžmentu
 2. Pravna država i vladavina prava, osnov upravljanja savremenim društvom

 

 

Najkvalitetniji naučni radovi će po predlogu Naučnog odbora biti objavljeni u časopisu MB University International Review.

Na kraju dana je realizovana analiza rada konferencije uz sastanak programskog odbora i lica koja su rukovodila sa radom sekcija. Vlasnik Univerziteta MB redovni profesor dr Milija Bogavac omogućio je druženje svih učesnika naučne konferencije, gostiju i prijatelja Univerziteta MB uz bogat ručak.

 

Agenda konferencije

Informacija o početku nastavnog procesa

Nastava u akademskoj 2022/2023 godini na Poslovnom i pravnom fakultetu (PPF) i Akademiji klasičnog slikarstva (AKS) Univerziteta MB počinje u skladu sa godišnjim Planom realizacije nastavnog procesa 03.10.2022. godine, a završava 02.06.2023. godine.

 

Rezervno vreme za nadoknadu nastave je od 05.06.2023. godine do 09.06.2023. godine. Pre početka nastavnog procesa dekani fakulteta će održati sednice NNV i NSV, pripremiti sve neophodne saglasnosti o angažovanju i Odluke o izboru nastavnika i saradnika.

 

(Vidi više)

Međunarodna naučna konferencija “Menadžment i pravo 2022” - 16.09.2022. godine

Dana 16.09.2022. godine će se realizovati Međunarodna naučna konferencija “Menadžment i pravo 2022” . Konferencija se održava na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta “MB” iz Beograda po šesti put.

 

Tema Međunarodne naučne konferencije Menadžment i pravo 2022 je Globalizacija i savremeno poslovanje. Međunarodna tematska naučna konferencija će posle plenarne sednice raditi u dve sekcije po Agendi u prilogu. Vidi više.

 

Agenda konferencije

Akreditacija studijskog programa OAS poslovna ekonomija na Univerzitetu MB. (Vidi više)

 

Dana 14.07.2022. godine u vremenu od 09:00 do 13:00 sati na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB je bila u najavljenoj, organizovanoj poseti Recenzentska komisija za akreditaciju SP OAS Poslovna ekonomija i reakreditaciju SP DAS Poslovni menadžment.

 

 

Recenzentske komisije su predvodili prof. dr Mirko Savić sa državnog Univerziteta iz Novog Sada i prof. dr Veljko Mijušković sa državnog Univerziteta iz Beograda.

 

 

Recenzentsku komisiju je dočekao radni tim na čelu sa rektorom Univerziteta MB, redovnim profesorom dr Dušanom Regodićem, dipl inž., prorektorima, prodekanom za nauku i predstavnicima administracije na Poslovnom i pravnom fakultetu, predstavnicima privrede, alumni asocijacije, student prorektor i predstavnici studentskog parlamenta.

 

Proslava Vidovdana, Dana Univerziteta MB i svečana promocija dvadesete generacije studenata. (Vidi više)

Dana 28.06.2022. godine na Univerzitetu MB obeležen je veliki državni i crkveni praznik Vidovdan.

 

Istovremeno je obeležen Dan Univerziteta MB i promovisana 20. generacija svršenih studenata Osnovnih i Master akademskih studija na studijskim programima Pravo, Poslovni menadžment i Informacione tehnologije Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB.

 

Manifestaciju je svojim uvodnim izlaganjem otvorio predsednik Univerziteta, prof. dr Milija Bogavac, koji je pozdravio sve prisutne studente, zaposlene i prijatelje Univerziteta, čestitao studentima na završenim studijama i poželeo puno sreće i uspeha u daljem radu.

 

Nakon izlaganja osnivača i vlasnika, nastupilo je Akademsko kulturno društvo „Branko Krsmanović“. Horisti su za ovu svečanost izveli zvaničnu himnu Republike Srbije, „Bože pravde“, zatim studentsku himnu, kao i srpske narodne pesme „Kosovski božuri“ i „Ovo je Srbija“.

 

Prisutnima se nakon toga obratio rektor Univerziteta, prof. dr Dušan Regodić, dipl inž.  koji je poželeo dobrodošlicu svima prisutnima, naglasio značaj Vidovdana za srpski narod i našu državu.

 

Rektor se posebno obratio svršenim studentima, čestitao im završetak studija i sticanje akademskog zvanja. Studentima je poželeo dobru profesionalnu karijeru, zdravlje i uspeh na tržištu znanja u zemlji i svetu. Svojim kolegama profesorima i saradnicima u nastavi je čestitao na postignutim uspesima u radu sa još jednom generacijom studenata, pozvao ih da nastave sa radom na ličnom usavršavanju i razvoju.

 

Posebno je pozvao kolege da svojim radom pomognu daljem jačanju pozicije i strateškog razvoja Univerziteta MB u obrazovnom prostoru Republike Srbije i na globalnom planu.

 

Kolegama koji odlaze u penziju se zahvalio na velikom profesionalnom radu i zalaganju, poželeo im dobro zdravlje, dug i uspešan život.

 

Nakon izlaganja rektor je predstavio novi menadžment Poslovnog i pravnog fakulteta i Univerziteta MB.

 

Dekan fakulteta prof dr Aleksandar Pešić je dodelio diplome svršenim studentima.

 

Posle dodele diploma vlasnik Univerziteta MB prof dr Milija Bogavac priredio je ručak i zabavni program za sve stalno zaposlene, studente i njihove roditelje i pozvane goste. 

Stipendije vlasnika Univerziteta MB prof. dr Milije Bogavca za najbolje učenike Pravno-birotehničke škole "Dimitrije Davidović" u Beogradu. (Vidi više)

Vlasnik Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB  prof. dr Milija Bogavac je i ovog puta pokazao svoju humanost na delu. U skladu sa razvojnom vizijom Univerziteta MB ovog puta je  tradicionalno prepoznao potencijal budućih studenata i uručio nagradu za uspeh tokom školovanja, pokazano znanje, uloženi trud i sveukupni kvalitet.

 

 
Nagrađeni su stipendijom za četvorogodišnje studija na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB:  Anja Ninković, učenica generacije gore pomenute škole i Nikola Đorđević, pobednik u kategoriji pripremljene besede i treći na sveukupnom takmičenju besednika Republike Srbije, takođe učenik škole „Dimitrije Davidović“.
 
 
 
Stipendije je u ime vlasnika Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB na svečanosti u hotelu Crowne plaza u Beogradu uručila prorektorka za međunarodnu saradnju i kvalitet prof. dr Marija Kostić.
 
 
Dana 04.07.2022. godine zaključen je Sporazum o međunarodnoj saradnji... (Vidi više)

Dana 04.07.2022. godine zaključen je Sporazum o međunarodnoj saradnji između Univerziteta ’’MB’’ iz Beograda, Republika Srbija, koga predstavlja rektor prof. dr Dušan Regodić, sa jedne strane i The American University of Europe, AUE-FON (Skopje, Nort Macedonia) kog predstavlja rektor prof. dr Biljana Puleska Janushevska, PhD sa druge strane.

 

Informacija o početku nastavnog procesa na Univerzitetu MB (Vidi više)

Nastava u akademskoj 2023/2024. godini na Poslovnom i pravnom fakultetu (PPF) i Akademiji klasičnog slikarstva (AKS) Univerziteta MB počinje u skladu sa godišnjim Kalendarom nastavnih aktivnosti 02.10.2023. godine, a završava 27.05.2024. godine.

Rezervno vreme za nadoknadu nastave je od 28.05.2024. godine do 01.06.2024. godine. Pre početka nastavnog procesa dekani fakulteta će održati sednice NNV i NSV, pripremiti sve neophodne saglasnosti o angažovanju i Odluke o izboru nastavnika i saradnika.

 

Vidi više:

Kalendar godišnjih aktivnosti u akademskoj 2023/2024. godini

Odluka Saveta univerziteta MB u akademskoj 2023/2024. godini

 
Savet Univerziteta MB
Poslovni i pravni fakultet Univerziteta "MB" je ponovo akreditovan (reakreditovan) kao naučnoistraživačka organizacija... (Vidi više)

Poslovni i pravni fakultet Univerziteta „MB“ je ponovo akreditovan (reakreditovan) kao naučnoistraživačka organizacija iz oblasti društveno humanističkih i tehničko tehnoloških nauka: menadžment i biznis, pravne nauke i elektrotehničko i računarsko inženjerstvo. Reakreditaciju je realizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (Odluka Odbora za akreditaciju naučnoistraživačkih organizacija 660-01-000017/37 od 31.05.2022.godine).

Dana 02.06.2022. godine u 19:00 sati u prostorijama Pedagoškog muzeja, Uzun Mirkova 14 Beograd, otvorena je svečana kolektivna izložba slika studenata Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta MB. (Vidi više)
 
Kolektivna izložba studenata Akademije klasičnog slikarstva je organizovana zahvaljujući velikoj inicijativi i stručnom zalaganju prorektora za nastavu na Univerzitetu MB profesorke dr Živanke Miladinović-Bogavac i razumevanju direktora Pedagoškog muzeja profesora dr Slobodana  Vuksanovića. https://www.tob.rs/sr/sta-videti/muzeji-i-galerije/pedagoski-muzej. Kolektivna izložba je obuhvatila postavku sa preko 50 slika.
 
 
Posle predivnih uvodnih pesama hora, kolektivnu izložbu je otvorio rektor Univerziteta MB redovni profesor dr Dušan Regodić, dipl inž. U svom govoru posebno je naglasio značaj izložbe za razvoj kompetencija posebno nadarenih i talentovanih studenata u oblasti likovne umetnosti, postupnog osamostaljivanja i razvoja nacionalne karijere slikara tokom školovanja. 
 
 
Na otvaranju izložbe sve prisutne je pozdravio dekan Akademije klasičnog slikarstva docent Milan Nešić, docenti Ana Pejdić i Nenad Stanković i izabrani studenti sa školovanja i koji su diplomirali.
 
 
Studenti su posebno izrazili svoje zadovoljstvo studiranjem na Akademiji klasičnog slikarstva, naglasili posvećenost, značaj i kvalitet pedagoškog rada profesora Akademije klasičnog slikarstva za razvoj njihovih teorijskih i praktičnih znanja iz oblasti klasičnog slikarstva.
 
 
Otvaranju izložbe su prisustvovali i izložbu obišli stalno zaposleni nastavnici, saradnici, studenti sa roditeljima, nenastavno osoblje i brojni prijatelji Univerziteta „MB“.
 
 
Vlasnik Univerziteta MB profesor dr Milija Bogavac u predivnom i autentičnom ambijentu dvorišta Pedagoškog muzeja priredio je svečani koktel za sve učesnike i goste kolektivne izložbe.
Izložbena postavka će biti otvorena od 02.06. do 09.06.2022. godine.
 
 
 
Dodeljena nagrada "Dimitrije Davidović" za životno delo iz oblasti medija i novinarstva, prof. dr Neđi Daniloviću, Prorektoru za nauku, NIR i razvoj na Univerzitetu "MB". (Vidi više)

Žiri Udruženja novinara i novih medija Vojvodine u sastavu:

 1. dr Žarko Dimić, istoričar i novinar;
 2. prof. mr Sibila Petenji Arbutina;
 3. prof. fotografije msr Željko Savić, novinar i urednik TV Ars Medija;
 4. Dragoljub Radić, novinar;
 5. Svetozar Ikonov, slobodni novinar;
 6. Biljana Diković, novinar;

dodelio je nagradu „Dimitrije Davidović” za životno delo u oblasti medija i novinarstva za 2022. godinu, prof. dr Neđi Daniloviću, prorektoru za nauku, naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta „MB“ i članu Udruženja novinara i novih medija Vojvodine.

Nagrada prof. dr Neđi Daniloviću uručena je na godišnjoj svečanosti Udruženja novinara i novih medija Vojvodine u Novom sadu, 26. maja 2022. godine 

Šire informacije na Linku:

http://arsmedija.rs/urucene-go`disnje-novinarske-nagrade-clanova-udruzenja-novinara-vojvodine-i-novih-medija/

https://www.youtube.com/watch?v=SNnR09nH6GM

Međunarodna saradnja Univerziteta MB Beograd. (Vidi više)

Dana 25.05.2022. godine zaključen je Sporazum o međunarodnoj saradnji između Univerziteta ’’MB’’ iz Beograda, Republika Srbija, koga predstavlja rektor prof. dr Dušan Regodić, sa jedne strane i Tehničkog univerziteta Gabrovo (Gabrovo, Bugarska) kog predstavlja rektor prof. dr Iliya Zhelezarov sa druge strane.

Sporazum o međunarodnoj saradnji

https://www.masterstudies.com/universities/Bulgaria/Technical-University-Of-Gabrovo/

Izložba studentskih radova Akademije klasičnog slikarstva će se održati u Pedagoškom muzeju u Beogradu od 02.06.2022. do 09.06.2022. godine. (Vidi više)

Svečano otvaranje izložbe će biti 02.06.2022. godine u 19:00 sati. Pozivaju se stalno zaposleni nastavnici, saradnici, nenastavno osoblje i prijatelji Univerziteta „MB“ da dođu na svečano otvaranje i izložbe slika. 

Videti katalog slika studenata AKS

S poštovanjem,

Uprava Univerziteta „MB“

Na Univerzitetu MB održana radionica sa temom „Kako ostaviti dobar utisak na razgovoru za posao“. (Vidi više)

Dana 17.05.2022. godine u prostorijama Univerziteta MB, u organizaciji Centra za razvoj karijre, održana je radionica na temu „KAKO OSTAVITI DOBAR UTISAK NA RAZGOVORU ZA POSAO“.

Radionica je bila otvorena za sve sudente, svih nivoa studija i svih fakulteta koji pripadaju Univerzitetu MB.

Veoma poučno, zanimljivo, sadržajno i korisno predavanje, tačnije radionicu, održali su prof. dr Marija Kostić, prof. dr Momčilo Jokić i prof. dr Slobodan Petrović.

Prof. dr Marija Kostić govorila je o vizuelnom utisku i tome kako kandidat za određenu poziciju treba da se pojavi na razgovoru za posao. Ukazala je na umerenost u stilu i značaj parole „manje je više“.

Prof. dr Slobodan Petrović govorio je sa dva različita aspekta – lica koje traži posao i lica koje zapošljava. Posebno je ukazao na stav, samouverenost , svest i samosvest kandidata i istakao da je zajednički interes ono čemu treba da teže kako poslodavac, tako i svi zaposleni.

Prof. dr Momčilo Jokić govorio je o svojim brojnim profesionalnim iskustvima, situacijama za koje je kasnije uvideo da je pogrešno postupio, strpljenju koje je ključno, a koje svi često zanemarimo  i kroz brojne primere prisutnim studentima ukazao na to koliko je dugoročno važan konstantan rad na sebi.

Povodom Međunarodnog praznika rada - Prvog maja, na Univerzitetu "MB" se neće održavati nastava i konsultacije 02. i 03. maja 2022. godine. Poslednji radni i nastavni dan pre praznika je petak, 29. april, a prvi nastavni dan nakon praznika je sreda, 4. maj 2022. godine. Svim stalno zaposlenim, studentima i prijateljima Univerziteta "MB" srećni PRVOMAJSKI PRAZNICI. Menadžment Univerziteta "MB".
Međunarodna saradnja Univerziteta MB. (Vidi više)

Dana 19.04.2022. godine zaključen je Sporazum o međunarodnoj saradnji između Univerziteta ’’MB’’ iz Beograda, Republika Srbija, koga predstavlja rektor prof. dr Dušan Regodić, sa jedne strane i Univerziteta “Sv. Kliment Ohridski“-Bitolj, Fakultet tehničkih nauka, Severna Makedonija, koga predstavlja dekan prof. Dr Stojanče Nusev, sa druge strane.

Sporazum o međunarodnoj saradnji

Univerzitet Sveti Kliment Ohridski Bitola (uklo.edu.mk)

MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA „Menadžment i pravo 2022“. (Vidi više)

Međunarodna naučna konferencija “Menadžment i pravo 2022” održava se 16.09.2022. godine na Univerzitetu MB, Poslovni i pravni fakultet, Teodora Drajzera 27, Beograd po šesti put.

Detaljne informacije se nalaze na:

https://mip2022.mbuniverzitet.edu.rs/

https://mip2022.mbuniverzitet.edu.rs/pozivno-pismo/

https://mip2022.mbuniverzitet.edu.rs/vazni-datumi/

https://mip2022.mbuniverzitet.edu.rs/wp-content/uploads/2022/04/Apstrakt-za-autore-MENADZMENT-I-PRAVO-2022-Abstract-Template.pdf

https://mip2022.mbuniverzitet.edu.rs/wp-content/uploads/2022/04/Uputstvo-za-autore-MENADZMENT-I-PRAVO-2022-Proceedings-Template.pdf

https://mip2022.mbuniverzitet.edu.rs/wp-content/uploads/2022/04/Pozivno-pismo-za-Medunarodnu-naucnu-konferenciju-Menadzment-i-pravo-2022.pdf

Tema Međunarodne naučne konferencije „Menadžment i pravo 2022“ je: Globalizacija i savremeno poslovanje.

Predmet naučne rasprave po sekcijama biće tri generalne tematske oblasti, i to:

 1. Savremeni trendovi u ekonomiji i menadžmentu
 2. Pravna država i vladavina prava, osnov upravljanja savremenim društvom
 3. Primena novih IT tehnologija kao podrška savremenim poslovnim procesima proizvodnje, odlučivanja i upraljanja.

Ova Međunarodna naučna konferencija  doprinosi i omogućuje razmenu mišljenja, stavova i donosi prava rešenja u oblasti menadžmeta i biznisa, ekonomije, prava i informacionih tehnologija. Okuplja veliki broj naučnobrazovnih institucija, domaćih i stranih proizvođača, korisnika, prometnih organizacija itd. Naučni radovi se objavljuju u časopisu MB University International Review” koji izlazi u četiri broja svake godine počev od 2022.

Cilj Međunarodne naučne konferencije „Menadžment i pravo 2022“ je da okupi sve naučne radnike i poslovne ljude  koji se na bilo koji način bave ili koriste rezultate iz oblasti menadžmeta i biznisa, ekonomije, prava i informacionih tehnologija kako bi se sagledala,  razumela  i razmenila naučnostručna saznanja koja bi doprinela njenom pravilnom izboru, korišćenju i razvoju.

Pozivate se da uzmete aktivno učešće na  Međunarodnoj naučnoj konferenciji „Menadžment i pravo 2022“.

Menadžment Univerziteta MB.

Informacija za naučne radnike da se u skladu sa svojim stručnim mogućnostima uključe u u projekat po predlogu Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji. (Vidi više)
Povodom Vaskrsa na Univerzitetu “MB” se neće održavati nastava i konsultacije od petka 22. aprila do utorka, 26. aprila 2022. godine. Poslednji radni i nastavni dan pre praznika je četvrtak, 21. april, a prvi nastavni dan nakon praznika je utorak, 26. april 2022. godine. Svim stalno zaposlenim, studentima i prijateljima Univerziteta MB srećni VASKRŠNJI PRAZNICI. Uprava Univerziteta “MB”
Dana 13.04.2022. godine vlasnik Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB profesor dr Milija Bogavac je potpisao ugovor o poslovnoj saradnji sa dekanom Fakulteta za hotelijerstvo i turizam, Vrnjačka Banja, Univerziteta u Kragujevcu redovnim profesorom dr Dragom Cvijanovićem. (Vidi više)

Obe institucije su se složile da ciljevi ovog sporazuma mogu da uključe:

 • Razmenu istraživačkih otkrića i publikacija, časopisa, akademskih nastavnih sredstava i drugog materijala od zajedničkog interesa;
 • Mogućnosti razmene istraživačkog, rukovodećeg i nastavnog osoblja, do nivoa kojeg dozvole sredstva;
 • Razvoj zajedničkih istraživačkih programa koji proučavaju teme interesantne za osoblje u obema institucijama; 
 • Organizovanje zajedničkih aktivnosti, uključujući sastanke, seminare, naučne skupove, predavanja i konferencije;
 • Istraživanje i identifikovanje obrazovnih mogućnosti za studente, koje će biti poboljšano usvajanjem ovog sporazuma; 
 • Održavanje redovnih kontakata u svrhu pregovaranja o primeni klauzula ovog sporazuma. 

Sporazum će biti važeći u periodu od pet godina, ali može biti obnovljen ili produžen uz zajednički pristanak. Može se i raskinuti šest meseci nakon pismenog obaveštenja bilo koje strane.

Javni poziv za prijavu naučnoistraživačkih projekata. (Vidi više)

Fond za nauku Republike Srbije raspisao je Javni poziv za prijavu naučnoistraživačkih projekata u okviru Programa IDENTITETI (u daljem tekstu Program).

Program je od javnog interesa za Republiku Srbiju, a planira se i realizuje u skladu sa Zakonom i saglasno drugim propisima iz oblasti  naučnostraživačke i inovacione delatnosti.

Program IDENTITETI namenjen je razvoju naučnih istraživanja iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

Ciljevi Programa su: podsticanje izvrsnosti i relevantnosti naučnih istraživanja u Srbiji u oblasti društveno-humanističkih nauka; afirmacija značaja društveno-humanističkih nauka za obrazovanje i društvo u celini; unapređenje međunarodne vidljivosti i saradnje u predmetnom domenu nauke.

Poziv se može naći na linku: 

http://fondzanauku.gov.rs/poziv/2022/03/program-identiteti/

Rektor Univerziteta MB primio najbolje studente Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB. (Vidi više)
Dana 17.03.2022. godine u 12.00 rektor Univerziteta MB prof. dr Dušan Regodić sa saradnicima, prorektorkom za nastavu prof dr Živankom Miladinović-Bogavac, prorektorom za nauku prof. dr Neđom Danilović, prodekankom za nastavu na PPF prof. dr Marijom Kostić, Jelenom Milić i Sanjom Todorović iz Centra za razvoj karijere Univerziteta MB  je upriličio prijem najboljih studenata studijskog programa Poslovni menadžment, Pravo i Informacione tehnologije.
 
 
Cilj prijema je bio: priznanje i zahvalnost rukovodstva Univerziteta studentima za dosadašnji uspeh, međusobna razmena informacija i stvaranje dobre organizacione klime na Univerzitetu MB.  U prijatnom dvočasovnom druženju uz sok i posluženje studenti su se predstavili, informisali rukovodstvo Univerziteta o pedagoškom radu profesora i dalo vrlo konstruktivne predloge za unapređenje rada na Poslovnom i pravnom fakultetu.
 
 
Rektor, prof. Regodić sa saradnicima se zahvalio studentima u ime svih pripadnika Univerziteta MB na odličnom uspehu, velikom zalaganju i posvećenosti nastavnim obavezama. Rektor je informisao studente o Strategiji razvoja Univerziteta MB, težišnim zadacima i planovima usavršavanja svih segmenata poslovnog procesa. Pored ostalog zamolio je studente da se uključe u sve buduće aktivnosti na Univerzitetu MB i da i nadalje budu nosioci primernog učešća u nastavnom procesu. Studenti su detaljno informisani o mogućnostima budućeg usavršavanja, prakse, stalnog zapošljavanja i realizacije brojnih kurseva na Univerzitetu MB.
 
Informacija o najboljim studentima koji su prisustvovali prijemu se  nalazi na:
Čestitka povodom 8. Marta - Međunarodnog dana žena. (Vidi više)

Poštovane i uvažene koleginice, primite iskrene čestitke povodom 8. Marta  – Međunarodnog dana žena. Posebno Vam želimo dobro zdravlje, sreću i uspeh na privatnom i poslovnom planu.

Uprava Univerziteta MB

Sedmi međunarodni naučni skup "Budućnost turizma" (Vidi više)

Poštovane kolege,

Sedmi međunarodni naučni skup „Budućnost turizma“, će se održati u Vrnjačkoj Banji u periodu od 2. do 4. juna 2022. godine.

Korisne informacije i materijali u vezi sa Skupom (tematski zbornici iz prethodnih godina, ciljevi Skupa, uputstvo autorima za pripremu radova), dostupni su na zvaničnom sajtu Skupa: http://www.tisc.rs/

DAN DRŽAVNOSTI SRBIJE - SRETENJE - NERADNI DANI - Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Sretenja - utorak, 15. i sreda, 16. februar 2022. godine su neradni dani na Univerzitetu MB u Beogradu. U utorak i sredu se neće realizovati nastava, ispiti i konsultacije, niti će raditi Studentske službe. (Vidi više)

Dan 15. februar je jedan od najbitnijih dana u političkom, kulturnom i istorisjkom kalendaru Srbije. Pored toga što je Dan državnosti, on je i Dan ustavnosti Srbije, kao i dan sećanja na početak Prvog srpskog ustanka. 15. februar 1835. Skupština u Kragujevcu donela je Sretenjski ustav, prvi ustav Srbije, jedan od najmodernijih, najdemokratskijih i najliberalnijih ustava svog doba.

Dan državnosti Srbije se slavio do nastanka Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, nakon čega je ukinut, da bi u Srbiji ponovo počeo da se slavi od 2002. godine.

Prvi radni dan nakon Dana državnosti je četvrtak, 17. februar 2022. godine kada se na Univerzitetu MB u Beogradu radi uobičajenim radnim vremenom.

Najbolji studenti Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB u školskoj 2020/2021.godini (Vidi više)
Nastava u letnjem semestru studentske 2021/2022. godine na Poslovnom i pravnom fakultetu i Akademiji klasičnog slikarstva počinje po kalendaru aktivnosti 21.02.2022. godine a završava 31.05.2022. godine. Sedmica za nadoknadu nastave je od 01.06 do 05.06.2022. godine. Menadžment Univerziteta MB

Hello,

I hope all is well with you.

I wanted to make sure you are aware of the free academic workshops we are running this month.

These are a great opportunity for all students, researchers and educators to learn more.

Maybe you would like to share the information with the universities in Serbia?

Fundamentals of Deep Learning and Fundamentals of Accelerated Computing with CUDA Python on February 22nd

Twitter

Facebook

If you want to just send them the registration link it is:

https://web.cvent.com/event/5f037a53-5be6-4abf-9b48-dc94e8a8ee3a/summary?rt=QZKIZW0GWUGNA6QZE4e55A

Kind regards,

Dana, 07.02.2022. godine studenti Poslovnog i Pravnog fakulteta, Univerziteta MB iz Beograda posetili su Viši sud, KPZ i muzej u u Sremskoj Mitrovici. Organizaciju posete je rukovodila sudija suda u Sremskoj Mitrovici i nastavnik krivičnoprocesnog prava na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB doc. dr Svetlana Đuričić. (Vidi više)

Dana, 07.02.2022. godine studenti Poslovnog i Pravnog fakulteta, Univerziteta MB iz Beograda posetili su Viši sud u Sremskoj Mitrovici u organizaciji sudije tog suda doc. dr Svetlane Đuričić, koja na istom fakultetu predaje krivičnoprocesno pravo.

U sklopu navedene posete, studenti su prisustvovali suđenju u Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici i to glavnom pretresu, zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz čl. 194 st. Z u vezi st. 1 KZ, izvršeno prema maloletnom licu i zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 KZ, izvršeno prema punoletnom licu. Glavni pretres je bio javan, te su studenti mogli da prate ceo tok glavnog pretresa, počev od čitanja optužnice, dokaznog postupka i završne reči stranaka, odnosno zaključenja glavnog pretresa i u navedenom predmetu objava presude je bila odložena za 09.02.2022. godine, a predsednik veća je bila sudija Dragana Barbatesković.

Nakon završenog suđenja studenti su boravili u biblioteci Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, gde im je sudija doc. dr Svetlana Đuričić objasnila tok prethodnog suđenja, a na navedenom sastanku i koktelu je prisustvovao sudija za izvršenje krivičnih sankcija Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, Dejan Knežević. Nakon toga je organizovana poseta KPZ Sremska Mitrovica i studente je dočekao zamenik upravnika KPZ, Nebojša Draganović, te su studenti obišli Četvrti paviljon KPZ koji je sada ispražnjen, a u kome su ranije boravili osuđenici i potom su obišli Treći paviljon koji je nov, sagrađen po svim evropskim standardima, te im je pokazana zgrada Zdravstvene službe (bolnica) pri KPZ, zatim crkva i zgrada gde osuđenici rade (proizvodni deo).

Potom su studenti obišli muzej pri KPZ Sremska Mitrovica, te su mogli da vide način izvršenja smrtne kazne za vreme Vožda Karađorđa, izvršenje kazne u Prvom svetskom ratu, potom eksponate iz Drugog svetskog rata, deo gde su boravili zatvoreni komunisti sa ćelijom Moše Pijade, o čemu je studente upoznao zamenik upravnika Nebojša Draganović.

Nakon završenog oficijelnog dela studente je primio upravnik KPZ Sremska Mitrovica Aleksandar Alimpić u Banket sali hotela ”Srem” Sremska Mitrovica koji posluje u sklopu KPZ Sremska Mitrovica, te je sa studentima razgovarao, a na kom sastanku i koktelu su prisustvovale sudije doc. dr Svetlana Đuričić i Dejan Knežević. U popodnevnim satima studenti su se vratili u Beograd, a imali su organizovan prevoz.

Dana 07.02.2022. godine studenti 2, 3 i 4 godine studijskog programa Pravo u organizovanoj poseti Sremskoj Mitrovici. (Vidi više)
Pozivaju se studenti studijskog programa Pravo 2, 3 i 4 godine da se prijave za organizovan odlazak i posetu Sremskoj Mitrovici na dan 07.02.2022. godine. Razlozi posete su:
 1. Prisustvovanje glavnom pretresu zbog krivičnog dela  iz člana 246 stav 1. Krivičnog zakona:  nedozvoljena proizvodnja i promet opojne droge. Početak pretresa je u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici u 09:00.
 2. Razgovor i analiza glavnog pretresa u biblioteci Višeg suda.
 3. Poseta KPZ u Sremskoj Mitrovici i obilazak jednog paviljona u kome osuđenici izdržavaju kaznu.
 4. Poseta muzeja KPZ u Sremskoj Mitrovici.

Odgovorno lice za odlazak, aktivnosti i povratak studenata iz posete: prof dr Svetlana Đuričić

Organizacija prevoza: studentska služba Poslovnog i pravnog fakulteta.
Rok za prijavu studenata: putem e-maila ili telefonom studentskoj službi Poslovnog i pravnog fakulteta do 05.02.2022. godine do 12:00.
Vreme posete: 
 • polazak iz Beograda 07.02.2022. godine u 07:30 ispred zgrade u Teodora Drajzera 27.
 • povratak za Beograd posle završetka planskih aktivnosti: do 15:00. 
Novogodišnja čestitka studentima, zaposlenima i prijateljima Univerziteta MB (Vidi više)
Poštovani studenti, stalno zaposleni i prijatelji Univerziteta „MB“ , 
želimo da Vam 2022. godina bude ispunjena odličnim zdravljem, radošću, ljubavlju i uspesima.
 

 
Srećne božićne i novogodišnje praznike želi Vam 
Menadžment Univerziteta „MB“
Dodela paketića povodom Novogodišnjih praznika. (Vidi više)

Dana 27.12.2021. godine na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB dodeljeni su paketići za decu stalno zaposlenih. Deca stalno zaposlenih su se u prisustvu svojih roditelja i prorektora za nastavu i studentska pitanja profesorke dr Živanke Miladinović – Bogavac družila uz izuzetno raspoloženog Deda Mraza. Nisu izоstali muzika, okićena jelka, slatkiši i lepa žurka uz prekrasan ambijent na Univerzitetu MB i zimske čarolije.

 

 

 

Humanost vlasnika Univerziteta MB na delu-Centar za razvoj karijere i podrške studenata Univerzitet MB i Studentski parlament Univerziteta MB su dana 24.12.2021. godine realizovali Novogodišnju posetu studenata Univerziteta MB Sigurnoj kući. Sigurna kuća je štićenica dece i majki koje su žrtve porodičnog nasilja. (Vidi više)
Prorektorka za nastavu i studentska pitanja Univerziteta MB prof dr Živanke Miladinovoć-Bogavac, je na inicijativu i u sklopu redovnih godišnjih planskih aktivnosti Centra za razvoj karijere i podrške studentima i Studentskog  parlamenta, sa studentima podelila Novogodišnje paketiće za decu i majke koje su štićenici Sigurne kuće. To je samo jedna od brojnih dugogodišnjih akcija i doprinosa Univerziteta MB široj društvenoj zajednici i ugroženim grupama u našoj zemlji.
Profesorka Miladinović je u ime vlasnika ponudila i:  besplatno studiranje za zainteresovane majke štićenice Sigurne kuće na svim studijskim programima osnovnih akademskih studija i besplatne kurseve koji se organizuju na Univerzitetu MB  u 2022. godini za zainteresovane štićenice Sigurne kuće.
 
 
 
Predavanje za studente Univerziteta MB na temu: „Izazovi novih vozača za bezbednost saobraćaja“. (Vidi više)

Centar za razvoj karijere Univerziteta MB i Sektora za bezbednost JP ,,Putevi Beograda“ su organizovali javnu tribinu na aktuelnu temu: „Izazovi novih vozača za bezbednost saobraćaja“.

Vreme i mesto održavanja javne tribine: 17.12.2021. godine od 16:15 do 17:00 časova, u prostorijama Doma učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“, Ulica Zdravka Čelara, broj 14, u Beogradu.

Studenti univerziteta „MB“ su sa oduševljenjem prihvatili i učestvovali na navedenoj tribini.

Centar za razvoj karijere Univerziteta „MB“  će nastaviti da u okviru svog redovnog planskog rada u 2022. godini organizuje aktuelna predavanja na teme koje su od posebnog interesa za studente.

Dana 03.12.2021. godine Prorektor za nastavu na Univerzitetu "MB" prof. dr Živanka Miladinović-Bogavac je bila gost na Pink televiziji u emisiji Novo jutro kod Dee i Sarape. (Vidi više)

Povod gostovanja je bila 75. ESD Međunarodna konferencija 2021.

(Program of the 75 th International Scientific Conference on Economic and Social Development) 

https://www.esd-conference.com/conference/81 

 

Tematski okvir Međunarodne konferencije je bio: Ekonomija i socijalni razvoj. 

https://www.youtube.com/watch?v=y3LNGc8WnDE

Dana 02.12.2021. godine na Univerzitetu "MB" u Beogradu održana 75. ESD Međunarodna Konferencija 2021. (Vidi više)

Program of the 75 th International Scientific Conference on Economic and Social Development

https://www.esd-conference.com/conference/81

Tematski okvir međunarodne konferencije je bio: Ekonomija i socijalni razvoj.  Radovi su bili težišno iz društveno humanističkih nauka.

Učesnici: 109 autora i koautora sa Univerziteta MB i Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije, Rumunije i BiH.

Broj radova: 45 radova.

Organizatori konferencije su :

1. Poslovni i pravni fakultet, Univerziteta MB  u Beogradu 

2. Agencija za razvoj i preduzetništvo Varaždin;

3. Univerzitet Sever, Fakultet za menadžment Univerziteta iz Varšave;

4. Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka – Univerzitet Muhamed u Rabatu;

5. Politehnika Međimurje u Čakovcu.

Zbornik radova će biti indeksiran u: CPCI (WoS), EconLit, ABI Inform (by ProQuest), EBSCO and EconBIZ. 

Prilog Agenda

Reportaža sa 75. ESD Međunarodne Konferencije 2021. na Univerzitetu „MB“

Urednik emisije „POD SJAJEM ZVEZDA“ Draško Aćimović – gost Univerziteta „MB“ povodom 75. ESD Međunarodne konferencije 2021.

75. ESD Konferencija 2021. - Agenda i poslednje saopštenje. (Vidi više)

Dana  02.12.2021. godine u vremenu od 09.00 do 16.00 će se realizovati 75. Međunarodna ESD Konferencija 2021 (75th International Scientific Conference on Economic and Social Development) (https://www.esd-conference.com/conference/81).

Organizatori 75. Međunarodne ESD konferencije su :

1. Poslovni i pravni fakultet, Univerziteta MB  u Beogradu

2. Agencija za razvoj i preduzetništvo Varaždin;

3. Univerzitet Sever, Fakultet za menadžment, Univerzitet u Varšavi;

4. Fakultet prava, ekonomije i društvenih nauka Prodaja – Univerzitet Muhamed V u Rabatu;

5. Politehnika Međimurje u Čakovcu.

Pozivaju se autori ili koautori da obavezno dođu na konferenciju i izlože svoje radove.

Zbornici sa prošlih konferencija indeksirani su u CPCI (WoS), EconLit, ABI Inform (by ProQuest), EBSCO and EconBIZ.

Teme konferencije možete videti na linku Univerziteta MB: https://mbuniverzitet.edu.rs/

https://www.esd-conference.com/conference/81

Sve novosti vezane za konferenciju možete pratiti na web sajtu Univerziteta MB https://mbuniverzitet.edu.rs/naucni-skupovi/

Učesnici 75. ESD konferencije: 109 autora i koautora.

Broj radova: 45 radova.

Način realizacije: Plenarno zasedanje i rad po sekcijama. Izlaganje autora/koautora može biti na srpskom jeziku u trajanju do 10 minuta. Prezentacije se rade na uzorku Univerziteta MB. Izlaganje će biti podržano projekcijom slike i teksta. 

Prilog: Agenda Međunarodne naučne konferencije ESD 2021

Praznično odsustvo i realizacija nastave za vremenski period od 17.12.2021. godine do 28.01.2022. godine. Vidi više.
Zbog preduzimanja mera zaštite studenata i stalno zaposlenih Senat Univerziteta MB je na predlog NNV PPF i AKS Univerziteta i vlasnika doneo sledeću odluku:
1. Nastavu u zimskom semestru za vremenski period od 20.12.2021. godine -24.12.2021. godine realizovati elektronskim putem (predavanja online, prezentacije na sajtu PPF). 

2. Praznično odsustvo i odmor stalno zaposlenih i studenata po Kalendaru aktivnosti na Univerzitetu MB je od 29.12.2021. godine do 14.01.2021. godine.  

3. Nadoknadu nastave realizovati od  17.01.2022. godine do 28.01.2022. godine. Nastavnici će individualno i PO POTREBI planirati nadoknadu izgubljene nastave (na PPF i AKS Univerziteta MB), realizaciju II kolokvijuma (popravku istog) i odbranu seminarskih radova. Iste evidentirati u Knjige evidencije nastave.

4. Januarski ispitni rok planirati po Kalendaru aktivnosti od 31.01.2021. godine.

Menadžment Univerziteta
Konferencija Univerziteta Srbije objavljuje javni poziv za prijavljivanje kandidata za članove NACIONALNOG SAVETA ZA VISOKO OBRAZOVANJE
Konferencija Univerziteta Srbije objavljuje javni poziv za prijavljivanje kandidata za članove upravnog odbora nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju
Naučno rangiranje univerziteta i istraživača u Srbiji. (Vidi više)

Zadovoljstvo nam je da podelimo informaciju o naučnim rezultatima koji su generisani u okviru naučno-iistraživačke aktivnosti.

Objavljena lista rangiranja visokoškolskih i naučnih institucija i istraživača od strane prestižne “AD Scientific Index” (Alper-Doger Scientific Index) liste.

Rang listu Univerziteta u Srbiji možete pronaći na sledećem linku sledećem linku (https://www.adscientificindex.com/about-us/). Rezultati Univerziteta MB nisu prikazani jer Univerzitet postoji samo deset meseci (ne postoji 5 i više godina).

Listom su obuhvaćeni samo oni istraživači koji su realizovali značajne naučno-istraživačke aktivnosti u poslednjih 5 godina. 

Više o listi možete pronaći ovde (https://www.adscientificindex.com/university-ranking/?country_code=rs).

Prilikom rangiranja, ova lista uzima kvantitativne i kvalitativne kriterijume i metrike naučno-istraživačkih rezultata, a pokriva skoro sve zemlje sveta i naučne oblasti. Rezultati se mogu filtrirati po zemljama, regionima i načunim oblastima/podoblastima. Osim toga, za svakog pojedinačnog istraživača može da se vidi uticaj koji je ostvario, kako tokom cele svoje karijere, tako i u poslednjih 5 godina.

Odlični rezultati naših reprezentativaca u rvanju u kategoriji juniora i kadeta. (Vidi više)

https://www.wrestling-serbia.org.rs/

Vlasnik Univerziteta MB profesor dr Milija Bogavac je i ovog puta pokazao spremnost da podrži naše reprezentativce i vrhunske sportiste svojim sponzorstvom našim mladim rvačima kadetima i juniorima na prvenstvu Balkana i Mediterana od 28 do 31.10.2021. godine. Naši mladi rvači su sa ponosom na svojim dresovima nosili logo Univerziteta MB.

 

 

U grčkom gradu Ksantiju održano je PRVENSTVO MEDITERANA za uzrast kadeta i juniora. Naša reprezentacija je ostvarila odličan uspeh u JUNIORSKOJ konkurenciji osvajanjem 10 medalja (četiri zlatne, 4 srebrne i dve bronzane medalje) na ovom takmičenju. Medalje za srpski rvački tim su osvojili:
JUNIORI

1. Anđela Prijović zlato

2. Valentina Vučković zlato

3. Šemsa Todorović zlato

4. Andrija Ivanović zlato,

5. Oršolja Fabian srebro,

6. Sabolč Lošonc srebro,

7. Miloš Perović srebro,

8. Luka Katić srebro,

9. Igor Gavrilović bronza,

10. Nikola Simović bronza,

U grčkom gradu Ksantiju održano je Prvenstvo Balkana za uzrast kadeta i U15. Naša reprezentacija je ostvarila odličan uspeh osvajanjem 13 medalja na ovom takmičenju. Medalje za srpski rvački tim su osvojili:
Tim U15 koji se takmičio 29.10.2021.:

1. Evelin Uljhelji Zlato

2. Stefan Teodosijević Zlato

3. Nataša Vuković Srebro

4. Milica Sekulović Srebro

5. Anđela Cvetković Srebro

6. Dušan Stokić Bronza

7. Filip Tričković Bronza

Univerzitet MB ima odličnu saradnju sa rvačkim klubom Partizan. Rvački klub Partizan je višestruki nacionalni šampion u rvanju, višestruki osvajač nacionalnog kupa, šampion Evrope 2009. godine i dvostruki pobednik kupa Evrope.  

Dana 31.10.2021. godine vlasnik Univerziteta MB redovni profesor dr Milija Bogavac proslavio je krsnu slavu porodice Bogavac, Sveti Luka. Prvi put je na dan Svetog Luke obeležen i dan Univerziteta MB. (Vidi više)

Porodica, rodbina, stalno zaposleni i prijatelji porodice Bogavac i Univerziteta MB su se okupili u 11:00 časova na Univerzitetu MB u objektu u Mladenovcu. Sveštena lica su obavila slavski obred uz slavski kolač, kuvano žito, sveću, tamnjan i vino uz ikonu porodičnog svetitelja Svetog Luke. 

Svečani ručak za sve zaposlene i goste je organizovan u restoranu Veranda u Mladenovcu. Uz obilje hrane i muziku reprezentativnih estradnih umetnika pripadnici kolektiva Univerziteta MB i gosti su bili uz porodicu Bogavac. Bilo je to još jedno predivno druženje kolektiva Univerziteta MB.

Konkurs za prosvetne radnike povodom Dana inteligencije (rok do 15. 11. 2021. godine). (Vidi više)

https://daninteligencije.rs/

Dan inteligencije je međunarodni obrazovni projekat koji su pokrenuli
Mensa Srbije i UčenIQ uz podršku Instituta za moderno obrazovanje i
Kreativnih učitelja, koji uključivanjem stručnjaka u obrazovanju iz
Srbije i zemalja regiona želi da obeleži međunarodnu akciju „Dan
inteligencije“ – pokrenutu  sa idejom da se obeleži 1.oktobar kao dan
osnivanja Mense.

Ideja projekta da se okupi baza dobrih praksi u radu sa učenicima svih
uzrasta – od predškolskog do odraslih, koje su podsticajne za
intelektualne sposobnosti. Nastavničke prakse koje budu procenjene da najviše doprinose unapređenju intelektualnih sposobnosti biće nagrađene.

U cilju prikupljanja što više primera prakse iz zemlje i regiona, rok za
podnošenje prijave na sad već tradicionalni konkurs za prosvetne
radnike, produžen je do 15. novembra 2021.

Detaljnije o projektu možete pogledati na sajtu Dana inteligencije, a
inspiraciju za aktivnosti možete naći na stranicama koje prikazuju
aktivnosti iz 2020. po uzrastima (predškolci, mlađi oš, stariji oš,
učenici srednje škole, studenti i odrasli).
https://daninteligencije.rs/aktivnostiselekcija.php?godina=2020

Pravila učešća, kako se uključiti, itd. – više na linku:
https://daninteligencije.rs/ukljucise.php

Ko može da obeleži Dan inteligencije?
Dan inteligencije može da obeleži bilo koji nastavnik, vaspitač, učitelj, psiholog, pedagog, edukator, student ili stručnjak koji se bavi
pitanjem stimulacije intelektualnog razvoja, organizovanjem neke aktivnosti za decu, roditelje ili kolege.

Knjiga redovnog profesora dr Borisa Krivokapića objavljena u Rusiji. (Vidi više)

Naš redovni profesor dr Boris Krivokapić je autor velikog broja knjiga iz Pravnih nauka. Ovog puta, na zadovoljstvo autora i poklonika Pravnih nauka je to naučna monografija međunarodnog značaja: Кривокапич, Борис (2021) Международное право в период вооруженных конфликтов, Самарский национальный исследовательский университет имени академика С. П. Королева, Самара 2021, (Русија), 834 стр., ISBN = 978-5-7883-1641-3.

Afirmativan prikaz knjige su dali dekan i prodekan Pravnog fakulteta Samarskog nacionalnog univerziteta i možete videti na: https://ssau.ru/news/19593-izdan-fundamentalnyy-trud-mezhdunarodnoe-pravo-v-period-vooruzhennykh-konfliktov.

Čitava knjiga (na ruskom) može se naći u repozitorijumu Samarskog univerziteta: http://repo.ssau.ru/handle/Monografii/Mezhdunarodnoe-pravo-v-period-vooruzhennyh-konfliktov-92532.

Čestitamo u ime svih zaposlenih na Univerzitetu MB.

Rektor Univerziteta MB

Redovni profesor Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB dr Boris Krivokapić je u skladu sa Bolonjskom deklaracijom i potrebama mobilnosti, profesionalno angažovan na dopunskom radu i na Pravnom fakultetu Samarsnog nacionalnog univerziteta „S. P. Koroljov“ u Samari (Rusija).(Vidi više)

https://ssau.ru/search?text=Кривокапич. Reč je o vrlo uglednoj ustanovi o kojoj više možete saznati na: https://ssau.ru/info  i https://ssau.ru/info/struct/op/faculties.

U Samari profesor Krivokapić rukovodi magistarskim studijama za međunarodno pravo i predaje na njima dva predmeta: „Aktuelni problemi međunarodnog prava“ i „Međunarodno pravo u vreme rata“. Koliko god zvučalo neobično, s obzirom da je reč o Srbinu u Rusiji koja je vodeća kosmička sila sveta, on je i glavni stručnjak Samarskog univerziteta za kosmičko pravo. To posebno dobija na težini kada se zna da je taj univerzitet glavni centar ruske nauke iz domena kosmonautike.

Profesor dr Krivokapić je i član redakcije vrhunskog ruskog nacionalnog časopisa „Pravni vesnik Samarskog univerziteta“ („Юридический вестник Самарского университета“, ISSN 2410-8707, VAK časopis, najviša kategorija u Rusiji) koji izdaje Samarski univerzitet i voljan je da pomogne izdavanje kvalitetnih članaka naših profesora u njemu, tako da mu se možete slobodno obratiti. Članci se mogu slati na ruskom ili engleskom jeziku. Više o časopisu i formi članaka: https://journals.ssau.ru/jjsu.

Zapaženo učešće prof. Krivokapića u radu Samarskog univerziteta je još jedan dokaz da naš Univerzitet „MB“ na kojem je prof. Krivokapić u punom radnom odnosu i predaje na osnovnim i doktorskim studijama, zapošljava zaista vrhunske i međunarodno priznate profesore i naučnike.

Angažovanje profesora dr Borisa Krivokapića može biti primer mladim kolegama kako uz predan celoživotni rad i uzorno usavršavanje u oblasti Pravnih nauka možete postići globalno prepoznatljive rezultate.

Menadžment Univerziteta MB

4. Sednica Senata Univerziteta MB (vidi više)

Obaveštavamo Vas da će sednica biti održana 28.10.2021. godine u 11.00 u prostorijama rektorata Univerziteta MB u ulici Prote Mateje 19 na Slaviji.

Dnevni red sednice

21.10.2021. godine - sastanak rektora Univerziteta MB... (vidi više)

Dana 21.10.2021. godine rektor Univerziteta MB sa prodekankom za nastavu na Poslovnom  i pravnom fakultetu, prof. dr Marijom Kostić i prof. dr Neđom Danilovićem je primio studenticu prorektora Miu Stanišić i predsednicu studentskog parlamenta studenticu Sanelu Gašević. (vidi više)

Naša profesorka dr Živanka Miladinović Bogavac dobitnica nagrade Najuspešnija žena iz oblasti nauke u 2021. godini. (Vidi više)

Dana 20.10.2021. godine u 18.00 časova u hotelu HYATT REGENCY u organizaciji Skupštine grada Beograda održana je dodela nagrade NAJUSPEŠNIJA ŽENA IZ OBLASTI NAUKE našoj uvaženoj profesorki dr Živanki Miladinović Bogavac. Čestitamo u ime svih pripadnika Poslovnog i pravnog fakulteta i Univerziteta „MB“.

NAJUSPEŠNIJA ŽENA IZ OBLASTI NAUKE 2021 (VIDEO)

Poziv za međunarodnu naučnu konferenciju ESD Conference (vidi više)

Poštovane koleginice i kolege,

Čast nam je i zadovoljstvo da Vas pozovemo da uzmete aktivno učešće na https://www.esd-conference.com/ i napišete rad iz Vaše naučne oblasti.

Privilegiju da se ESD Konferencija https://www.esd-conference.com/ (International Scientific Conference – Economic and Social Development)  održi u Beogradu od 02-03.decembra 2021. godine na našem Univerzitetu MB koji nam je omogućio predsednik Univerzitet MB Prof. dr Milija Bogavac.

Molimo Vas pratite VREMENSKE OKVIRE https://www.esd-conference.com/conference/81

PLEASE NOTE THE FOLLOWING DEADLINES:

 • Submission of abstracts for review: October 11, 2021
 • Notification of abstract acceptance: October 16, 2021
 • Submission of complete/full papers for the proceedings: November 11, 2021
 • Notification of full paper acceptance: November 14, 2021
 • Early registration: November 14, 2021
 • Final registration: November 24, 2021
 • Conceiving and finalizing the esd-Conference program: November 28, 2021
 • ESD Conference sessions: December 02-03, 2021

Profesori i saradnici UNIVERZITETA MB su oslobođeni plaćanja.

Prva međunarodna konferencija o savremenim dostignućima u nauci i tehnologiji - COAST 2022 (vidi više)

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na 1st INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN SCIENCE AND TECHNOLOGY – COAST 2022. Konferencija će se održati u Herceg Novom u periodu od 26. do 29. maja 2022. godine. Cilj konferencije je okupljanje akademske zajednice, istraživača i naučnika radi razmjene informacija, iskustava i rezultata istraživanja o svim aspektima specijalizovanih i interdisciplinarnih oblasti.


 

Sve informacije koje se odnose na COAST 2022 konferenciju, uključujući teme, rokove, obrasce, mjesto održavanja, kotizaciju, i sl. možete pronaći na web stranici konferencije http://confcoast.com/

Za dodatna pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail
conference.coast@gmail.com.

Rok za podnošenje prijava (podnošenje sažetaka) – 20. decembar 2021.
Rok za podnošenje kompletnih radova – 15. mart 2022.

Srdačan pozdrav,

Organizacioni odbor
Fakultet za menadžment, Herceg Novi

Kontakt osoba: Dr Irena Petrušić, dekan, e-mail: dekan@fm-hn.com

Na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta MB otpočela akademska 2021/2022. godina

Dana 04.10.2021. godine izvršen je svečani prijem studenata prve godine studijskih programa Poslovni menadžment, Pravo i Informacione tehnologije.

Prijemu studenata su prisustvovali predsednik Univerziteta prof. dr Milija Bogavac, profesorka dr Živanka Miladinović Bogavac, rektor prof. dr Dušan Regodić, dipl. inž., prorektori Univerziteta MB prof. dr Marija Kostić, prof. dr Dragana Trnavac i prof. dr Neđo Danilović.

Vidi više

Završetak radova u novoj zgradi Univerziteta MB, Teodora Drajzera 27, Beograd
Raspored predavanja za studente 2, 3 i 4. godine Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta "MB" u školskoj 2021/2022. godini za studijske programe: Poslovni menadžment, Pravo i Informacione tehnologije.

Vreme početka nastave u zimskom semestru za 2, 3 i 4. godinu: 11.10.2021. godine.

Mesto: Teodora Drajzera 27, Beograd (Nova zgrada Poslovnog i pravnog fakulteta univerziteta „MB“).

Vidi više: Rasporedi predavanja za sva tri studijska programa

Raspored predavanja za studente 1. godine Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta "MB" u školskoj 2021/2022. godini za studijske programe: Poslovni menadžment, Pravo i Informacione tehnologije

Vreme početka nastave u zimskom semestru za 1. godinu: 04.10.2021. godine.

Mesto: Teodora Drajzera 27, Beograd (Nova zgrada Poslovnog i pravnog fakulteta univerziteta „MB“).

Kalendar aktivnosti na Univerzitetu "MB" za akademsku 2021/2022. godinu
VAŽNO OBAVEŠTENJE - NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE U 2021/2022. GODINI

Poštovani studenti,

nastava u akademskoj 2021/2022. godini će se održavati uživo, na tradicionalni način – u prostorijama Poslovnog i pravnog fakulteta Univerziteta MB u Beogradu, Teodora Drajzera 27, kao i na Akademiji umetnosti Univerziteta MB u Sremskoj Kamenici.

Nastava za prvu godinu studija će početi u ponedeljak 04.10.2021. godine (za drugu, treću i četvrtu godinu 11.10.2021. godine) i izvodiće se prema akademskom kalendaru za akademsku 2021/2022. godinu, a prema rasporedu koji će biti blagovremeno objavljen na sajtovima fakulteta i oglasnim pločama.

U slučaju pogoršanja zdravstvene situacije zbog virusa COVID 19 i za studente koji iz zdravstvenih ili drugih organizaciono-tehničkih razloga ne budu u mogućnosti da prate nastavu uživo (boravak u inostranstvu i drugo) – biće organizovana i mogućnost praćenja online nastave.  Informacije o tome će biti blagovremeno dostupne. 

Kao što znate, Univerzitet MB poseduje kvalitetne prostorne mogućnosti za izvođenje predavanja i vežbi u Beogradu (Teodora Drajzera 27), Mladenovcu i Sremskoj Kamenici, ali i tehničke mogućnosti za online način rada.

Zdravlje i sigurnost svih studenata i zaposlenih je uvek bila prioritet, ali i održavanje nivoa kvaliteta predavanja, vežbi i vannastavnih aktivnosti studenata.

Promocija studenata na Poslovnom i pravnom fakultetu Univerziteta "MB"
Povodom završetka Osnovnih i Master akademskih studija studenata na studijskim programima Poslovni menadžment, Pravo i Informacione tehnologije dana 28.06.2021. godine u 10:00 sati organizovaće se svečana dodela diploma u Mladenovcu, Kralja Petra I, broj 372. 

Uprava Univerziteta “MB”.

NERADNI DANI - USKRŠNJI I PRVOMAJSKI PRAZNICI - 2021. godine

Povodom Uskrsa i Međunarodnog praznika rada, na Univerzitetu “MB” se neće održavati nastava i konsultacije od petka, 30. aprila do srede, 5. maja 2021. godine.

 

Poslednji radni i nastavni dan pre praznika je četvrtak, 29. april, a prvi nastavni dan nakon praznika je sreda, 5. maj 2021. godine.

Svim stalno zaposlenim, studentima i prijateljima Univerziteta MB srećni USKRŠNJI I PRVOMAJSKI PRAZNICI.
 
Uprava Univerziteta “MB”
Međunarodna saradnja Univerziteta MB

Dana 29.04.2021.godine zaključen je Sporazum o međunarodnoj saradnji između Univerziteta ’’MB’’ iz Beograda, Republika Srbija, koga predstavlja rektor prof. dr Dušan Regodić, sa jedne strane i Univerziteta ” Ljuiđ Gurakući” iz Skadra, Albanija, koga predstavlja rektor prof. dr Suzana Golemi, sa druge strane. (vidi više)

Održana druga sednica Senata Univerziteta "MB"

Dana o8.04.2021. godine od 12.00-14.00 časova u prostorijama Rektorata Univerziteta MB, na lokaciji Prote Mateje 21, održana je Druga sednica Senata Univerziteta MB. Na sednici su verifikovani svi članovi Senata. (vidi više)

Potpisan sporazum UNIVERZITETA "MB" Beograd sa KOMOROM MENADŽERA LJUDSKIH RESURSA SRBIJE

Dana 02.04.2021. godine u 12.00 u Rektoratu Univerziteta “MB” u ulici Prote Mateje 21 održan kolegijum rektora Univerziteta “MB” i potpisan sporazum UNIVERZITETA “MB” Beograd sa  KOMOROM MENADŽERA LJUDSKIH RESURSA SRBIJE. (vidi više)

Potpisan sporazum UNIVERZITETA "MB" Beograd sa INSTITUTOM ZA SRPSKU KULTURU – PRIŠTINA

Dana 02.04.2021. godine u 12.00 u Rektoratu Univerziteta “MB” u ulici Prote Mateje 21 održan kolegijum rektora Univerziteta “MB” i potpisan sporazum UNIVERZITETA MB Beograd sa  INSTITUTOM ZA SRPSKU KULTURU – PRIŠTINA. (vidi više)

Dobrovoljna akcija prikupljanja knjiga i drugih publikacija pod nazivom „DARUJEM JA, DARUJEŠ TI ZBOG LJUBAVI PREMA KNJIZI I UNIVERZITETU MB“

Cilj akcije je povećanje knjižnog fonda Biblioteke Univerziteta „MB“ u Beogradu u prvoj godini njegovog postojanja. (vidi više)

Pretplata na naučnu bazu EBSCO - Academic Search Elite

Obaveštavaju se svi profesori, asistenti, saradnici u nastavi i studenti doktorskih, master i osnovnih akademskih studija da je Univerzitet „MB“, u narednom akreditacionom periodu od sedam godina, ugovorio pretplatu na naučnu bazu EBSCO – Academic Search Elite. Šifru možete preuzeti od kolege msc Aleksandra Matića. (vidi više)

Poziv za registraciju na RESEARCH GATE mrežu

U skladu s Odlukom Rektorskog kolegijuma Univerziteta “MB” pozivamo sve profesore, asistente, saradnike u nastavi i studente doktorskih akademskih studija da se registruju na naučnu mrežu Research Gate.  (vidi više)

Poziv za CNNTECH 2021 međunarodnu konferenciju

Poštovani,
Pozivamo Vas da uzmete učešće i prijavite se na predstojeću CNN Tech 2021 međunarodnu konferenciju koja će se održati na Zlatiboru u periodu od 29.06.2021. do 02.07.2021. (http://cnntechno.com/)

(vidi više)

Čestitka povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena
 
Poštovane i uvažene koleginice, primite iskrene čestitke povodom 8. marta Međunarodnog dana žena. Posebno Vam želimo dobro zdravlje, sreću i uspeh na privatnom i poslovnom planu.
 
Uprava Univerziteta
 
Informacija o procesu samovrednovanja

Informacija o procesu samovrednovanja za zimski semestar školske 2020/2021. godine će se realizovati od 01.03-15.03.2021. godine.

Proces Samovrednovanja će se realizovati na osnovu Odluke rektora Univerziteta MB i Programa realizacije procesa samovrednovanja za školsku 2020/21. (vidi više)

Čestitka povodom 27.01.2021. godine - školske slave Sveti Sava

Poštovani profesori, saradnici u nastavi, studenti, stalno zaposleni i prijatelјi Univerziteta MB,

ovaj praznični dan posvećen je jednoj od najvažnijih istorijskih ličnosti, utemelјitelјu obrazovanja, državnosti i verske kulture u Srbiji, prvom arhiepiskopu, zakonodavcu književniku i prosvetitelјu.

Rastko Nemanjić, u monaštvu Sava, bio je i osnivač prve bolnice u Srbiji, graditelј, ktitor i hodočasnik. Energičan državnik, sagovornik mnogih careva, kralјeva i patrijarha. Prirodno je što je takva ličnost izrasla u pokrovitelјa svih naših škola i prosvetnih ustanova.

Životno delo Svetog Save viševekovna je civilizacijska vrednost – ne samo što je postavio pravne i duhovne stubove državnosti i savremenog školstva, nego je i u društveno-humanitarnim oblastima zdravstva i socijalne zaštite bio vizionar, pokretač i osnivač.

Nјemu posvećen praznik, prilika je da se osvrnemo na pomenute temelјe, ali i da pogledamo u našu budućnost. Istrajnost na putu dalјeg usavršavanja obrazovnog sistema jeste pravi način da dostojno nastavimo najbolјe prosvetitelјske tradicije.

Rečima samog Svetog Save, „na svim svojim putevima znajte da pravi budu putevi vaši i noge vaše neće se spoticati”.

Uz najbolјe želјe, srdačno vam svima čestitam školsku slavu – Savindan.

 

Menadžment Univerziteta MB
sr_RSСрпски језик